Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις νίκες με υπογραφή... Μαουρίσιο

Σούπερ Λιγκ: Επιστροφή στις νίκες με υπογραφή... Μαουρίσιο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/10/2017 21:24
Με δύο όμορφα γκολ του Μαουρίσιο σ' ένα τρίλεπτο (34’, 37’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, μειώνοντας στο -1 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο.

Μια εβδομάδα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» «καθάρισε» τη νίκη μέσα σ’ ένα τρίλεπτο χάρη σε δύο όμορφα γκολ του Μαουρίσιο και πλέον έχει στο μυαλό του το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πιέζοντας ασφυχτικά για ένα γρήγορο γκολ. Στο 4’ ο Ελ Καντουρί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κώτσιρα να διώξει στη γραμμή, ενώ στο 10’ ο Μαροκινός βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση με τον Μαουρίσιο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 34’ ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε το άτσαλο διώξιμο του Τσουκαλά και με σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 1-0. Τρία λεπτά μετά, ο άσος των γηπεδούχων πήρε τη μπάλα από τον Βιερίνια και με υπέροχο σουτ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας έψαξε ένα γκολ ώστε να ξαναμπεί στο ματς. Στο 46’ το σουτ του Μανιά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 56’ το απευθείας φάουλ του Κυριακόπουλου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 58’, με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Πέλκα έξω από την περιοχή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να κάνει σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Είναι ενδεικτικό ότι η επόμενη αξιόλογη ευκαιρία του Αστέρα ήρθε στο 86’ με ένα σουτ του Καλτσά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ρέι. Ένα λεπτό νωρίτερα ο ορεξάτος Βιερϊνία «άγγιξε» το γκολ με δυνατό σουτ, ωστόσο ο Αθανασιάδης μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και ο «Δικέφαλος» μείωσε στο -1 τη διαφορά από την κορυφή πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.