Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Αγχωτικές νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Αγχωτικές νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/12/2017 18:58
Με απευθείας φάουλ του Αλόνσο η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Σαουθάμπτον στο Λονδίνο και έπιασε προσωρινά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Νίκη με το ίδιο σκορ και για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Νιούκαστλ και ανέβηκε στην τετράδα.

Έστω και με δόση άγχους, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 την Σαουθάμπτον στο «Σέντ Μέρις» και έπιασε προσωρινά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 2η θέση της βαθμολογίας. Οι «μπλε» παρατάχθηκαν ξανά χωρίς κλασσικό επιθετικό, αφού ο Μοράτα ήταν ανέτοιμος για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα μετά τον μικροτραυματισμό του στην μέση (μπήκε στο 75’).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε την απόλυτη υπεροχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως με σουτ, έχοντας τρεις σημαντικές στιγμές με Γουίλιαν (2) και Καντέ, ενώ στο 43’ το πλασέ του Πέδρο κατέληξε στο δοκάρι. Τη λύση για τους «μπλε» έδωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αλόνσο, ο οποίος έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στην επανάληψη, η Τσέλσι πίεσε για να «κλειδώσει» το ματς, έχοντας σημαντικές στιγμές με Μοράτα, Αλόνσο και Φάμπρεγκας για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε και η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, σπαταλώντας δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Όστιν για να φέρει το σκορ στα ίσια. Το 1-0 έμεινε τελικά ως το φινάλε και οι Λονδρέζοι πέρασαν προσωρινά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με Οζίλ η Άρσεναλ, απώλεια για Μπέρνλι

Με γκολάρα του Οζίλ, η Άρσεναλ κέρδισε με 1-0 την Νιούκαστλ στο «Έμιρειτς» και ανέβηκε προσωρινά στην τετράδα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση τους, ωστόσο το μονοκόμματο βολέ του Οζίλ στο 23ο λεπτό χάρισε στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτή ήταν η δέκατη σερί νίκη της Άρσεναλ απέναντι στην Νιούκαστλ, η οποία μετράει μόλις ένα βαθμό σε εννέα αγωνιστικές και βρίσκεται στις επικίνδυνες θέσεις.

Εκτός τετράδας έμεινε η Μπέρνλι, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 με την Μπράιτον εκτός έδρας και βρέθηκε στο -1 από την 4η Άρσεναλ. Απώλεια και για την Λέστερ, η οποία μετά από τέσσερις σερί νίκες, γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Κρίσταλ Πάλας. Μπεντέκε (19’), Ζαχά (40’) και Σακό (90+4’) χάρισαν τη σπουδαία νίκη στους «αετούς», που ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, η Χάντεσρφιλντ διέλυσε με 4-1 την Γουότφορντ στο «Βίκαρατζ Ρόουντ». Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τους Κατσούνγκα (6') και Μούι (23') οι φιλοξενούμενοι πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης, που έγινε μεγαλύτερο στο 33' όταν αποβλήθηκε ο Ντίνι. Στο 50' Ντεπουάτρ έκανε 3-0 για την Χάντερσφιλντ, που στο 61' έμεινε και αυτή με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Χογκ. Στο 68' ο Ντουκουρέ μείωσε σε 3-1 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, όμως στο 89’ ο Μούι σκόραρε από την άσπρη βούλα για το τελικό 4-1!




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.