Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Λίβερπουλ και Σεβίλλη

Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Λίβερπουλ και Σεβίλλη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/5/2016 00:05
Λίβερπουλ και Σεβίλλη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κόκκινοι» κέρδισαν με 3-0 την Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ», ανατρέποντας το 1-0 της Ισπανίας, ενώ οι κάτοχοι του τίτλου επικράτησαν 3-1 της Σαχτάρ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και θα διεκδικήσουν το 3ο σερί τρόπαιο.

Σε ευρωπαϊκό τελικό για 12η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε με 3-0 την Βιγιαρεάλ στο «Άνφιλντ» και έκλεισε θέση για τον τελικό της Βασιλείας, όπου θα διεκδικήσει ακόμα έναν ευρωπαϊκό τίτλο αλλά και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Αγγλία έχοντας σκορ πρόκρισης μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα και μάλιστα απείλησε πρώτη στο 5’, με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Μάριο. Ένα λεπτό μετά, η Βιγιαρεάλ απείλησε ξανά με σουτ του αμαρκάριστου Ντος Σάντος, όμως στο 7’ η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα στο σκορ, χάρη σε αυτογκόλ του Σοριάνο.

Μετά το 1-0, οι «κόκκινοι» ανέβασαν την απόδοση τους και έψαξαν ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να πάρουν σκορ πρόκρισης. Στο 13’ το σουτ του Λαλάνα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 31’ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λόβρεν κατέληξε στην αγκαλιά του Αρεολά. Οι Ισπανοί είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και η μοναδική ευκαιρία τους μετά το 1-0 ήρθε στο 45’ με ένα σουτ του Μπακαμπού που δεν ανησύχησε τον Μινιολέ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’), η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Λοβρέν έβαλε σωτήρια το πόδι του σε σουτ του Μπακαμπού, που βρίσκονταν απέναντι στον Μινιολέ. Η συνέχεια άνηκε στην Λίβερπουλ, η οποία είχε καλές στιγμές με σουτ των Μίλνερ (50') και Στάριτζ (62'), υποχρεώνοντας τον Αρεολά σε ισάριθμες επεμβάσεις.

Το γκολ της Λίβερπουλ ήρθε τελικά στο 63’ όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φιρμίνο, ο Στάριτζ βρέθηκε… φάτσα με το τέρμα και με τη βοήθεια του δοκαριού έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Η Βιγιαρεάλ χρειάζονταν γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, ωστόσο το έργο της έγινε ιδιαίτερα δύσκολο στο 71’ όταν έχασε με δεύτερη κίτρινη τον Ρουίθ για πάτημα στο πόδι του Λαλάνα. Τρία λεπτά μετά, ο Αρεολά έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ-φωτοβολίδα του Φιρμίνο και στο 78’ η Βιγιαρεάλ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε σπρώξιμο του Σουάρεθ από τον Μορένο.

Ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» και τα πάντα τελείωσαν στο 81’, με τον Λαλάνα να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με κοντινό πλασέ. Η Βιγιαρεάλ δεν μπορούσε να αντιδράσει και η Λίβερπουλ «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό.

Έγραψε ιστορία η Σεβίλλη


Γιουρόπα Λιγκ: Στον τελικό Λίβερπουλ και Σεβίλλη
Στο άλλο παιχνίδι, η Σεβίλλη κέρδισε με 3-1 την Σαχτάρ στην Ανδαλουσία και έγινε η πρώτη ομάδα με τρεις διαδοχικούς τελικούς σε UEFA και Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε το προβάδισμα μετά το 2-2 του Λβιβ και στο 9’ έκανε τεράστιο βήμα για τον τελικό. Ο Γκαμεϊρό εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μαλίσεφ, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Πιατόφ για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, όμως στα τελευταία λεπτά η Σαχτάρ ανέβασε την απόδοση της και στο 44’ απέκτησε ελπίδες για την ανατροπή, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με ψύχραιμο πλασέ του Εντουάρντο.

Η χαρά των Ουκρανών δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 47’ ο Κριχόβιακ βρήκε εξαιρετικά τον Γκαμεϊρό μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο Γάλλος «έγραψε» το 2-0, αφιερώνοντας το γκολ στον μεγάλο άτυχο του πρώτου αγώνα, Κρον Ντέλι που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.

Η Σεβίλλη είχε την απόλυτη υπεροχή και στο 59’ πέτυχε και τρίτο γκολ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαριάνο. Ο ημιτελικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Εντουάρντο στο 72’, η Σαχτάρ δεν απείλησε ξανά στο παιχνίδι. Το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Σεβίλλη θα διεκδικήσει το 3ο σερί τρόπαιο και 5ο συνολικά.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.