Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έσωσε την παρτίδα στο 90’ η ΑΕΚ! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Έσωσε την παρτίδα στο 90’ η ΑΕΚ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/9/2017 00:00
Με γκολ του Λιβάγια στο 90’ η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2 την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ και έσωσε την παρτίδα. Και το άλλο τέρμα ο Κροάτης φορ (28’), γύρισαν προσωρινά το ματς με Μόνσχαϊν (43’) και Τατζούρι (49) οι Αυστριακοί.

Η ΑΕΚ «φλέρταρε» με την ήττα απέναντι στην Αούστρια Βιέννης, ωστόσο το γκολ του Λιβάγια στο 90’, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ και διατήρησε την «Ένωση» σε τροχιά πρόκρισης.

Οι «κιτρινόμαυροι» που έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, έφτασαν τους 4 βαθμούς, δεν επέτρεψαν στους Αυστριακούς να τους πιάσουν στην 2η θέση και πλέον έχουν μπροστά τους τα διπλά ματς με την πρωτοπόρο Μίλαν, η οποία νίκησε με 3-2 την Ριέκα στο Μιλάνο χάρη σε γκολ του Κουτρόνε στο 90+4’.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Έσωσε την παρτίδα στο 90’ η ΑΕΚ! (video)
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 5’ το σουτ του Λιβάγια πέρασε άουτ, ενώ στο 9’ ο Αιντάρεβιτς έκανε τη σέντρα για τον Βράνιες, όμως ο Πεντς μπλόκαρε την κεφαλιά του Βόσνιου.

Η «Ένωση» είχε την υπεροχή, όμως η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα άνηκε στην Αούστρια. Στο 17’, ο Τατζούρι έκανε το γύρισμα απ' τα αριστερά, ο Μόνσχαϊν έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Ανέστη να αποκρούει και τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 19’ όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Αούστρια, ο Τσόσιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Πεντς απέκρουσε εντυπωσιακά. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου η «Ένωση» αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Τσόσιτς να τραυματίζεται και τον Άνταμ Τζανετόπουλο να παίρνει τη θέση του.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε νέα καλή στιγμή στο 27’ με σουτ του Μάνταλου και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Ο Μάνταλος βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Αραούχο, ο Πεντς απέκρουσε το πλασέ του Αργεντινού, αλλά στη συνέχεια η μπάλα κόντραρε στον Λιβάγια και κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το 1-0 η Αούστρια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 43’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσια, «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ. Ο Πίρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μόνσχαϊν με κοντινή προβολή νίκησε τον Ανέστη για το 1-1. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις οι Αυστριακοί «άγγιξαν» την ανατροπή, όμως ο πορτιέρο της ΑΕΚ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Τατζούρι.

Ότι δεν κατάφερε στο φινάλε του πρώτου μέρους ο άσος της Αούστρια, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’), ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της «Ένωσης», η μπάλα έφτασε στον Αφρικανό και αυτός με υπέροχο πλασέ, έκανε το 2-1.

Η ΑΕΚ καλούνταν να κάνει μια δεύτερη σερί ανατροπή μετά από αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που δεν την πτόησε. Η «Ένωση» ήταν καταιγιστική, ωστόσο όλες οι προσπάθειες των παικτών της σταμάτησαν πάνω στον Πεντς. Στο 51’ ο 20χρονος πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Λιβάγια, ενώ στο 54’ είπε «όχι» και σε προσπάθεια του Μάνταλου.

Ένα λεπτό μετά, η κοντινή κεφαλιά του Βράνιες πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 58’ ο Πεντς «έβγαλε» το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου. Οι χαμένες ευκαιρίες για την «Ένωση» συνεχίστηκαν, αφού στο 60’ το συρτό σουτ του Λιβάγια πέρασε άουτ, ενώ στο 67’ ο Κροάτης βρέθηκε απέναντι από τον Πέντς, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι, κρατώντας το 2-1.

Στο 73', μετά από κλέψιμο του Γιόχανσον, ο Αραούχο βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πεντς! Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, ώσπου στο 87’ η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή με ξαφνικό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, η «Ένωση» αρνήθηκε να χάσει και στο 90’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσια. Ο Μάνταλος έκανε κάθετη στον Αραούχο, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Λιβάγια (ήταν λίγο πιο μπροστά από τον Σέρμπεστ) με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 2-2, λυτρώνοντας την ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (22' Τζανετόπουλος) (80' Μπακασέτας), Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς (53' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Κλάιν, Μαρτσίνκο, Χολτσχάουζερ, Ντε Πάουλα (91' Λι), Αλχασάν (59' Πρόκοπ), Πιρές, Ταγιούρι, Μονσάιν (70' Φρίζενμπιχλερ).

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Μίλαν 6 (8-3)
2. ΑΕΚ 4 (4-3)
3. Αούστρια Βιέννης 1 (3-7)
4. Ριέκα 0 (3-5)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.