Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Βασιλεία τη νίκη, η Σίτι την πρόκριση

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Βασιλεία τη νίκη, η Σίτι την πρόκριση

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/3/2018 00:08
Η Βασιλεία πήρε σπουδαία νίκη με ανατροπή (2-1) στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο οι «πολίτες», έχοντας… προίκα το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Ελβετία, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζεσούς (8’), Ελιονούσι (17’) και Λανγκ (72’) τα γκολ.

Με τα πάντα να είχαν κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχθηκε με αλλαγές κόντρα στην Βασιλεία και τελικά ηττήθηκε με 2-1 στο «Έτιχαντ». Μια ήττα που δεν της στοίχισε, αφού το 4-0 της Ελβετίας της είχε δώσει από το πρώτο ματς το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

O Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τους Ντε Μπρόινε, Αγκουέρο, Οταμέντι, Γουόκερ και Έντερσον, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον 17χρονο Φόντεν, ο οποίος έγινε ο νεότερος Άγγλος που αγωνίζεται σε νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Σίτι, αφού στο 8’ οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Ζεσούς σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Το γκολ του Βραζιλιάνου έβαλε τους «πολίτες» στο γκρουπ των 26 ομάδων που έχουν σκοράρει 100+ γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βασιλεία δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα, όταν στο 17’ ο Ριβέρος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Ελιουνούσι, ο οποίος με βολέ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Ελβετοί στέκονταν εξαιρετικά και θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή μέχρι το ημίχρονο, καθώς στο 31' ο Ελγιουνούσι έχασε την ισορροπία και δεν κατάφερε να σουτάρει μέσα απ' την μικρή περιοχή, ενώ στο 39' ο Μπράβο μπλόκαρε το σουτ του Ριβέρος. Το δεύτερο μέρος δεν είχε ρυθμό, ωστόσο η Βασιλεία έπειτα από φοβερή ενέργεια του Ελιουνούσι και δυνατό τελείωμα του Λανγκ (71') πήρε τη νίκη γοήτρου μέσα στο «Έτιχαντ»


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.