Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κακή εμφάνιση και ήττα για Εθνική (video)

Κακή εμφάνιση και ήττα για Εθνική (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/3/2018 22:00
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ελβετία σε φιλικό παιχνίδι στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ. Ο Τζεμαιλί (59’) το γκολ των φιλοξενούμενων, που είχαν και δοκάρι, κανένα σουτ στο στόχο από τους Έλληνες διεθνείς.

Αρνητικό πρόσημο είχε το πρώτο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας στο νέο της ξεκίνημα ενόψει των υποχρεώσεών της στο Nations League και στην προκριματική φάση του Euro 2020. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 1-0 από την Ελβετία στο άδειο και «παγωμένο» ΟΑΚΑ και έδειξε πως θέλει δουλειά ώστε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό σύνολο στα κρίσιμα παιχνίδια.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας ομάδα με το κλασικό 4-2-3-1. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Ρέτσο. Ως αμυντικά χαφ τους Ζέκα και Σάμαρη, στην τριάδα μπροστά τους Φορτούνη, Μπακασέτα και Δώνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Κώστα Μήτρογλου.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι δύο ομάδες δημιούργησαν προϋποθέσεις για να πάρουν το προβάδισμα. Η Εθνική μας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 12’, όταν από λάθος του Εμπολό, ο Φορτούνης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οκτώ λεπτά μετά, οι Φορτούνης και Μήτρογλου συνεργάστηκαν, με τον Έλληνα φορ να αποφεύγει τον Ακάντζι, ωστόσο ήρθε ο Λιχτστάινερ να διώξει σε κόρνερ.

Η απάντηση της Ελβετίας ήρθε στο 27’, όταν μετά από λάθη στη μεσαία γραμμή, ο Τζεμαϊλί πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα και στο 41’ «άγγιξαν» το 0-1 έχοντας δοκάρι με πλασέ του Εμπολό από τη μικρή περιοχή.Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στην επανάληψη. Στο 49’ το απευθείας φάουλ του Ροντρίγκες πέρασε μόλις άουτ και δέκα λεπτά μετά ήρθε το 0-1. Ο Σεφέροβιτς γύρισε από δεξιά στον Τζεμαϊλί, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε γυριστό σουτ και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η Ελβετία, παρά τις αρκετές αλλαγές από τον Πέτκοβιτς, συνέχιζε να πιέζει και στο 68’ είχε σημαντική στιγμή με σουτ του Γκαβράνοβιτς από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Καρνέζης απέκρουσε με το πόδι. Τέσσερα λεπτά μετά (72’) ο Σαρ βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Μίκαελ Σκίμπε στην προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα της Εθνικής πέρασε στον αγώνα τους Χριστοδουλόπουλο, Κουρμπέλη, Κουλούρη (ντεμπούτο) και Μπακάκη. Η αντίδραση της «γαλανόλευκης» ήρθε στο 75’ όταν ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε από τα δεξιά και ο Φορτούνης από πλεονεκτική θέση σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο Έλληνες διεθνείς έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν δημιούργησαν αξιόλογη ευκαιρία (0 σουτ στον στόχο) και το 0-1 έμεινε ως το φινάλε.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63’ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79’ Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (72’ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63’ Μπακάκης), Φορτούνης (76’ Πέλκας), Μήτρογλου (72’ Κουλούρης)

Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ (60’ Λανγκ), Ακανζί, Εμπολό (73’ Oμπερλίν), Φρόιλερ (60’ Φερνάντες), Σεφέροβιτς (60’ Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Μπαχράμι (60’ Τσούμπερ), Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Σαρ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.