Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ντροπιαστικός αποκλεισμός για ΠΑΟΚ!

Γιουρόπα Λιγκ: Ντροπιαστικός αποκλεισμός για ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/8/2017 21:55
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα-σοκ με 2-0 από την Έστερσουντ στην Σουηδία και αποκλείστηκε στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας εκτός Ευρώπης από τα τέλη Αυγούστου! Ο Γκόντος (70’, 77’) τα δύο γκολ των Σουηδών, με το πρώτο να είναι από θέση οφσάιντ.

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αποκλείστηκε από την πρωτάρα Έστερσουντ. Παρά το 3-1 της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε με 2-0 στην Σουηδία και αποχαιρέτησε την Ευρώπη, μένοντας εκτός ομίλων Γιουρόπα Λιγκ.

Τα δύο γκολ του Γκόντος σε εφτά λεπτά (70’, 77’) έδωσαν σκορ πρόκρισης στους Σουηδούς και έριξαν στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί μεν να φωνάζει για το οφσάιντ στο 1-0, ωστόσο είναι άξιος της μοίρας του, αφού με δεκαπλάσιο μπάτζετ, κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Η σουηδική ομάδα, που το 2011 βρίσκονταν στην 4η κατηγορία, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και κατάφερε να αποκλείσει κατά σειρά τις Γαλατασαράϊ, Φόλα Ές κα τον ΠΑΟΚ, «σφραγίζοντας» την παρθενική της παρουσία στους ομίλους.

Γιουρόπα Λιγκ: Ντροπιαστικός αποκλεισμός για ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ έχοντας… προίκα το 3-1 του πρώτου αγώνα, δεν ρίσκαρε και έδωσε την κατοχή της μπάλας στους παίκτες της Έστερσουντ, που περιορίστηκαν σε φλύαρη υπεροχή. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις, με τους Σουηδούς να απειλούν μόνο με δύο σουτ των Γκόντος (25’) και Αϊές (44'), τα οποία δεν προβλημάτισαν τον Ρέις.

Στον αντίποδα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έβγαλε πολλές ευκαιρίες, έχοντας μια σημαντική ευκαιρία στο 20' με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει τη σέντρα, όμως ο Κάμπος αν και μόνος από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στην αγκαλιά του Κεϊτά.

Οι Σουηδοί, που χρειάζονταν δύο γκολ για να πάρουν σκορ πρόκρισης, μπήκαν πολύ δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 52’ «άγγιξαν» το 1-0. Ο Γκόντος έκανε σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Χόπκατ έπιασε την κεφαλιά πέφτοντας, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 59’, όταν μετά από σέντρα του Κάμπος, ο Λέοβατς έπιασε το σουτ, όμως ο Κεϊτά έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 69', ο «Δικέφαλος» είχε ακόμα μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Κρέσπο, ωστόσο ο γκολκίπερ της Έστερσουντ κατάφερε να απομακρύνει. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα (70’) οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα σε μια φάση που δεν… μύριζε γκολ. Ο Έντουαρντς επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Γκόντος που βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ και κατέληξε στα δίχτυα του Ρέι για το 1-0 υπέρ των Σουηδών.

Ο ΠΑΟΚ πριν προλάβει καλά καλά να συνέλθει, δέχτηκε και δεύτερο γκολ, με τον Γκόντος να «γράφει» το 2-0 στο 77’ με δυνατό σουτ λίγο έξω από το ημικύκλιο. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και στο 79’ κινδύνευσαν να δεχτούν και τρίτο γκολ, με τον Ρέις να διώχνει σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Χόπκατ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να βρει το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 90+5’. Ο Ενρίκε έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Πρίγιοβιτς έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, όμως τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από το δεύτερο δοκάρι. Ο διαιτητής σφύριξε το φινάλε του αγώνα και Έστερσουντ πανηγύρισε την πρώτη της παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ.

Έστερσουντ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Σομί (60' Σόμι), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Μουκίμπι (67΄Βίντγκρεν), Νούρι, Μπασιρού, Έντουαρντς, Αϊές, Χόπκατ (90' Μενσά), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Κουλούρης), Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (60' Ενρίκε), Μακ (86' Λημνιός), Κάμπος, Πρίγοβιτς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.