Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Εφιάλτης… (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Εφιάλτης… (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/11/2017 23:40
Η Εθνική Ελλάδας πλήρωσε τα παιδικά της λάθη και ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, σκορ που φέρνει τους Κροάτες με το… ενάμιση πόδι στα τελικά της Ρωσίας. Μόντριτς (13’ πεν.), Κάλινιτς (19’), Πέρισιτς (33’) και Κράμαριτς (49’) οι σκόρερ, μείωσε ο Σωκράτης (30’).

Ένα… θαύμα χρειάζεται πλέον η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε με 4-1 από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, σκορ απαγορευτικό για να ανατραπεί στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» (12/11).

Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε έβγαλαν τα… μάτια τους, αφού και τα τέσσερα γκολ των Κροατών προέκυψαν από ατομικά λάθη της άμυνας και του Ορέστη Καρνέζη. Η «Χρβάτσκα» είχε καλές στιγμές για μεγαλύτερο σκορ, ενώ το μοναδικό τέρμα της «γαλανόλευκης» πέτυχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (30’).

Το ματς:


Προκριματικά Μουντιάλ: Εφιάλτης… (video)
Μην έχοντας τους Μανωλά και Τοροσίδη, ο Σκίμπε αποφάσισε ν' αλλάξει σχήμα βάζοντας τον Τζαβέλλα στόπερ δίπλα στους Παπασταθόπουλο-Παπαδόπουλο και τους Μανιάτη-Σταφυλίδη στα δύο άκρα της άμυνας. Τζιόλης, Σάμαρης και Ζέκα ήταν οι τρεις στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Φορτούνης έπαιζε πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου.

Η Κροατία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ψάχνοντας τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ελλάδας. Οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκαν πολύ προσπάθεια για να τα καταφέρουν, αφού στο 11’ ο Τζαβέλλας γύρισε άτσαλα τη μπάλα στον Καρνέζη, αυτός έχασε το κοντρόλ και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Κάλινιτς στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Μόντριτς να «γράψει» το 1-0 από την άσπρη βούλα (13’).

Μέχρι να συνέλθει η Εθνική από το σοκ ήρθε και δεύτερο γκολ (19’). Ο Πέρισιτς έκανε ανενόχλητος τη σέντρα από τα αριστερά και ο αφύλαχτος Κάλινιτς με όμορφο τελείωμα έκανε το 2-0

Μετά το δεύτερο γκολ ο Σκίμπε γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 και η Εθνική κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη στο 30’, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά και μείωσε το σκορ σε 2-1.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Κροάτες πέτυχαν και τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα ανασταλτικά προβλήματα της Ελλάδας. Στο 33’ ο ανενόχλητος Βρσάλκο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο ξεχασμένος Πέρισιτς μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Η Κροατία θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως ο Καρνέζης πραγματοποίησε διπλή μεγάλη επέμβαση στα σουτ των Κράμαριτς και Κάλινιτς.

Τα αμυντικά λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος. Στο 49’ ο Σταφυλίδης αποφάσισε να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Καρνέζη, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει… ασίστ για το γκολ του Κράμαριτς.

Η Κροατία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ψάχνοντας ένα 5ο γκολ. Στο 51’ ο Καρνέζης βγήκε έγκαιρα προτού ο Κράμαριτς βγει σε τετ-α-τετ, ενώ στο 56’ ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε σωτήρια το σουτ του Κροάτη επιθετικού. Δευτερόλεπτα μετά ο Καρνέζης χρειάστηκε να επέμβει ξανά, αυτή τη φορά για να διώξει το δυνατό σουτ του Ράκιτιτς.

Η Ελλάδα γλίτωσε από ακόμα ένα γκολ και στο 60’ θα μπορούσε να μειώσει με δυνατό σουτ του Μήτρογλου, όμως ο Σούμπασιτς έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο Έλληνας φορ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 67’ ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Πέρισιτς, ενώ στο 69’ ο άσος της Ίντερ απείλησε ξανά με διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο τελευταίο 20λεπτο η Εθνική έψαξε ένα δεύτερο γκολ για να αποκτήσει περισσότερες ελπίδες στη ρεβάνς, έχοντας δύο καλές στιγμές με κεφαλιές του Μήτρογλου (75’, 90’). Το 4-1 έμεινε τελικά ως το φινάλε και η Εθνική ψάχνει ένα μεγάλο θαύμα για να πάει στη Ρωσία…

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λοβρέν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Βίντα, Μόντριτς, Κράμαριτς (81' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75' Ρέμπιτς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72' Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.