Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» με Εμενίκε (video)

Κύπελλο Ελλάδας: «Καθάρισε» με Εμενίκε (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2017 22:30
Με δύο γκολ του Εμενίκε (71’ πεν., 77’) ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας. Μείωσαν με Τσουκαλά (84’) οι Αρκάδες.

Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι δεν έκλεψε τις εντυπώσεις, ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Αλβανός τεχνικός προχώρησε σε 10 αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, δίνοντας ξανά φανέλα βασικού μόνο στον Σάσα Ζντιέλαρ. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έκανε ντεμπούτο και άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ πρώτη συμμετοχή και για τον Προτό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαλε από νωρίς σε θέση οδηγού. Στο 9’ το μακρινό σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ ο Πασαλίδης έκοψε σωτήρια το σουτ του Πάρντο από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 17’ ο αμυντικός του Αστέρα αντέδρασε ξανά σωστά, διώχνοντας με το κεφάλι το σουτ του Κούτρη.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοση του και δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά μέχρι το ημίχρονο. Ο Αστέρας έκλεινε όλους τους χώρους και στο 40’ είχε σημαντική στιγμή, όταν μετά από φάουλ του Στανισάβλιεβιτς, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε τη γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Χάσι άλλαξε το σύστημα με την είσοδο του Μάρτινς αντί του Ομάρ, γυρνώντας το σε ένα 3-4-2-1. Ο Πορτογάλος μέσος πέρασε δίπλα στον Ταχτσίδη, ο Ζντιέλαρ μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας, ως τρίτο στόπερ και ο Ανδρούτσος έγινε δεξί μπακ.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει πρόβλημα στη δημιουργία και στο 60’ ο Μπεν πήρε τη θέση του Πάρντο. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να απειλήσουν ωστόσο στο 70’ ο επιθετικός από τις Κομόρες κέρδισε πέναλτι μετά την ανόητη ενέργεια του Ζουμά, ο οποίος τον έσπρωξε χωρίς λόγο μέσα από την περιοχή. Ο Εμενίκε ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες.

Ο Νιγηριανός δεν έμεινε εκεί, αφού στο 77’ πέτυχε και δεύτερο γκολ με όμορφο τελείωμα, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φορτούνη . Ο Αστέρας δεν πτοήθηκε και στο 84’ μείωσε σε 2-1 με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσουκαλά, περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Προτό, που ήταν εκτός θέσης. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων για την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός κράτησε το 2-1 και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.