Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: «Σφράγισε» τα μπαράζ η Εθνική

Προκριματικά Μουντιάλ: «Σφράγισε» τα μπαράζ η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/10/2017 23:40
Η Εθνική κέρδισε με 4-0 το Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και «σφράγισε την παρουσία της στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας. Τοροσίδης (32’), Μήτρογλου (61’, 63’) και Γιαννιώτας (78’) τα γκολ.

Στόχος επετεύχθη! Η Εθνική επικράτησε με 4-0 του Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου της, εξασφαλίζοντας θέση στα μπαράζ. Η «γαλανόλευκη» θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως ανίσχυρη και θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ελβετία, Ιταλία, Κροατία και Δανία.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε είχε φλύαρη κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ωστόσο κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια με γκολ του Τοροσίδη (32’). Στην επανάληψη, ο Μήτρογλου «καθάρισε» το ματς με δύο γκολ σε δύο λεπτά (61’, 63’) ενώ στο 78’ ο Γιαννιώτας διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στα άλλα παιχνίδια, η Βοσνία, με δύο γκολ του Χαΐροβιτς (48’, 84’) κέρδισε με 2-1 στην Εσθονία και τερμάτισε στο -2 από την Ελλάδα. Από την άλλη, το Βέλγιο κέρδισε με 4-0 την Κύπρο έχοντας σκόρερ τους Ε. Αζάρ (12’, 62’ πεν.), Τ. Αζάρ (52’) και Λουκάκου (78’).

Το ματς:


Προκριματικά Μουντιάλ: «Σφράγισε» τα μπαράζ η Εθνική
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Εθνική ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς αυτό να μετουσιώνονταν όμως σε καθαρές ευκαιρίες.

Οι παίκτες του Γιβραλτάρ βρίσκονταν όλοι πίσω από το κέντρο και δεν άφηναν ελεύθερους χώρους. Στο πρώτο 20λεπτο η «γαλανόλευκη» είχε να επιδείξει μόνο δύο άστοχες κεφαλιές των Τοροσίδη (10’) και Σταφυλίδη (15’), ενώ στο 21’ το μακρινό σουτ του Φορτούνη πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Το γόρδιο δεσμό έλυσε στο 32ο λεπτό ο Βασίλης Τοροσίδης, σκοράροντας με δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από ωραία σέντρα του Ζέκα. Στο 37’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στο 41’ ο Έλληνας φορ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως έχασε το κοντρόλ και η φάση χάθηκε.

Όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, η Εθνική είχε πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, ωστόσο στην πρώτη της κλασική φάση κατάφερε να σκοράρει (61’). Μέτα από λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ζέκα έδωσε στον Φορτούνη, που βρήκε με κάθετη τον Μάνταλο, αυτός έδωσε άμεσα στον Μήτρογλου, που εκτέλεσε τον Άιμπραχιμ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Δύο λεπτά μετά (63’) ο Μήτρογλου βρήκε ξανά δίχτυα με κοντινό πλασέ, ύστερα από νέο ωραίο συνδυασμό των Ελλήνων διεθνών. Ο Ταχτσίδης βρήκε με κάθετη πάσα τον Φορτούνη, που επιχείρησε να βρει τον Τοροσίδη κι αυτός με τη σειρά του πάσαρε στον φορ της Μαρσέιγ για το 3-0.

Ο Μήτρογλου έχασε καλή στιγμή στο 69’ για χατ-τρικ, ωστόσο στο 78’ ο Σταφυλίδης έκανε τη σέντρα και ο νεοεισελθόντα Γιαννιώτας σκόραρε με δυνατή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Άιμπραχιμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72' Γκίλινγκ), Κόουμπς (88' Ρουίς), Λόπες (62' Γιόμε).

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:


1. Βέλγιο 28 (43-6)
2. Ελλάδα 19 (17-6)
3. Βοσνία 17 (24-13)
4. Εσθονία 11 (13-19)
5. Κύπρος 10 (9-18)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-47)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.