Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» η Λέστερ!

Τσάμπιονς Λιγκ: Στους «8» η Λέστερ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2017 23:41
Η Λέστερ κέρδισε με 2-0 την Σεβίλλη, ανέτρεψε το 2-1 της Ανδαλουσίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μόργκαν (27’) και Ολμπράιτον (54’) οι σκόρερ, δοκάρι και χαμένο πέναλτι είχαν οι Ισπανοί, που έμειναν με δέκα από το 78’

Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο η Λέστερ! Τι και εάν παλεύει να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ; Οι πρωταθλητές Αγγλίας κέρδισαν με 2-0 την Σεβίλλη στο «Κίνγκ Πάουερ Στέντιουμ» και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην παρθενική συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Η Σεβίλλη είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό, με τον Σμάιχελ να διώχνει σωτήρια το σουτ του Νασρί από το ύψος της περιοχής. Τελικά αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Λέστερ, όταν μετά από φάουλ του Μαχρέζ στο 27’, ο Μόργκαν σκόραρε με το γόνατο και έγινε ο πρώτος Τζαμαϊκανός που βρίσκει δίχτυα στο θεσμό.

Μ’ αυτό το γκολ οι «αλεπούδες» απέκτησαν σκορ πρόκρισης, αναγκάζοντας τη Σεβίλλη να παίξει πιο επιθετικά και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ανδαλουσιανοί είχαν την υπεροχή, ωστόσο μέχρι το ημίχρονο δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Σμάιχελ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σαμπάολι έριξε στο ματς τους Μαριάνο και Γιόβεβιτς αντί των Μερκάδο και Σανάμπρια. Η Σεβίλλη είχε τα ηνία και στο 53’ «άγγιξε» το 1-1 έχοντας δοκάρι με βολίδα του Εσκουδέρο. Η Λέστερ όχι μόνο γλίτωσε το γκολ αλλά ένα λεπτό μετά έφτασε στο 2-0! Από λάθος της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Ολμπράιτον που σημάδεψε σωστά, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στις «αλεπούδες».

Οι Ανδαλουσιανοί χρειάζονταν πλέον γκολ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση και στο 73’ θα μπορούσαν να το πετύχουν, όμως ο Σμάιχελ είπε «όχι» σε προσπάθεια του Κορέα. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Νασρί, καθώς μπλέχτηκε σε αψιμαχία με τον Βάρντι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Σεβίλλη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 78’ κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι σε ανατροπή του Ιμπόρα από τον Σμάιχελ. Ο Ενζονζί ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Δανός έπεσε σωστά και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που πιάνει πέναλτι και στα δύο παιχνίδια του ζευγαριού.

Η Σεβίλλη συνέχισε την πίεση για το 2-1, ωστόσο άφηνε αρκετούς χώρους και η Λέστερ σπατάλησε σημαντικές φάσεις για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Στο 86’ ο Βάρντι με κεφαλιά από τα τρία μέτρα έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ρίκο, ενώ στο 87’ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σλιμανί. Ένα λεπτό μετά ο Αλγερινός αστόχησε από θέση βολής, όμως το 2-0 έμεινε ως το φινάλε και η Λέστερ σφράγισε το εισιτήριο για τους «8».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.