Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κομιούνιτι Σίλντ: Το πήρε στα πέναλτι η Άρσεναλ

Κομιούνιτι Σίλντ: Το πήρε στα πέναλτι η Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2017 18:23
Με γκολ του Κολάσινατς στο 82’, η Άρσεναλ ισοφάρισε σε 1-1 την Τσέλσι στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ και κατέκτησε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι (4-1), με τους Κουρτουά (!) και Μοράτα να αστοχούν από τα ένδεκα βήματα.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Αγγλία ανήκει στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησαν το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι (4-1), η οποία διεξήχθη με το νέο σύστημα ABBA.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες, αφού η Άρσεναλ κατέβασε ενδεκάδα χωρίς τους Σάντσες, Οζίλ (σ.σ. αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση) και τον τιμωρημένο Κοσιενλί, ενώ η Τσέλσι δεν υπολόγιζε στους Αζάρ, Μπακαγιόκο. Ο νεοαποκτηθείς Μοράτα δεν ήταν έτοιμος για 90λεπτο και τη θέση του πήρε ο Μπατσουαγί, χωρίς να καταφέρει να ξεχωρίσει.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με την Άρσεναλ πάντως να μπαίνει πιο ορεξάτα στο ματς, έχοντας δοκάρι στο 22’ με δυνατό σουτ του Λακαζέτ. Η Τσέλσι προσπάθησε να ισορροπήσει και είχε καλή στιγμή στο 35’ με διαγώνιο σουτ του Πέδρο, το οποίο «έβγαλε» με γροθιές ο Τσεχ. Ο τραυματισμός του Μερτεσάκερ λίγο πριν το ημίωρο επηρέασε την Άρσεναλ, η οποία στο τελευταίο τέταρτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να απειλείται ιδιαίτερα από τους πρωταθλητές.

Η Τσέλσι πέτυχε γκολ από τα … αποδυτήρια στο δεύτερο μέρος, αφού στο 46’ ο Γουίλιαν εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα της Άρσεναλ έδιωξε προς τον Κέιχιλ, αυτός επανέφερε με το κεφάλι στην περιοχή και ο Μόουσες από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Ο αγώνας συνέχισε να μην έχει ρυθμό καθώς οι «μπλε» έκαναν διαχείριση ενώ η Άρσεναλ επιχειρούσε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ. Στο 59’ ο Κουρτουά έδιωξε με δυσκολία τη σέντρα-σουτ του Ελνενί, ενώ στο 76’ ο Βέλγος πορτιέρο απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το μακρινό σουτ του Τσάκα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 80’, καθώς ο Πέδρο ανέτρεψε τον Ελνενί από πίσω και πήρε απευθείας κόκκινη, προκαλώντας την αντίδραση στον πάγκο της Τσέλσι. Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού στο 82’ ο Τσάκα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Κολάσινατς με κοντινή κεφαλιά έφερε το σκορ στα ίσια.

Παράταση στο ματς δεν υπήρχε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η διαδικασία ABBA. Ο Κέιχιλ ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι, ακολούθησαν οι εύστοχες εκτελέσεις των Γουόλκοτ και Μονρεάλ, όμως στη συνέχεια Κουρτουά (!) και Μοράτα έστειλαν τη μπάλα άουτ. Τσάμπερλεϊν και Ζιρού δεν τους μιμήθηκαν και το τελικό 4-1 έδωσε στην Άρσεναλ τον πρώτο τίτλο της σεζόν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.