Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε εκδίκηση η ΑΕΚ!

Σούπερ Λιγκ: Πήρε εκδίκηση η ΑΕΚ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2017 22:24
Με γκολ του Ντίντακ (10’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πήρε εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου και έβαλε… φωτιά στη μάχη των πλει-οφ.

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα πλει-οφ η ΑΕΚ. Η «Ένωση» πέρασε με 1-0 από την έδρα του ΠΑΟΚ και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το «εκρηκτικό» τους ξεκίνημα και προηγήθηκαν στο 10’ με τον Ντίντακ, ενώ είχαν φάσεις για μεγαλύτερο σκορ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοση του στην επανάληψη, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι θετικό από το ματς.

Οι παίκτες του Ίβιτς έμειναν στους… πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του Κυπέλλου, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μπει καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν στο 7’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου και τρία λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Ντίντακ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γλύκο «γράφοντας» το 1-0.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν «υπνωτισμένοι» και χρειάστηκαν τις επεμβάσεις του Γλύκου για να μείνουν στο ματς. Στο 14’ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μάνταλο, ενώ στο 16’ πραγματοποίησε ενστικτωδώς επέμβαση σε προσπάθεια του Αραούχο από τη μικρή περιοχή.

Η πρώτη ευκαιρία των Θεσσαλονικιών ήρθε στο 17’, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Πέλκας πάτησε περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Από εκείνο το σημείο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή, ωστόσο με εξαίρεση μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπίσεσβαρ (32’) δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ανέστη.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, ωστόσο δυσκολεύτηκε να απειλήσει με αξιώσεις. Στο 58’ το συρτό σουτ του Πρίγιοβιτς κόντραρε στον Βράνιες και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 76’ η κεφαλιά του Πέλκα κατέληξε άουτ. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και στις καθυστερήσεις είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Γλύκο. Το 1-0 υπέρ της «Ένωσης» έμεινε ως το φινάλε και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ανέβηκε με το… καλημέρα στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (46’ Κίτσιου), Βαρέλα (66’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (57’ Πέδρο Ενρίκε), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντίντακ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος (72’ Μπακασέτας), Μάνταλος (72’ Γιόχανσον), Αραούχο (62’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος

Η βαθμολογία των πλέι οφ:


1. AEK 3 (1-0)
2. ΠΑΟΚ 2 (0-1)
3. Παναθηναϊκός 2 (1-1)
4. Πανιώνιος 1 (1-1)

*ο πρώτος των πλει-οφ οδηγείται στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δεύτερος και ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και ο τελευταίος στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ βρεθεί στην τελευταία θέση των πλει-οφ, τότε θα «ρίξει» την τρίτη ομάδα του μίνι πρωταθλήματος στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.