Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Χιμένεθ: «Δεν δικαιολογούμαι, αλλά προσέβαλε τη μητέρα μου»

Χιμένεθ: «Δεν δικαιολογούμαι, αλλά προσέβαλε τη μητέρα μου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/11/2017 00:40
Ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε ξανά στην άσεμνη χειρονομία του προς την κερκίδα του Παναθηναϊκού, λέγοντας ότι απευθυνόταν σε άτομο που έβρισε τη μητέρα του. Τι είπε για το ματς με Ριέκα και την επιλογή μα μην ξεκινήσει τον Λιβάγια

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός στην κάμερα της Nova:

Για το ματς με την Ριέκα: «Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορούν να ελεγχθούν και ένα από αυτά είναι η ένταση. Ήταν πραγματικά ένα σοκ αυτό που δεχθήκαμε, με το να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με 2-0. Στο ημίχρονο είχαμε μια ομιλία στα αποδυτήρια και η ομάδα κατάλαβε πως διαθέτουμε μια καλή ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε. Και μόνο οι μεγάλες ομάδες είναι ικανές να γυρίσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μέχρι το σημείο που μπορούσαμε να κερδίσουμε κιόλας».

Για το να μην κυνηγάνε στο σκορ: «Είναι ένας ψυχολογικός τομέας που έχει να κάνει με κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν μπαίνουν συγκεντρωμένοι. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν μπαίνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα πρέπει οι παίκτες να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι, αν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι συγκεντρωμένος τότε το μεταδίδει και στους υπόλοιπους. Παρασύρει όλη την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντιδράει. Σίγουρα θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό».

Για την επιλογή να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Λιβάγια: «Ο Λιβάγια μπήκε και έδειξε αυτό που έδειξε, αυτοί που του κάνουν προπόνηση είμαστε και στον πάγκο. Πραγματικά βρίσκομαι εδώ με όλο το σεβασμό για να δώσω απαντήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια δέχθηκε ένα χτύπημα στον γλουτό στο ματς με τον ΠΑΟ. Δεν ήταν κάτι σημαντικό, αλλά θα μπορούσε να τον επιβαρύνει. Ο Αράουχο ήταν τιμωρημένος και τα περισσότερα λεπτά σ’ αυτό το ματς έπρεπε να είναι γι’ αυτόν. Σε κανονικές συνθήκες και αν δεν υπήρχε το 0-2, ο Λιβάγια θα ήταν μία λύση, όχι όμως για να παίξει πάνω από 45 λεπτά. Κι αυτό για να είναι σε καλή κατάσταση στο ματς με τον Πλατανιά, όπου δεν παίζει ο Αραούχο που είναι τιμωρημένος. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Είμαστε πρώτοι, είμαστε μέσα στην πρόκριση στο Europa. Και όλοι θέλουν να κερδίσουν τους τίτλους. Για εμάς είναι εκτός δράσης οι Γιόχανσον και Μάνταλος που είναι δύσκολο, ο Τσόσιτς είναι ανέτοιμος και αν χάναμε τον Λιβάγια θα ήταν μια αυτοκτονία για τη συνέχεια. Θα πρέπει να διαχειριστώ τους παίκτες μου ώστε να μην έχουμε απρόοπτο και επιπλέον τραυματισμούς. Με το 0-2 έπρεπε να ρισκάρω και να βάλω τον Λιβάγια , γνωρίζοντας την πιθανότητα να τραυματιστεί στο τέλος του ματς. Δεν περιμένω να με καταλάβουν, αλλά να το σεβαστούν».Για τις ερωτήσεις που του γίνονται: «Πολλές φορές δυστυχώς υπάρχει άποψη χωρίς να υπάρχει γνώση και δεν γίνεται η ερώτηση για να πάρεις μια πληροφορία, αλλά για να κάνεις κακό. Από την πρώτη μέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα Δεν θα πουλήσω ποτέ φούμαρα. Σαν άνθρωπος κάνω λάθη, αλλά όχι να πουλήσω φούμαρα. Όταν κάνω λάθος δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ. Το πιο σημαντικό είναι η ΑΕΚ και όχι ο εγωισμός ενός αγώνα. Έχουμε δύο παίκτες εκτός μέχρι το τέλος της περιόδου και παρόλα αυτά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και μέσα στην πρόκριση στο Europa League».

Για τη χειρονομία και την απολογία: «Έχω πάνω από 30 χρόνια επαγγελματική καριέρα. Θα δεχθώ σαν άντρας όποια απόφαση και αν ληφθεί. Θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της ΑΕΚ, τον οποίο δεν αντιπροσώπευα και κυρίως στον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί δεν απευθυνόταν σ’ αυτούς. Απευθυνόταν σε συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν είναι δικαιολογία όσο και αν πρόσβαλλε τη μητέρα μου. Όταν είμαι στο 200% της έντασης στον αγώνα, σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία, εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και είμαι απόλυτα μετανιωμένος για την ενέργειά μου».

Για τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε και είμαστε καλά παρά τις απώλειες που έχουμε. Φανταστείτε τις καλύτερες ομάδες να χάσουν σημαντικούς παίκτες πως θα συμπεριφερθούν. Η ΑΕΚ το να παίζει χωρίς Γιόχανσον και Μάνταλο είναι σαν να παίζει η Μπαρτσελόνα δίχως Μέσι και Ινιέστα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως, συνεχίζουμε»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.