Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρυλικός βαθμός!

Τσάμπιονς Λιγκ: Θρυλικός βαθμός!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/10/2017 23:39
Ο Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κράτησε στο 0-0 την Μπαρτσελόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Προτό, δοκάρι ο Σουάρες.

Ζωντανός στη μάχη για την 3η θέση έμεινε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση, έμειναν στο 0-0 με την Μπαρτσελόνα στο πύρινο «Καραϊσκάκη» και δεν επέτρεψαν στην Σπόρτινγκ να ξεφύγει στη βαθμολογία μετά το ισόπαλο 1-1 με την Γιουβέντους στη Λισαβόνα.

Με κορυφαίο τον Προτό, ο οποίος κατέβασε ρολά, οι Πειραιώτες κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και μάλιστα είχαν καλές στιγμές στις αντεπιθέσεις για να πετύχουν γκολ. Η ψυχωμένη ομάδα του Τάκη Λεμονή πήρε τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο και πλέον πάει στη Λισαβόνα για να παίξει τα… ρέστα της για την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν μόλις το δεύτερο 90λεπτο μετά από 48 ματς της Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο οποίο δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα! Η τελευταία φορά που δεν κατάφερε να σκοράρει ήταν στο εντός έδρας ματς με την Μπενφίκα τον Δεκέμβριο του 2012, όπου βέβαια ήταν βαθμολογικά αδιάφορη και έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Θρυλικός βαθμός!
Όπως και στο «Καμπ Νου» ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς κλασσικό επιθετικό, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει το ρόλο του «ψευτοεννιαριού». Με τους Ελαμπντελαουί - Φιγκέιρας να καλύπτουν τη δεξιά πλευρά και τον Ταχτσίδη να πλαισιώνει τους Ρομαό και Οτζίτζα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να κλείσουν τους δρόμους προς την εστία του Προτό και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό.

Με πολύ πάθος και ατελείωτα τρεξίματα, οι Πειραιώτες δεν δέχτηκαν την πίεση που ένιωσαν στη Βαρκελώνη και όποτε οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλαν φάσες, ο Πορτό δήλωσε «παρών».

Στο 3’ ο Βέλγος πορτιέρο μπλόκαρε το σουτ του Σεμέντο, ενώ στο 20’ απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό τακουνάκι του Παουλίνιο. Δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος γκολκίπερ στάθηκε τυχερός, αφού ο Σουάρες αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ στο 28’ έδιωξε με το πόδι το πλασέ του Μέσι.

Το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είχε τις δικές του στιγμές στις αντεπιθέσεις για ένα γκολ. Στο 15’ ο Οφόε έβγαλε τον Ομάρ σε θέση βολής, αλλά η παρεμβολή του Ουμτιτί αποδείχθηκε καθοριστική. Η επόμενη σημαντική φάση σημειώθηκε στο 37’ όταν οι Πειραιώτες έφυγαν υποδειγματικά στην κόντρα, όμως ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Φορτούνη.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν ήταν διαφορετική ούτε στο δεύτερο μέρος, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Πάντως, η πρώτη σημαντική στιγμή άνηκε στους «ερυθρόλευκους», όταν στο 61’ ο Φορτούνης έκανε το γέμισμα για τον Ένγχελς, όμως ο Τερ Στέγκεν βγήκε έγκαιρα και παραχώρησε το κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ένα αβίαστο λάθος του Ένγχελς έφερε τον Μέσι σε θέση βολής, όμως ο Αργεντινός δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ. Η επόμενη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 80’ με τον Σουάρες να περνά τη μπάλα πάνω από τον Προτό, όμως αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Μποτία να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν την πίεση των Καταλανών, αν και στο φινάλε χρειάστηκαν δύο καθοριστικές επεμβάσεις του Προτό για να πάρουν το βαθμό. Στο 88’ ο Βέλγος απέκρουσε με γροθιές το φάουλ του Μέσι ενώ στο 90+1’ είπε «όχι» σε ξαφνικό σουτ του Αργεντινού έξω από την περιοχή.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στένγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο (45' Ντελοφέου), Σουάρεθ, Μέσι, Σουάρες

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 10
2. Γιουβέντους 7
3. Σπόρτινγκ 4
4. Ολυμπιακός 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.