Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 H εξομολόγηση του Καθόρλα: «Θα έχανα το πόδι μου»

H εξομολόγηση του Καθόρλα: «Θα έχανα το πόδι μου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2017 16:06
Με μία φωτογραφία-σοκ του ποδιού του Σάντι Καθόρλα η Marca αποκαλύπτει την συγκλονιστική ιστορία του Ισπανού άσου, ο οποίος αποκάλυψε πως λίγο έλειψε να χάσει το πόδι του!

«Ο γιατρός μου είχε πει πως θα πρέπει να αισθάνομαι ικανοποιημένος αν τουλάχιστον περπατήσω στον κήπο του σπιτιού μου μαζί με τον γιο μου», εξομολογήθηκε στην «Marca» ο Σάντι Καθόρλα.

Ο 32χρονος άσος δεν έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι της Άρσεναλ για παραπάνω από ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον Αχίλλειο τένοντα στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Όλα όμως ξεκίνησαν στις 10 Σεπτέμβρη του 2013 και το φιλικό ανάμεσα στις εθνικές Ισπανίας και Χιλής.

 H εξομολόγηση του Καθόρλα: «Θα έχανα το πόδι μου»
Ο Ισπανός αποχωρεί τραυματίας μετά από χτύπημα που δέχθηκε στον αστράγαλο και από τότε έμαθε να ζει με τον πόνο. «Τις πρώτες φορές υπέφερα λιγότερο, εάν ήμουν ζεστός μπορούσα να παίξω, αλλά στο ημίχρονο όταν κρύωνε το πόδι έκλαιγα», υποστηρίζει στη ισπανική εφημερίδα.

Στις 5 Δεκέμβρη του 2015 περνά από το χειρουργείο καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι. Ένα χρόνο μετά το χειρουργείο, τραυματίζεται στον τένοντα στην πελματιαία περιοχή. Στον μήνα του αφαιρέθηκαν τα ράμματα, αλλά το τραύμα άνοιγε ξανά και ξανά με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου οκτώ φορές σ’ ένα έτος.

«Συνέχιζα να παίζω, μου έλεγαν ότι είμαι καλά. Το πρόβλημα δεν είχε επουλωθεί, οι πληγές άνοιγαν ξανά, ή μολύνονταν ξανά». Οι Άγγλοι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν λύση και τότε ο Καθόρλα πήγε στη Βιτόρια για να επισκεφτεί τον Μικέλ Σάντσεθ: «Είδε ότι είχα τρομερή μόλυνση, ότι είχα πάθει ζημιά στα οστά. Οι μολύνσεις είχαν φάει μέρος του Αχιλλείου τένοντα. Μου έλειπαν οκτώ εκατοστά!». Εκεί ανακάλυψαν τη δράση τριών επιθετικών βακτηρίων.

 H εξομολόγηση του Καθόρλα: «Θα έχανα το πόδι μου»
Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε αρκετές επιτυχείς αντιβιοτικές θεραπείες αλλά υπήρχε ο κίνδυνος μόλυνσης που θα σήμανε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Παράλληλα, χρειάστηκε δέρμα από το χέρι του (σ.σ. του πήραν από το μέρος που είχε τατουάζ) για να καλύψει την πληγή στο πόδι!

Στις 29 Μαΐου ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του τένοντα. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής συνέχισε την αποθεραπεία του το καλοκαίρι και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει το νέο έτος: «Θα επιστρέψω τον Ιανουάριο».

Ο ίδιος συνεχίζει την αποθεραπεία στην Ισπανία: «Η οικογένειά μου συνεχίζει στο Λονδίνο, γιατί τα παιδιά μου ξεκίνησαν το σχολείο. Το να είμαι εδώ, χωρίς αυτούς, είναι το πιο σκληρό. Το πρωί πάω στην πισίνα, συνεχίζω τη χειροκίνητη αποκατάσταση, μία ώρα πιλάτες και ποδήλατο. Κάθε μέρα μου στέλνουν μηνύματα ο Ινιέστα, ο Σίλβα, ο Βίγια. Αλλά είμαι καλά. Δεν έχω χρειαστεί ψυχολόγο».

Ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε πρόσφατα: «Τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, όμως δεν έχει παίξει για ενάμιση χρόνο. Δεν έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, θα χρειαστεί κάποια παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα. Εάν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τα Χριστούγεννα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.