Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Γκέλα ολκής για τη Γαλλία, ελπίζει η Ολλανδία

Προκριματικά Μουντιάλ: Γκέλα ολκής για τη Γαλλία, ελπίζει η Ολλανδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/9/2017 00:38
Η Γαλλία «κόλλησε» στο 0-0 με το Λουξεμβούργο στη Τουλούζη και είδε την 2η Σουηδία (4-0 την Λευκορωσία) να την πλησιάζει στο -1 από την κορυφή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε Έμεινε ζωντανή η Ολλανδία, 3-1 τη Βουλγαρία.

Απώλεια από το πουθενά για την Εθνική Γαλλίας. Οι «τρικολόρ» έμειναν στο 0-0 με το Λουξεμβούργο στη Τουλούζη και έκαναν «θρίλερ» την πρόκριση, αν και συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Στα αξιοσημείωτα πως η τελευταία φορά που η Γαλλία δεν κατάφερε να κερδίσει το Λουξεμβούργο ήταν πριν 103 χρόνια (1914)!

Μόλις στο 12’ ο Γκριεζμαν αστόχησε μόνος του σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 37’ ο Ζουμπέρ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Πογκμπά. Τρία λεπτά μετά, το απευθείας φάουλ του Γκριεζμάν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Πογκμπά στο 67’. Εμπαπέ, Λεμάρ και Ζιρού είχαν και αυτοί ευκαιρίες για γκολ, όμως το Λουξεμβούργο κράτησε το μηδέν και έγραψε ιστορία.

Με το βαθμό η Γαλλία έφτασε τους 17 και βρίσκεται μόλις στο +1 από την 2η Σουηδία. Βέβαια οι δευτεραθλητές Ευρώπης κρατούν τη τύχη στα χέρια τους, αφού τις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζουν με Βουλγαρία (εκτός) και Λευκορωσία (εντός).

Άνετα η Σουηδία, ελπίζει η Ολλανδία

Νωρίτερα, η Σουηδία πέρασε με 4-0 από την έδρα της Λευκορωσίας και παραμένει το φαβορί για τη 2η θέση. Φόρσμπεργκ (18’), Νίμαν (24’), Μπέργκ (37’) και Γκράνβιστ (84’) ήταν οι σκόρερ για τους Σουηδούς, που είχαν βασικό τον Γιόχανσον της ΑΕΚ.

Στο 3ο ματς, η Ολλανδία κέρδισε με 3-1 την Βουλγαρία στο Άμστερνταμ και την προσπέρασε στην 3η θέση. Ο Πρόπερ με δύο γκολ (7’, 80’) και ο Ρόμπεν (67’) ήταν οι σκόρερ για τους «οράνιε», οι οποίοι καλούνται να κάνουν το «2 στα 2» με Λευκορωσία (εκτός) και Σουηδία (εντός) για να ελπίζουν στην 2η θέση.

Οι Ολλανδοί βρίσκονται στο -3 από την 2η θέση και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τους Σουηδούς αναμένεται να έχει χαρακτήρα τελικού. Πάντως, η ολλανδική ομάδα δεν ευνοείται αυτή τη στιγμή σε ισοβαθμία με τους Σκανδιναβούς, αφού πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων (+11 έναντι +5 υπέρ της Σουηδίας).

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Γαλλία 17 (15-5)
2. Σουηδία 16 (18-7)
3. Ολλανδία 13 (16-11)
4. Βουλγαρία 12 (13-17)
5. Λουξεμβούργο 5 (7-17)
6. Λευκορωσία 5 (4-16)

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.