Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΕ Πανιώνιος: «Οι Μασούντ και Χατζισαφί να σεβαστούν τα συμβόλαια τους»

ΠΑΕ Πανιώνιος: «Οι Μασούντ και Χατζισαφί να σεβαστούν τα συμβόλαια τους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2017 15:47
Η ΠΑΕ Πανιώνιος καλεί τους Ιρανούς Μασούντ και Χατζησαφί να σεβαστούν τα συμβόλαιά τους και να δώσουν το «παρών» στην ρεβάνς με τη Μακάμπι στη Νέα Σμύρνη.

Οι Μασούντ και Χατζησαφί δεν ενίσχυσαν τον Πανιώνιο στο πρώτο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό συνέβη διότι το Ιράν απαγορεύει ρητά την είσοδο των Ιρανών πολιτών στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη», όπως χαρακτηρίζεται το Ισραήλ.

Ωστόσο, προκύπτει ζήτημα ενόψει και της ρεβάνς, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές δεν δείχνουν πρόθυμοι να αγωνιστούν ούτε στο αυριανό ματς (03/08). Γι' αυτό το λόγο, η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και τους ζήτησε να παίξουν κανονικά, σεβόμενοι το συμβόλαιό τους.

Η ανακοίνωση των «κυανέρυθρων»:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ σεβόμενη απόλυτα την απόφαση των Μασούντ Σοτζαέι και Εχσάν Χατζισαφί, δεν τους συμπεριέλαβε στην αποστολή για το πρώτο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Ισραήλ. Πλέον όμως για την ρεβάνς που θα γίνει στην Νέα Σμύρνη την Πέμπτη η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη. Άλλωστε παίκτες αυτού του επιπέδου, έχουν επιλεγεί να είναι στο ρόστερ της ομάδας μας, γι’ αυτά ακριβώς τα παιχνίδια. Οι παίκτες πρέπει να σεβαστούν τα συμβόλαια τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με το στόχο την πρόκριση της ομάδας μας».

Να σημειωθεί πως οποιοσδήποτε Ιρανός ταξιδέψει στο Ισραήλ, δεν έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στο Ιράν, ενώ υπάρχει ακόμα και κίνδυνος φυλάκισης. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που σε ατομικά αγωνίσματα αρνήθηκαν να «κοντραριστούν» με Ισραηλινούς ακόμη και σε ουδέτερες χώρες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ U21 του Ιράν, η οποία επέλεξε να μην κατέβει καθόλου στο Ευρωπαϊκό U21 της Αργεντινής του 2005, επειδή στον όμιλο της υπήρχε το Ισραήλ! Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την Εθνική ομάδα βόλεϊ σε τουρνουά του 2011, ενώ ανάλογα παραδείγματα έχουν υπάρξει και στο ποδόσφαιρο.

Ο Ασκάν Ντεζάγκα, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Ιράν, αλλά έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο του 2007 να ταξιδέψει στο Ισραήλ, για το παιχνίδι της Γερμανίας U21 με την αντίστοιχη των Ισραηλινών. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: «Είμαι περισσότερο Ιρανός από ό,τι Γερμανός. Οι γονείς μου είναι Ιρανοί. Δεν έχω κάτι εναντίον του Ισραήλ, αλλά φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα όταν επιστρέψω στο Ιράν».

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Αλιρέζα της Άλκμααρ δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ, επίσης για αγώνα με αντίπαλο τη Μακάμπι, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε στο παιχνίδι της Ολλανδίας. «Δεν θέλουμε να του προκαλέσουμε πρόβλημα με την Εθνική του ομάδα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ομάδα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.