Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λουτσέσκου: «Δεν παίζεται σήμερα το πρωτάθλημα, δείτε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα...»

Λουτσέσκου: «Δεν παίζεται σήμερα το πρωτάθλημα, δείτε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα...»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/9/2017 23:36
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στάθηκε στην έλλειψη «χημείας» που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βελτιωθεί. «Το πρωτάθλημα κρίνεται σε επτά μήνες…», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη:

Για το σημερινό ματς: «Είναι δύο χαμένοι πόντοι για εμάς, λόγω της δυναμικής του αγώνα και λόγω του γεγονότος ότι παίζαμε για πολλά λεπτά με παραπάνω παίκτη. Ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος μας πίεσε ψηλά, προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό και δεν το πετύχαμε πάντα, αλλά όταν το κάναμε, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε καλύτερες ευκαιρίες. Για 10 λεπτά μετά την αποβολή είχαμε ένα πολύ καλό διάστημα με ενθουσιασμό κι εκεί αν πετυχαίναμε εκεί ένα γκολ, το παιχνίδι θα πήγαινε αλλιώς.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημα φυσιολογικά είχαμε εμείς τον έλεγχο, αλλά δεν είχαμε την υπομονή να εκμεταλλευτούμε κάποιες καταστάσεις στα τελευταία μέτρα. Δεν πήραμε αυτή την ευθύνη να πάμε στο ένας με έναν, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους χώρους που άφηνε ο αντίπαλος. Είχαμε ακόμη 2-3 ευκαιρίες από κόρνερ, είχαμε κι ένα δοκάρι και δεν σκοράραμε. Αυτό που λείπει είναι η χημεία και υπάρχει σίγουρα και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης. Λόγω του αρνητικού ξεκινήματος στη χρονιά, ένα γκολ και μία νίκη σήμερα θα μπορούσε να μας δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια. Είναι παιχνίδι όμως, πρέπει να επανέλθουμε, πρόσεξα μία φρεσκάδα παραπάνω, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι ότι χάσαμε τους δύο βαθμούς». Για τους παίκτες που βρέθηκαν σε κακή μέρα: «Μπορεί να συμβεί αυτό, 1-2 παίκτες να μην βρίσκονται στην τέλεια μέρα. Αν είχαμε παίκτες σε καλύτερη μέρα, θα μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να χαλάσουμε την ισορροπία του αντιπάλου. Αυτό που μας έλειψε ήταν να πάμε στο ένας με έναν, φοβηθήκαμε να πάρουμε αυτή την ευθύνη. Ο μόνος που κατάφερε να το κάνει αυτό στο τέλος του αγώνα, ήταν ο Μάτος, ο οποίος κατάφερε να χαλάσει την ισορροπία του αντιπάλου με τις ενέργειες του».

Για τις επιλογές του: «Κάποιοι έλειπαν και δεν συμμετείχαν στις προπονήσεις, γιατί είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Για τους νέους παίκτες που έρχονται στην ομάδα, πρέπει να υπάρχει πάντα ένας χρόνος προσαρμογής για να καταλάβουν την ομάδα, τους αντιπάλους, το πρωτάθλημα... Και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τους νέους παίκτες, γιατί αν θα είναι σε καλή κατάσταση, θα δώσουν άλλη ποιότητα στην ομάδα. Όσον αφορά στο πλάτος, η μπάλα ερχόταν αργά και η αντίπαλη ομάδα έκανε πιο γρήγορα το transition. Όπως είπα και πριν, δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε το ένας με έναν με κάποιους παίκτες».

Για τη διαφορά δυναμικότητας με τον Απόλλωνα: «Στο χαρτί είναι αλήθεια, αλλά στη ζωή είναι εντελώς διαφορετικά κάποια πράγματα. Αλλά ξέρω ότι ό,τι και να σας πω θα πείτε κάτι διαφορετικό. Είμαστε άνθρωποι και ο καθένας έχει διαφορετικά συναισθήματα. Πριν το παιχνίδι μίλησα με 1-2 παίκτες και μου είπαν ότι είναι καλά και ήθελαν να παίξουν. Αν τους ρωτήσετε τώρα, θα σας πουν όλοι ότι ήθελαν πολύ τη νίκη σήμερα. Αλλά μερικές φορές στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλές φορές μία ενέργεια, όπως ένα δοκάρι για παράδειγμα, αν γίνει γκολ δίνει άλλη ώθηση στον παίκτη και τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έδαφος στο ξεκίνημα κι αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Δεν είπα ότι παλεύουμε για αυτό τον στόχο, είπα ότι έχουμε ένα όνειρο. Πείτε μου τι έκανε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός αυτό το διήμερο; Αυτό είναι το πρωτάθλημα. Δεν παίζεται σήμερα το πρωτάθλημα, υπάρχουν άλλοι επτά μήνες. Η ομάδα σε κάποια στιγμή θα είναι πολύ δυνατή. Πριν από μερικές εβδομάδες είδα το Σούπερ Καπ της Ισπανίας, η Ρεάλ διέλυσε την Μπαρτσελόνα και όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έπεσαν συναισθηματικά. Ο Πικέ είπε ότι ποτέ δεν ένιωσε πιο δυνατή την Ρεάλ. Λίγες βδομάδες μετά η Μπαρτσελόνα έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα σήμερα να γυρίσω σπίτι μου με μία νίκη, είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά αυτή είναι η δυναμική μίας ομάδας και είμαστε στην αρχή».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο:«Είμαστε απογοητευμένοι όλοι, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να δουλεύεις, να παλεύεις και να ξαναδουλεύεις».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.