Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε στο 90+3’ η Λάτσιο

Σούπερ Καπ Ιταλίας: Το σήκωσε στο 90+3’ η Λάτσιο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/8/2017 23:51
Με γκολ του Μούρτζια στο 90+3’, η Λάτσιο κέρδισε με 3-2 την Γιουβέντους και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας για 4η φορά στην ιστορία της! Προηγήθηκαν με δύο γκολ του Ιμόμπιλε (32’ πεν., 54’) οι «λατσιάλι», ισοφάρισε προσωρινά ο Ντιμπάλα (85’, 90+1’) για τη «Γηραιά Κυρία».

Σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό στο «Ολίμπικο», η Γιουβέντους επέστρεψε από το 0-2 με δύο γκολ στο 85’ και στο 90+1’, όμως το γκολ του Μούρτζια στο 90+3’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και χάρισε στην Λάτσιο το Σούπερ Καπ Ιταλίας για 4η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από οχτώ χρόνια.

Οι πρωταθλητές μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς έχοντας τρεις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Μόλις στο 3’, ο Στρακόσα σταμάτησε τον Κουαδράδο από το μισό μέτρο, ενώ στο 4’ ο Αλβανός πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ντιμπάλα. Ένα λεπτό μετά ο 22χρονος έδιωξε και την προσπάθεια του Ιγκουαΐν, κρατώντας το μηδέν.

Η Λάτσιο κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και στο 32’ πήρε το προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Ιμόμπιλε, το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν. Μετά το γκολ, οι «λατσιάλι» έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και στο 34’ ο Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει σε κοντινή προσπάθεια του Μπάστα για να κρατήσει το 1-0.

Η Γιουβέντους πατούσε καλύτερα στην επανάληψη, όμως στο 54’ ο Ιμόμπιλε «χτύπησε» ξανά «γράφοντας» το 2-0 με τρομερή κεφαλιά σε σέντρα του Παρόλο. Ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τους Ντάγκλας Κόστα και Ντε Σίλιο, όμως στο 60’ ο Ιμόμπιλε «άγγιξε» το χατ-τρικ, με τον Μπουφόν να τον νικά στο τετ-α-τετ.

Στο 72’ ο Αλέγκρι έριξε στο ματς και τον Μπερναντέσκι, ο οποίος στο 83’ «φλέρταρε» με το 2-1, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Το γκολ για την Γιουβέντους ήρθε δύο λεπτά μετά χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός σκόραρε ξανά στο 90+1’, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σάντρο από τον Μάρουσιτς.

Και εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, η Λάτσιο πήρε την νίκη στο 90+3’ με τις δύο αλλαγές του Ιντζάγκι. Ο Λουκάκου έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μούρτζια με δυνατό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-2, χαρίζοντας στους «λατσιάλι» τον πρώτο τους τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.