Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο «Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο «Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/12/2017 15:56
Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-0 την Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου» και θα κάνει Χριστούγεννα όντας στο +14 από την «βασίλισσα». Σουάρες (54’), Μέσι (64’ πεν.) και Βιδάλ (90+2’) τα γκολ, με δέκα από το 53’ η ομάδα του Ζιντάν.

Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα στο «κλάσικο»! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 3-0 την Ρεάλ στη Μαδρίτη και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Καταλανοί έφυγαν νικηφόρα από το «Μπερναμπέου» για 3η σερί χρονιά σε ματς πρωταθλήματος για 1η φορά στην ιστορία τους και ξέφυγαν με +14 από την «βασίλισσα», που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γκολ που θα την έβαζε νωρίς μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, με εξαίρεση τη φάση του 9ου λεπτού, όπου ο Ρονάλντο έπιασε αέρα από το ύψος του πέναλτι, η ομάδα του Ζιντάν δυσκολεύονταν να βγάλει καθαρές φάσεις προς την εστία του Τερ Στέγκεν.

Η επιλογή του Γάλλου τεχνικού να βάλει τον Κόβασιτς αντί του Ίσκο επέτρεψε στην Ρεάλ να ελέγξει το κέντρο, ωστόσο ήταν εμφανής η απουσία του Ισπανού όσον αφορά τη δημιουργία. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν «σβηστός» στο πρώτο μισάωρο, ωστόσο στη συνέχεια οι δύο ομάδες έγιναν πιο επιθετικές.

Στο 30’ ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Παουλίνιο, ενώ στο 31’ ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ. Οχτώ λεπτά μετά (39’) ο Μέσι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 42’ η Ρεάλ «άγγιξε» το γκολ, αφού ο Μπενζεμά σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 54’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ράκιτιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε δεξιά στον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος γύρισε στον Σουάρες και αυτός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Νάβας για το 1-0!

Η Ρεάλ δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 63’ οι Καταλανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Νάβας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σουάρες, στη συνέχεια της φάσης, ο Μέσι έδωσε ξανά στον Ουρουγουανό, ο οποίος πλάσαρε στο δοκάρι, ο Παουλίνιο πήρε το ριμπάουντ, έκανε την κεφαλιά κι ο Καρβαχάλ την έδιωξε με το χέρι πριν περάσει τη γραμμή. Ο Ισπανός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Μέσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 2-0.

Ο Αργεντινός έφτασε τα 25 γκολ σε «κλάσικο», όσα κανείς άλλος στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Παράλληλα πέτυχε τα 526 τέρματα με ένα σύλλογο, ξεπερνώντας τα 525 του Γκερντ Μίλερ με την φανέλα της Μπάγερν.

Ο Ζιντάν πέρασε τον Νάτσο στη θέση του Μπενζεμά (αποδοκιμάστηκε) ενώ ακολούθησε η είσοδος των Ασένσιο και Μπέιλ αντί των Κόβατσιτς και Καζεμίρο. Η Ρεάλ έψαξε το γκολ για να επιστρέψει στο ματς και στο 78’ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέιλ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν απ' το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύονταν τους χώρους που άφηναν οι γηπεδούχοι και στο 80’ είχε σημαντική στιγμή με διαγώνιο σουτ του Σεμέντο, αναγκάζοντας τον Νάβας σε επέμβαση. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τερ Στέγκεν να επέμβει ξανά, λέγοντας «όχι» σε κοντινή προσπάθεια του Ράμος.

Στο 87’ ο Νάβας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μέσι, όμως στο 90+1’ ο Αργεντινός απέφυγε τον Μαρσέλο, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο νεοεισελθόντας Βιδάλ με πλασέ νίκησε τον Νάβας για το τελικό 3-0! Στα αξιοσημείωτα πως ο Μέσι έβγαλε την ασίστ, παίζοντας με ένα παπούτσι!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (72' Ασένσιο), Κόβατσιτς (72' Μπέιλ), Κρόος, Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Νάτσο)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Βερμάλεν, Σέρζι Ρομπέρτο (93' Αλέις Βιδάλ), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (84' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (76' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.