Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Χριστουγεννιάτικη ματσάρα χωρίς νικητή στο «Έμιρειτς»

Πρέμιερ Λιγκ: Χριστουγεννιάτικη ματσάρα χωρίς νικητή στο «Έμιρειτς»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/12/2017 00:00
Άρσεναλ και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο «Έμιρειτς» σ’ ένα εκπληκτικό παιχνίδι που άνοιξε το εορταστικό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ. Προηγήθηκαν με 2-0 οι «κόκκινοι», το γύρισαν σ’ έξι λεπτά οι «κανονιέρηδες», αλλά ισοφαρίστηκαν.

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Λίβερπουλ στο «Έμιρειτς». Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 σ’ ένα παρανοϊκό ματς και μοιράστηκαν το βαθμό. Οι «κανονιέρηδες» μετράνε μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια και παρέμειναν στην 5η θέση με -1 από τους «κόκκινους», οι οποίοι έδωσαν την ευκαιρία στην Τσέλσι να ξεφύγει με +6 από την 4η θέση.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Χέντερσον, ωστόσο δεν πτοήθηκε και στο 22’ «άγγιξε» το γκολ με κοντινή κεφαλιά του Φιρμίνο (απέκρουσε ο Τσεχ). Το γκολ για τους «κόκκινους» ήρθε τέσσερα λεπτά μετά. Ο Φιρμίνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο Κοσιελνί και ο Κουτίνιο με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Παρά το γκολ, η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει την υπεροχή, φτάνοντας μια «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα. Στο 32’ το φαλτσαριστό σουτ του Φιρμίνο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 44’ ο Τσεχ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μανέ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σενεγαλέζος έβγαλε τον Σαλάχ σε θέση βολής, όμως ο Αιγύπτιος έπιασε αέρα και η φάση χάθηκε.

Ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν πήρε το… αίμα του πίσω στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’), «γράφοντας» το 2-0 με όμορφο τελείωμα από το ημικύκλιο. Σ’ εκείνο το σημείο το «Έμιρειτς» αποδοκίμασε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν μέσα σ’ ένα εξάλεπτο!

Στο 53’ ο Σάντσες βγήκε στην πλάτη του Γκόμεζ και με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2, ενώ στο 56’ ο Τσάκα έφερε το σκορ στα ίσια με σουτ-κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Μεγάλη ευθύνη στο γκολ έφερε ο Μινιολέ ο οποίος έβαλε μόνο το ένα χέρι στη φάση.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 58’. Ο Λακαζέτ έδωσε με τακουνάκι στον Οζίλ και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 3-2, βάζοντας… φωτιά στο «Έμιρειτς». Η Λίβερπουλ έβγαλε αντίδραση και στο 72’ ισοφάρισε σε 3-3 με σουτ του Φιρμίνο από το ύψος του πέναλτι.

Η Άρσεναλ θα μπορούσε να απαντήσει σχεδόν άμεσα, όμως ο Μινιολέ έπιασε με το ένα χέρι το σουτ του Μπεγερίν (78’). Στο 84’ ο Σάντσες επιχείρησε ένα έξυπνο σουτ έξω από την περιοχή, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στη σέντρα-σουτ του Οζίλ στο 90+1’.

Στον αντίποδα οι «κόκκινοι» είχαν καλή στιγμή στο 89’ με σουτ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Το 3-3 έμεινε ως το φινάλε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.