Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό

Γιουρόπα Λιγκ: Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/5/2017 00:05
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Άγιαξ είναι ο φετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα… χρειάστηκαν κόντρα στη Θέλτα, ωστόσο το τελικό 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ» τους έδωσε την πρόκριση για τον τελικό. Στο άλλο ματς, ο «Αίαντας» ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της Λιόν, ωστόσο, έχοντας… προίκα το 4-1 του Άμστερνταμ, «σφράγισε» την πρόκριση για τον τελικό της 24ης Μαΐου.

Έστω και με αρκετό άγχος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Θέλτα στο «Όλντ Τράφορντ», ωστόσο το 1-0 του Βίγκο τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της Στοκχόλμης.

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 4ο λεπτό είδαν τον Ρομέρο να τους αρνείται το γκολ σε σουτ του Άσπας μέσα από την περιοχή. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Γιουνάιτεντ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στο 17’ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της σημαντική στιγμή. Ο Ράσφορντ με ωραίο σέντρα, βρήκε τον Φελαϊνί, κι αυτός με κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-0.

Η Θέλτα χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση και μέχρι το ημίχρονο είχε δύο καλές στιγμές για να φέρει το σκορ στα ίσια. Στο 27’ ο Ρομέρο έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ερνάντες, ενώ στο 42’ ο Βας δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν για το 1-1, ωστόσο η Γιουνάιτεντ έβρισκε χώρους και είχε σημαντικές φάσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 49’ ο Άλβαρεθ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μχιταριάν έξω από την περιοχή, ενώ στο 64’ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ράσφορντ, κρατώντας «ζωντανή» τη Θέλτα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει κοντά στην ισοφάριση στο 58’ με άστοχο σουτ του Γκουϊντέτι απ' το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 71’ το δυνατό σουτ του Χοθαμπέν πέρασε λίγο έξω απ' το αριστερό δοκάρι. Η πίεση της Θέλτα απέδωσε καρπούς στο 83’, όταν μετά από σέντρα του Μπογκοντά, ο Ρονκάγλια έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.

Το παιχνίδι απέκτησε μεγάλη ένταση, με τον Μπαιγί να αποβάλλεται στο 87’ για εκτός φάσης χτύπημα στον Γκουϊντέτι, ενώ κόκκινη είδε και ο Ρονκάγλια που συμμετείχε στην ένταση. Η Θέλτα ήθελε άλλο ένα γκολ για την πρόκριση και θα μπορούσε να το πετύχει στο 90+6’, όμως ο Γκουϊντέτι δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουνάιτεντ προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Γλυκιά» ήττα για Άγιαξ


Γιουρόπα Λιγκ: Γιουνάιτεντ και Άγιαξ στον τελικό
Στο άλλο παιχνίδι, η Λιόν κέρδισε με 3-1 τον Άγιαξ στη Γαλλία, ωστόσο ο «Αίαντας» εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ.

Το παιχνίδι, όπως και το πρώτο ματς στην Ολλανδία, είχε τρομερό ρυθμό με εκατέρωθεν φάσεις για γκολ. Η Λιόν είχε την υπεροχή και πίεζε για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης, ωστόσο παρουσίασε ξανά αρκετά κενά στην άμυνα, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγιαξ να «χτυπά» στις αντεπιθέσεις.

Μόλις στο 2’ ο Λακαζέτ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 14’ ο Γιουνές αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Λιόν.

Στο 24’ ο Ονανά μπλόκαρε σωτήρια την κεφαλιά του Γκοναλόν στο πρώτο δοκάρι και δευτερόλεπτα μετά ο Λόπες νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ζιγές, ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση του «Άιαντα». Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν τα αμυντικά προβλήματα στο 27’, με τον Ντόλμπεργκ να πλασάρει από κοντά τον Λόπες, «γράφοντας» το 0-1.

Τα πάντα όμως ανατράπηκαν πριν το ημίχρονο. Στο 45’ ο Λακαζέτ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε από τον Ντε Λίχτ, ενώ στο 45+1’ ο Γάλλος φορ ολοκλήρωσε την ανατροπή, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος στην περιοχή του Άγιαξ. Η Λιόν ήθελε άλλα δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και στο 65’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Φεκίρ για να φτάσει στο 3-1.

Στο 78’ ο Φαν ντε Μπεκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση του Άγιαξ και τρία λεπτά μετά, ο Γκεζάλ «έγραψε» το 3-1, βάζοντας… φωτιά στο «Ολιμπίκ Λιονέ». Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον «Αίαντα», αφού στο 84’ ο Φίρχεφερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Φεκίρ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Λιόν πίεσε ασφυχτικά για το 4ο γκολ, έχοντας τεράστια ευκαιρία στο 88’, με τον Κορνέ να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, παρότι βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Ο Άγιαξ άντεξε την πίεση και θα βρεθεί σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1996.

Ο «Αίαντας» «σφράγισε» το εισιτήριο με συνολικό σκορ 5-4, σε δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς που θα μείνουν στην ιστορία του θεσμού. Δεν είναι υπερβολή ότι το συνολικό σκορ δείχνει αρκετά «φτωχό» μπροστά στις ευκαιρίες που σπατάλησαν οι δύο ομάδες στα δύο αυτά παιχνίδια.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.