Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Πέταξε την ευκαιρία, αλλά ορίζει τη μοίρα της

Γιουρόπα Λιγκ: Πέταξε την ευκαιρία, αλλά ορίζει τη μοίρα της

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/11/2017 00:11
Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 κόντρα στην Ριέκα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο μ’ ένα γρήγορο come back έφερε το σκορ στα ίσια (2-2) και γλίτωσε τα χειρότερα. Η «Ένωση», που είχε δοκάρι στο 89’, έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει σήμερα την πρόκριση και πλέον θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην Βιέννη κόντρα στην Αούστρια.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ριέκα στο ΟΑΚΑ και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση για τους «32». Οι Κροάτες έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας δυο γκολ και έχοντας δυο δοκάρια, όμως το γκολ του Αραούχο στο 45+2' άλλαξε τα δεδομένα. Η «Ένωση» μπήκε με νέα ψυχολογία στο δεύτερο μέρος, έφερε το σκορ στα ίσια με τον Λάζαρο (55’) και είχε δοκάρι στο 89’ για να πάρει τη νίκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν αήττητοι στον όμιλο, έχοντας όμως μόλις μια νίκη και τρεις ισοπαλίες στην έδρα τους. Πλέον, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα διεκδικήσει την πρόκριση με την Αούστρια στο ματς της 7ης Δεκεμβρίου στην Βιέννη. Η «Ένωση» χρειάζεται απλά να μην χάσει απέναντι στους Αυστριακούς, οι οποίοι γνώρισαν βαριά ήττα με 5-1 από την Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Το ματς:


Τέτοιο εφιάλτικο ξεκίνημα από την ΑΕΚ δεν περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της! Η «Ένωση» ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο και μέχρι το 26’ βρέθηκε να χάνει με 2-0. Στο 8' ο Γκοργκόν με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 16' πάλι από κόρνερ η κεφαλιά του Ζούπαριτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.Στο 20' ο Γκοργκόν είχε ξανά δοκάρι, ενώ στο 25’ ο Ακόστι αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Ωστόσο στο 26', ο Βράνιες έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Γκοργκόν εκμεταλλεύτηκε το κενό των Γκάλο και Τσιγκρίνσκι και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Γιάννη Ανέστη «γράφοντας» το 0-2.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν περίμενε το ημίχρονο και στο 30’ έριξε στο ματς τον Λιβάγια αντί του Γκάλο, μετατρέποντας το 3-5-2 σε 4-2-3-1. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-2, η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Στο 45+2’ ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αραούχο με προβολή μείωσε σε 1-2.

Η «Ένωση» μπήκε με άλλη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος και στο 55’ έφερε το σκορ στα ίσια. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο Πρσκάλο δεν κατάφερε να απομακρύνει κα ο Βράνιες με κεφαλιά σε ανυπεράσπιστη εστία ισοφάρισε σε 2-2.

Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν χρόνο και έψαξαν αμέσως ένα τρίτο γκολ. Στο 62’ ο Αραούχο βρήκε δίχτυα αλλά έκανε επιθετικό φάουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αργεντινός αστόχησε σε κενή εστία όμως ήταν οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά, Αραούχο και Λιβάια συνεργάστηκαν αλλά η τελική πάσα ήταν λίγο πιο δυνατή από τον Κροάτη.

Η ΑΕΚ δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δυσκολεύονταν να φτιάξει αξιόλογες φάσεις ωστόσο δεν απειλήθηκε από την Ριέκα. Μάλιστα στο 89’ ο Αραούχο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πρσκάλο, με το 2-2 να μένει ως το τέλος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (30' Λιβάια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακάκης, Μπακασέτας, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (85' Πατίτο)

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Ζούτα, Ζούπαριτς, Ακόστι (70' Κβριτς), Γκαβράνοβιτς (81' Πούλιτς), Ελές, Γκοργκόν, Παβίσιτς (91' Τσρινιτς), Μάλες, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.