Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λεμονής: «Αστείρευτη η δίψα για τον τίτλο»

Λεμονής: «Αστείρευτη η δίψα για τον τίτλο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/11/2017 00:52
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στη… δίψα του Ολυμπιακού για το 8ο σερί πρωτάθλημα, μίλησε για το προσεχές παιχνίδι με την Κέρκυρα και ανέλυσε το σκεπτικό του για το ματς με την Σπόρτινγκ, ενώ αναφέρθηκε και στη βαθμολογική θέση της Ελλάδας στην UEFA.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην Nova:

Για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας: Νομίζω θα πρέπει να περιμένουμε και το ματς με την Γιουβέντους. Νομίζω είναι καλύτερο να μιλήσουμε και με τους παίκτες και να αξιολογήσουμε και την κατάσταση.

Για το αν η Σπόρτινγκ ήταν ο βασικός αντίπαλος: Θα μιλήσω από την αίσθηση που είχα όταν είδα την κλήρωση. Αυτό που είδα εγώ ήταν μια πάρα πολύ δύσκολός όμιλος. Κάποιοι μπερδεύτηκαν με την Σπόρτινγκ, σε σχέση με τα ονόματα των άλλων δυο ομάδων: είναι μια ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή. Εμείς πρέπει να δούμε όλα τα παιχνίδια και την όλη διαδικασία τι έχουμε κάνει και πως θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις.

Για το αν έχει παράπονο ότι οι παίκτες του δεν αντιδρούν καλά μετά από κάποιο γκολ που θα δεχθούν: Γενικά είναι ένα θέμα που σε κάποιες περιπτώσεις χρειαζόμαστε χρόνο για να αντιδράσουμε. Αλλά υπήρχαν ματς που αντιδράσαμε καλά, όπως το ματς με τον Πανιώνιο.

Για τον κόσμο και την στήριξή του: Το συζητάμε και μας δίνει μεγάλη δύναμη για την συνέχεια. Όταν το είδαμε από κοντά στην Λισσαβώνα δεν το πιστεύαμε γιατί μας το είχαν πει αλλά αλλιώς είναι να το βλέπεις, ακόμα και στο 3-0 μας στήριζαν. Για το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει Ευρώπη: Δεν έχει να κάνει μια μέτρια εμφάνιση με αυτό το πράγμα: θα τύχουν ματς που δεν θα είσαι πολύ καλός. Για να ξαναζήσουμε το Champions League πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα, άρα το ματς με την Κέρκυρα είναι σαν Champions League.

Για το αν ήθελε τους Σισέ Ανσαριφάρντ στην Ευρώπη: Νομίζω είναι εύκολη η απάντηση θα απαντήσω μονολεκτικά ναι.

Για τις μεταγραφές: Εμείς εδώ στον Ρέντη δεν μιλάμε για μεταγραφικά καθώς είναι κάπως επικίνδυνο: εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τον Ολυμπιακό ξανά μεγάλο. Υπάρχει χρόνος για μεταγραφές: αυτό που κοιτάμε εμείς είναι το παιχνίδι με τη Κέρκυρα.

Για τον Οτζίτζα: Είναι ένα πράγμα που έγινε τελείωσε αλλά έχει τελειώσει. Ήταν μια άσχημη στιγμή αλλά τελείωσε.

Για τον Εμενίκε: Ελπίζουμε να ανεβάσει ρυθμούς και από Δευτέρα θα επανεξετάσουμε την κατάσταση.

Για το αν η υπομονή θα παίξει ρόλο στο ματς με την Κέρκυρα: Ναι σίγουρα, υπάρχουν δυο διαφορετικές λειτουργίες παιχνιδιών. Στο Καραϊσκάκη είναι καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος και ο κόσμος πιέζει να μπει ένα γρήγορό γκολ. Πρέπει να έχουμε οδηγό το ματς με τον Λεβαδειακό και τις ευκαιρίες που κάναμε, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον αριθμό των γκολ που πετύχαμε. Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε.

Για την τακτική που ακολούθησε στον αγώνα με την Σπόρτινγκ και αν θα άλλαζε κάτι: Να ξεκαθαρίσουμε ότι ήθελα να κάνω τον απολογισμό μετά την Γιουβέντους. Αν βλέπαμε και το ματς της πρώτης αγωνιστικής θα καταλαβαίναμε πάρα πολλά. Το να πεις ότι θέλω ένα παιχνίδι και ότι θα επιτεθώ είναι εύκολο στα λόγια. Πολύς κόσμος το λέει απλά. Στον σχεδιασμό μας στράβωσε αρκετά το πράγμα. Αλλιώς το είχαμε σχεδιάσει, αλλά στο τρίλεπτο δεχτήκαμε δυο γκολ και αυτό έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο στόχος ήταν να πάμε συντηρητικά και προσεκτικά και μετά να ρισκάρουμε και να επιτεθούμε. Από την αρχή πηγαίναμε σε αυτό το στυλ θα ήταν πιο δύσκολα.

Για το ματς με τη Γιουβέντους και την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA: Σίγουρα μας απασχολούν σε ένα γενικότερο πλαίσιο, αλλά θα έπρεπε να απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πριν. Έπρεπε οι ομάδες να συνειδητοποιήσουν ότι ο πρωταθλητής δεν θα μπαίνει απευθείας στους ομίλους και ότι θα πηγαίνει στα προκριματικά. Έπρεπε αυτό να το δούμε πριν και όχι τώρα. Το να παίζουμε δύο και τρεις προκριματικούς για να μπούμε στους ομίλους είναι πολύ δύσκολα.

Για το κίνητρο που υπάρχει για την κατάκτηση του όγδοου σερί τίτλου: Στον Ολυμπιακό υπάρχει ιδιαιτερότητα. Ανέκαθεν υπήρχε αυτό. Τελειώνοντας η μία σεζόν και παίρνοντας ένα πρωτάθλημα μοιάζει αστείρευτη η δίψα για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος. Προσπαθούμε να φέρουμε τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα πιο κοντά σε αυτήν την λογική. Πρέπει οι παίκτες να μπουν γρήγορα στο κλίμα του συλλόγου. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ έκανε πολλά από τα νέα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός.

Για την Κέρκυρα: Είναι μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη. Αυτό έχω δει. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Να έχουμε υπομονή. Περιμένουμε κλειστό ματς με αντεπιθέσεις, αλλά δουλειά μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι.

Για τα νέα παιδιά και τη χρησιμοποίηση του υπόλοιπου ρόστερ: Έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα. Θέλω πραγματικά να πάρουν ευκαιρίες όλοι οι παίκτες, να είναι έτοιμοι. Είναι καλός ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα. Ίσως να είναι λίγο μεγαλύτερος ο αριθμός παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ από το κανονικό. Όλοι οι παίκτες όμως δουλεύουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο κάθε αγώνας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και εμείς προσπαθούμε να βάζουμε τους παίκτες ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Για την κατάσταση στη Μάνδρα και τη βοήθεια του Ολυμπιακού: Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Και πέρυσι είχε γίνει. Είχα βρεθεί και εγώ σε κάποιες εκδηλώσεις. Δυστυχώς είμαστε σε μια χώρα που πουλάει η κακή είδηση. Είναι μια ενέργεια που θα έπρεπε να προβάλλεται καθημερινά. Δεν το λέμε για λόγους προβολής. Απλά πρέπει να καταλάβουν πως ο Ολυμπιακός είναι ένα οργανισμός που ασχολείται και με τέτοια πράγματα. Δεν είναι μόνο 90 λεπτά, Champions League ή Europa και πρωτάθλημα. Όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα και εγώ και οι συνεργάτες μου αισθανόμαστε υπερήφανοι για την κίνηση του Ολυμπιακού. Δεν το λέω για να διαφημιστούμε, όμως πρέπει τέτοιες ενέργειες να προβάλλονται περισσότερο και αν μπορούν και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.