Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Το Ανόβερο «γκρέμισε» την Ντόρτμουντ από την κορυφή

Μπουντεσλίγκα: Το Ανόβερο «γκρέμισε» την Ντόρτμουντ από την κορυφή

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/10/2017 19:01
Το Ανόβερο κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-2 την Ντόρτμουντ στο «Νιντερσάξενσταντιον» και την «γκρέμισε» από την κορυφή. Φωνάζουν για την αποβολή του Ζαγκαντού (59’) οι Βεστφαλοί.

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 4-2 στο Ανόβερο και γνώρισε απώλεια βαθμών για 3η σερί αγωνιστική. Οι Βεστφαλοί έμειναν στους 20 βαθμούς και έδωσαν την ευκαιρία σε Μπάγερν και Λειψία να τους προσπεράσουν στην κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 20ο λεπτό. Ο Μπούρκι ανέτρεψε τον Κλάους στην περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στον Ζόνατας να «γράψει» το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Η Ντόρτμουντ απάντησε στο 27’ με σουτ του Ζαγκαντού και στο 36’ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαρμολένκο, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με πλασέ από τα δύο μέτρα.

Το Ανόβερο γλίτωσε το 1-2 και στο 40’ «χτύπησε» στην κόντρα, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Μπεπού. Στο 52’ ο Γιαρμολένκο έφερε το σκορ στα ίσια με όμορφο σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ντόρτμουντ, αφού στο 59’ έχασε με άδικη αποβολή τον Ζαγκαντού για φάουλ στον Ζονάτας (σ.σ. έμπλεξε τα πόδια του και έπεσε προτού βρεθεί απέναντι από τον Μπούρκι).

Ο Κλάους ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και έβαλε μπροστά στο σκορ το Ανόβερο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Βεστφαλοί είχαν κάποιες καλές στιγμές για το 3-3, όμως τα πάντα τελείωσαν στο 86’. Ο Μπεπού έφυγε ξανά στην αντεπίθεση και με τρομερό τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Η φάση του αγώνα βέβαια έγινε στο 89’, με τον Μπούρκι να αποκρούει με το ένα χέρι το γυριστό του Χάρνικ από τη μικρή περιοχή.

Σοκ στο 90+3’ για Σάλκε, με ανατροπή Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν

Στα άλλα παιχνίδια, η Σάλκε έμεινε στο 1-1 με την Βόλφσμπουργκ στο Γκελζενκίρχεν και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση. Οι «βασιλικοί μπλε» προηγήθηκαν στο 43’ με πέναλτι του Μπενταλέμπ, όμως στο 90+3’ ο Οριγκί έριξε στο… καναβάτσο τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας για το τελικό 1-1.

Από την άλλη, η Γκλάντμπαχ νίκησε με ανατροπή (3-1) την Χοφενχάιμ και την υποχρέωσε στην πρώτη της εντός έδρας ήττα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25’ με το δυνατό σουτ του Ντεμιρμπάι, όμως στην επανάληψη τα «πουλάρια» έκαναν την ανατροπή με τους Αζάρ (61’), Γκίντερ (79’) και Βέστεργκααρντ (82’).

Νίκη με ανατροπή και για την Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε με 2-1 της Κολωνίας στη «Μπάι Αρίνα». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23’ με τον Ζιρασί, όμως οι «ασπιρίνες», που είχαν βασικό τον Παναγιώτη Ρέτσο, έφεραν… τούμπα το ματς με τα τέρματα των Μπέιλι (54’) και Μπέντερ (73’).

Τέλος, η Χέρτα κέρδισε με 2-1 το Αμβούργο στο Βερολίνο και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα». Σταρκ (17’) και Ρέκικ (50’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους πρωτευουσιάνους, με το Αμβούργο να μειώνει απλώς στο 73’ με τον Άρπ, ύστερα από ασίστ του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.