Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός «σκότωσε» τις ελπίδες του Ολυμπιακού

Σούπερ Λιγκ: Ο Παναθηναϊκός «σκότωσε» τις ελπίδες του Ολυμπιακού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/3/2018 21:27
Με εύστοχο πέναλτι (ανύπαρκτο) του Μουνιέ στο 87’ ο Παναθηναϊκός των δέκα παικτών απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και έβαλε οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα. Με πέναλτι (60’ Φορτούνης) και το γκολ των «ερυθρόλευκων», που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω για 30 λεπτά λόγω αποβολής του Οικονόμου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για να μπει ξανά στο κόλπο για το πρωτάθλημα, ωστόσο οι «πράσινοι» έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το άδειο «Καραϊσκάκη», παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 60ο λεπτό λόγω αποβολής του Οικονόμου.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 61’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Οικονόμου για τράβηγμα φανέλας του Ανσαριφάρντ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για να φέρει το σκορ στα ίσια και τελικά τα κατάφερε στο 87’ με εύστοχο πέναλτι του Μουνιέ. Βέβαια όπως φάνηκε στο ριπλέι, η ανατροπή του Ένγκελς στον Ινσούα έγινε εκτός περιοχής. To 1-1 έμεινε ως το φινάλε και η ψυχωμένη ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε σπουδαίο βαθμό στο Φάληρο, βάζοντας τέλος στις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για το πρωτάθλημα.

Κακό ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή αλλά αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις και η μοναδική αξιόλογη στιγμή που δημιούργησε ήταν ένα άστοχο σουτ του Μιραλάς (45’) από το ύψος του πέναλτι. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 24’, όταν ο Άλτμαν έκανε χαμηλή σέντρα στην περιοχή, όμως ο Λουντ δεν πρόλαβε να βάλει οριακά την προβολή. Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο σε ένα, από τα χειρότερα 45λεπτα των τελευταίων ετών.Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πατούσε λίγο καλύτερα και στο πρώτο πεντάλεπτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 49’ ο Οφόε έβγαλε κάθετη στον Μιραλάς, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Βλαχοδήμο με πλασέ εντός περιοχής. Ένα λεπτό μετά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον ώμο του Ένγχλες και ακούμπησε το πάνω μέρος του οριζόντιο δοκαριού.

Άλλη φάση δεν είδαμε μέχρι το 60’ όταν ένα τσαφ του Οικονόμου έβγαλε τον Ανσαριφάρντ τετ-α-τετ με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού να του κρατάει παρατεταμένα την φανέλα. Το τράβηγμα ξεκίνησε εκτός περιοχής συνεχίστηκε εντός αυτής, με τον Ευαγγέλου να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Ο νεοεισελθόντας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Ουζουνίδης πέρασε τον Μουνιέ στη θέση του Κάτσε και έβγαλε τον Δώνη για να περάσει τον Αυλωνίτη στα στόπερ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός πατούσε καλά στο ματς και με πρωταγωνιστή τον Μουνιέ προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για το 1-1. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 80’, με τον Λουντ να μην πλασάρει σωστά μέσα από την μικρή περιοχή και στο 81’ με το μονοκόμματο σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Τζούρτζεβιτς. Στο 82’ ο Σέρβος αστόχησε με ψηλοκρεμαστό σουτ απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ενώ στο 84’ αποφάσισε αντί να πλασάρει να δώσει στον Μιραλάς, ωστόσο έκανε λάθος πάσα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν «καθάρισαν» το ματς και το πλήρωσαν. Στο 86’ ο Ένγχελς ανέτρεψε τον Ινσούα λίγο έξω από την περιοχή, ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι και ο Μουνιέ με εύστοχο χτύπημα ισοφάρισε σε 1-1.

Αυτό ήταν το τελικό σκορ, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος στα δύο ντέρμπι με τους Πειραιώτες για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2012/13.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (88' Μάριν), Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (65' Μουνιέ), Τσανδάρης, Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65' Αυλωνίτης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.