Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Ένα βήμα μακριά από τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Ένα βήμα μακριά από τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2017 23:38
Ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετές αμυντικές αδυναμίες κόντρα στην Παρτίζαν ωστόσο το τελικό 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε συνδυασμό με το 3-1 του Βελιγραδίου, του έδωσε την πρόκριση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Καρσελά (21’), Φορτούνης (51’) / Σουμά (33’), Τζούρτζεβιτς (84’) οι σκόρερ.

Την πρόκριση στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ «σφράγισε» ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτίζαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 3-1 του Βελιγραδίου, πήραν το εισιτήριο για επόμενη προκριματική φάση, όντας πλέον ένα βήμα πριν την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Παράλληλα, οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού εάν αποκλειστούν στον επόμενο γύρο, θα συνεχίσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Παρτίζαν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και πέτυχε δύο εκτός έδρας γκολ, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να στερήσουν την πρόκριση στους Πειραιώτες. Η ομάδα του Χάσι ζορίστηκε αρκετά απέναντι στους πρωταθλητές Σερβίας, οι οποίοι είχαν διπλάσιες ευκαιρίες [σ.σ. 14 (10) έναντι 7 (5) του Ολυμπιακού] ωστόσο η… προίκα του Βελιγραδίου της έδωσε το εισιτήριο για τα πλει-οφ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν την Παρασκευή (4/8) στην κλήρωση των πλει-οφ και εδώ μπορείτε να δείτε τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρεθούν στο δρόμο του.

Το ματς:


Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Ένα βήμα μακριά από τους ομίλους ο Ολυμπιακός
Το 3-1 του πρώτου αγώνα έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας την Παρτίζαν να μπει επιθετικά από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι πρωταθλητές Σερβίας πίεζαν ψηλά τους «ερυθρόλευκους» και στο 14’ «άγγιξαν» το 0-1, με τον Καπίνο να διώχνει με το ένα χέρι την κεφαλιά-ψαράκι του Τζούρτζεβιτς.

Τελικά το γκολ ήρθε από την πλευρά των Πειραιωτών, χάρη σε… δώρο του Κλιάιτς. Στο 21’, ο Καρσελά εκτέλεσε απευθείας φάουλ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, ωστόσο η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Σέρβου πορτιέρο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Η απάντηση της Παρτίζαν ήρθε στο 31’ σε μια ανύποπτη φάση. Ο Γιάνκοβιτς έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Καπίνο δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο επερχόμενος Σουμά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι Σέρβοι χρειάζονταν άλλα δύο γκολ για οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση και μέχρι το ημίχρονο πίεσαν ασφυχτικά για το 2-1. Στο 34’ το σουτ του Τζούρτζεβιτς κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 39’ ο Καπίνο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ταουαμπά.

Ο Ολυμπιακός παρουσίαζε αρκετά κενά στην άμυνα, ωστόσο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και να «σφραγίσει» την πρόκριση. Στο 52’ ο Κούτρης έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Φορτούνη και αυτός με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας, «έγραψε» το 2-1. Πέντε λεπτά μετά, οι «ερυθρόλευκοι» «άγγιξαν» το 3-1, όταν μετά από φάουλ του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Κλιάιτς απομάκρυνε.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στη συνέχεια, όμως στο 84’ η Παρτίζαν έφερε το σκορ στα ίσια με ένα όμορφο γκολ. Ο Γιάνκοβιτς έκανε εξαιρετικό γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Τζούρτζεβιτς με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καπίνο. Δύο λεπτά μετά, οι Σέρβοι λίγο έλειψε να μπουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού ένα τραγικό γύρισμα του Ρομαό, έβγαλε τον Γιάνκοβιτς απέναντι στον Καπίνο, όμως το τελείωμα του Σέρβου ήταν απογοητευτικό. Το 2-2 έμεινε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στα πλει-οφ.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Κούτρης, Ρέτσος, Βούκοβιτς (72' Ζντιέλαρ), Φιγκέιρας, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (70' Σεμπά), Μάριν (87' Σιώπης), Καρσελά, Μπεν.

Παρτίζαν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάιτς, Ν. Μίλετιτς, Τσίρκοβιτς, Όστογιτς, Βουλίτσεβιτς, Γιάνκοβιτς, Έβερτον, Γέβτοβιτς (79' Κόσοβιτς), Σουμά (64' Πάντιτς), Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα (85’ Ίλιτς).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.