Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/11/2016 03:57
Με τον Μέσι να πετυχαίνει γκολ και να φτιάχνει άλλα δύο, η Αργεντινή κέρδισε με 3-0 την Κολομβία και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 αγωνιστικές. Ανέβηκε στην 4η θέση η Χιλή, 3-1 την Ουρουγουάη με σούπερ Σάντσες.

Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα από την Βραζιλία (3-0) η Αργεντινή ξέσπασε στην Κολομβία, την οποία και κέρδισε με 3-0 στο Σαν Χουάν. Με τη νίκη, η «αλμπισελέστε» ανέβηκε στην 5η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ οι «καφετέρος» υποχώρησαν 6οι, κάτω από τη ζώνη των εισιτηρίων.

Πρωταγωνιστής για την Αργεντινή ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με μαγική εκτέλεση φάουλ (10’) ενώ στο 23’ έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Πράτο, ο οποίος «έγραψε» το 2-0 με κεφαλιά. Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Ντι Μαρία στο 84’, σκοράροντας από κοντά μετά από νέα ασίστ του Μέσι.

Προκριματικά Μουντιάλ: Ξέσπασαν Αργεντινή και Μέσι, πήρε το ντέρμπι η Χιλή (videos)
Στο άλλο παιχνίδι, η Χιλή κέρδισε με ανατροπή (3-1) την Ουρουγουάη στο Σαντιάγο και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση, ανεβαίνοντας στην 4η θέση με 20 βαθμούς.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Ουρουγουάη να παίρνει το προβάδισμα στο 15’ χάρη σε πλασέ του Καβάνι από το ύψος του πέναλτι. Η απάντηση της Χιλής ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους χάρη σε εύστοχη κεφαλιά του Βάργκας.

Ο Αλέξις Σάντσες ήταν αμφίβολος για το παιχνίδι, ωστόσο όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της Χιλής. Στο 60’ «έγραψε» το 2-1 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή (μεγάλη ευθύνη ο Μουσλέρα) ενώ στο 76’ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Με αυτά τα δύο γκολ ο άσος της Άρσεναλ ξεπέρασε τον Ιβάν Ζαμοράνο στην 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Χιλής και θέλει ακόμα δύο γκολ για να ξεπεράσει τον Μαρσέλο Σάλας στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Η Ουρουγουάη είχε ευκαιρία να μειώσει στο 89’ ωστόσο ο Μπράβο απόκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Σουάρες, κρατώντας το 3-1 μέχρι το φινάλε. Στα αξιοσημείωτα πως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είδε κίτρινη κάρτα και θα λείψει -όπως και ο Μουσλέρα- από το παιχνίδι με την Βραζιλία στις 21 Μαρτίου.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.