Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Η «Κυρία» είναι εφτάψυχη!

Τσάμπιονς Λιγκ: Η «Κυρία» είναι εφτάψυχη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/3/2018 23:42
Η Γιουβέντους με δύο γκολ σε τρία λεπτά (64’ Ιγκουαΐν, 67’ Ντιμπάλα) κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και με συνολικό σκορ 4-3 πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με Σον (39’) οι «πετεινοί», που είχαν δοκάρι στο 90’ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Γηραιά Κυρία» πέτυχε δύο γκολ σε τρία λεπτά, κέρδισε με 2-1 την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» και άφησε εκτός συνέχειας τους «πετεινούς».

Η Τότεναμ, που είχε σκορ πρόκρισης μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο 3’ ο Μπουφόν είπε «όχι» σε σουτ του Σον, ενώ στο 15’ ο Κέιν απέφυγε τον Ιταλό γκολκίπερ, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά η Γιουβέντους διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι σε ανατροπή του Ντάγκλας Κόστα από τον Βερτόγχεν, όμως ο διαιτητής έδειξε παίζετε.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για το 1-0, όμως ο Μπουφόν πραγματοποίησε ακόμα δύο επεμβάσεις σε κεφαλιά του Σον (20’) και μονοκόμματο σουτ του Άλι (32’). Στο 38’ ο Σον αστόχησε από πλεονεκτική θέση, όμως στο επόμενο λεπτό ο Ν. Κορεάτης πήρε το… αίμα του πίσω, «γράφοντας» το 1-0 από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Γιουβέντους. Η πρώτη και μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ήρθε στο 41’ με σουτ του Πιάνιτς από το ύψος της περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν έδειχνε ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει. Η Τότεναμ συνέχιζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και στην επανάληψη, όμως η Γιουβέντους κατάφερε να βρει δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 64’ ο νεοεισελθόντας Λιχστάινερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κεντίρα πήρε την κεφαλιά και ο Ιγκουαΐν με κοντινή προβολή έφερε το σκορ στα ίσια. Τρία λεπτά μετά, ο Ιγκουαΐν πέρασε κάθετα στον Ντιμπάλα, ο Αργεντινός βγήκε απέναντι από τον Γιορίς και δεν αστόχησε, κάνοντας την ολική ανατροπή για τους «μπιανκονέρι».

Μετά το 1-2, η Γιουβέντους έδωσε χώρο στην Τότεναμ και διαφύλαξε το υπέρ της σκορ ως το τέλος. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά για την ισοφάριση που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Στο 77’ ο Κιελίνι έδιωξε σωτήρια προ του Κέιν, ενώ στο 82’ το σουτ του Έρικσεν σταμάτησε στον Ματουιντί. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Σον πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 90’ η κεφαλιά του (ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ) Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι. Το 1-2 έμεινε ως το τέλος και η Γιουβέντους πέρασε στα προημιτελικά!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.