Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα μπαράζ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στα μπαράζ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/10/2017 00:43
Η Εθνική Ελλάδας με νίκη επί του Γιβραλτάρ προκρίνεται στα μπαράζ, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους.

Τρεις βαθμοί χωρίζουν την Εθνική Ελλάδας από την πρόκριση στα μπαράζ του Μουντιάλ. Η «γαλανόλευκη» με νίκη το βράδυ της Τρίτης (10/10, 21:45) επί του Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» «σφραγίζει» την 2η θέση που της δίνει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ελλάδα θα βρίσκεται στις 8 καλύτερες δεύτερες (σ.σ. η Σλοβακία μένει εκτός) και θα δώσει το «παρών» στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Οι 6+2 ομάδες

Έξι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα μπαράζ (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Δανία, Β. Ιρλανδία, Ιρλανδία) και μένει να μάθουμε ποια από τις Πορτογαλία-Ελβετία θα τερματίσει δεύτερη και εάν δεν θα υπάρξει έκπληξη με την Σουηδία στον όμιλό της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος υποδέχεται τους Ελβετούς και θέλει τη νίκη για να τερματίσει πρώτη, ενώ η Σουηδία θα πρέπει να χάσει με 7-0 (και πάνω) από τους Ολλανδούς για να μείνει εκτός. Παράλληλα, οι Σουηδοί ελπίζουν και στην απευθείας πρόκριση, αρκεί να κερδίσουν τους Ολλανδούς και ταυτόχρονα η Γαλλία να μην νικήσει την Λευκορωσία στην έδρα της.

Το format της κλήρωσης

Οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς κι ανίσχυρους με βάση την κατάταξη τους στη βαθμολογία της FIFA για το μήνα Οκτώβριο.

Η Ελλάδα, εφόσον κερδίσει το Γιβραλτάρ, θα είναι δεδομένα στους ανίσχυρους αφού θα έχει τη χαμηλότερη βαθμολογία από τις οκτώ ομάδες στη βαθμολογία, η οποία θα ανανεωθεί στις 16 Οκτωβρίου.

Εκτός απροόπτου, τα δύο γκρουπ θα είναι τα εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Πορτογαλία ή Ελβετία
Ιταλία
Κροατία
Δανία

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Σουηδία*
Β. Ιρλανδία
Ιρλανδία
Ελλάδα

*Εάν η Σουηδία χάσει 7-0 και πάνω από Ολλανδία μένει εκτός. Εάν κερδίσει και η Γαλλία δεν νικήσει τη Λευκορωσία στο Παρίσι, οι Σουηδοί περνούν απευθείας και οι Γάλλοι γίνονται πιθανή αντίπαλος της Ελλάδας, ρίχνοντας τη Δανία στους ανίσχυρους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.