«Έλληνας διεθνής απαιτούσε από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι»

«Έλληνας διεθνής απαιτούσε από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι»Αποκαλύψεις για το πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι από την Εθνική ομάδα έκανε ο Παύλος Παπαδημητρίου, αποκαλύπτοντας ότι διεθνής ποδοσφαιριστής απαιτούσε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, να διώξει τον Ιταλό από τον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ στις ημέρες που ο Ρανιέρι ήταν στον πάγκο της Εθνικής, Παύλος Παπαδημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, αναφέροντας ότι ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις με τους Έλληνες διεθνείς.

Μάλιστα, περιέγραψε και ένα περιστατικό, με έναν ποδοσφαιριστή να απαιτεί από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, να διώξει τον Ιταλό από τον πάγκο της Εθνικής:

«Ένα περιστατικό που δεν έχω διηγηθεί είναι πως μετά την ήττα της Εθνικής από τη Βόρειο Ιρλανδία, αριστερά στα αποδυτήρια είναι το γραφείο του προέδρου, είδα έναν ποδοσφαιριστή της Εθνικής – για να καταλάβετε το πρόβλημα των σχέσεων – με τα μάτια του γυαλισμένα και το στόμα του να αφρίζει να μπαίνει μέσα ωρυόμενος και να απαιτεί από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι. Ο πρόεδρος δεν τον έδιωξε αφού πίστευε στο πλάνο του Ρανιέρι», τόνισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


Για την παρουσία του Ρανιέρι στην Εθνική Ελλάδας: «Όπως το έζησα εγώ, δεν είχε εικόνα από την καθημερινότητα σε μία εθνική ομάδα, επειδή τόσα χρόνια προπονούσε συλλόγους και επίσης ήρθε και η κακή συγκυρία της ήττας από τη Ρουμανία. Δεν βγήκε καθόλου χημεία ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Όταν πήγα εγώ, ο Ρανιέρι είχε ήδη συμφωνήσει με την ΕΠΟ. Δεν ήξερα τις προεργασίες που είχαν γίνει για την αποπομπή των παλιών της Εθνικής (Φύσσα, Βόκολου κ.α.). Οι παίκτες δεν ένιωθαν οικειότητα σε σχέση με τη ρουτίνα (με την καλή έννοια) που είχαν συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Πιθανώς στα δωμάτια να μην υπήρχε καλό κλίμα για τον προπονητή και τη νέα εποχή στην ομάδα».

Για τον ρόλο του μάνατζερ του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, κ. Καζιάνη: «Τότε καλούμενος να διαχειριστώ τα καταγγελτικά δημοσιεύματα συναδέλφων, θα έλεγα πως από όσα γνώριζα δεν μου είχε προκύψει αναστάτωση της ομάδας από αυτό τον λόγο. Ο Καζιάνης έκανε λάθος χειρισμούς σε θέματα του Ρανιέρι, τα οποία έβλαψαν την πορεία του Ιταλού στην ομάδα. Δηλαδή, ο Καζιάνης– γνωρίζοντας πως ο Ρανιέρι δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα – επιχειρούσε να παίξει έναν ρόλο που έβγαζε έναν υπερπροστατευτισμό για εκείνον και τελικώς κατέλησε να ζει σε μία άλλη πραγματικότητα και δεν γνώριζε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει. Ο Καραγκούνης ήρθε μετά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία. Υπήρχε ο χρόνος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και δεν ήταν ανεπανόρθωτη η ζημιά μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Επίσης, έχω την αίσθηση πως ο Γιώργος (Καραγκούνης) ακολούθησε το συναίσθημα και όχι τη λογική. Δεν έδεσε ούτε το δίδυμο Καραγκούνη-Ρανιέρι κατά την προσωπική μου άποψη».

Για το δίδυμο Καραγκούνη-Ρανιέρι: «Η προσωπική και ανθρώπινη χημεία τους ήταν καλή. Ο Γιώργος σεβόταν τον κόουτς, ο οποίος αντιστοίχως σεβόταν την ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Γιώργου. Ήταν θετικός για την έλευση του Γιώργου και τον ήθελε μάλιστα άμεσα στην ομάδα. Έχω την αίσθηση πως δεν συμφωνήθηκαν καλά οι ρόλοι τους. Θυμάμαι σαν σήμερα τον Γιώργο να μαθαίνει αρκετά αργότερα τη σύνθεση της ομάδας. Γενικώς, ένιωσα ότι η παρέμβαση του Γιώργου όσον αφορά την προπονητική του Ρανιέρι, δεν ήταν αυτή που πιστεύαμε εμείς πως θα έπρεπε να είναι. Η πρόσληψη του Γιώργου “κουμπώνει” στο ότι έπρεπε να είναι ο άνθρωπος που θα συνδέσει τις δύο εποχές της ομάδας, την οποία έχει πονέσει και του σεβασμού που όφειλαν να του αποδίδουν οι διεθνείς».

Για τους 55 παίκτες που κάλεσε στην Εθνική, ενώ στη Λέστερ χρησιμοποίησε 19 παίκτες και ο ρόλος του Καζιάνη σε αυτό: «Έκανε λάθη στις κλήσεις αρκετές φορές. Συμφωνώ επίσης ότι κάλεσε πάρα πολλούς παίκτες. Ο Ρανιέρι δεν θυμίζει σε τίποτα άνθρωπο που έχει την ελληνική νοοτροπία και αυτό φάνηκε τώρα που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λέστερ. Μπήκε ο Μάνταλος όπως μπήκε. Η παρουσία του Μάνταλου στις προπονήσεις, έκανε έναν άνθρωπο με τη νοοτροπία του Ρανιέρι υποχρεωμένο να τον βάλει. Ήταν βέβαιο τότε πως ήταν ο “Νο1” παίκτης που ακολούθησε τις εντολές και τα “θέλω” του Ρανιέρι».

Για τον ρόλο του Γιάννη Μπεθάνη: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως ο Μπεθάνης δεν ήταν το πρόβλημα της Εθνικής. Αντίθετα τσακώθηκα μαζί του, επειδή ήταν αρκετά μαλακός για αυτή τη θέση. Την Κυριακή που παίζαμε με τη Ρουμανία ήταν το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2016 και έτρεχε εκείνος, επειδή είχε γίνει αυτό το θέμα με τα κοστούμια για να πάρει παπούτσια. Άνοιξε την Κυριακή κατάστημα με αθλητικά είδη για να βρει παπούτσια. Η παρεμβατικότητα του Μπεθάνη σε θέματα κλήσεων και θέματα της Εθνικής δεν ήταν δυνατή και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε ο Καραγκούνης».

Για την αντίδραση της διοίκησης της ΕΠΟ στην «παιδική χαρά» που είχε δημιουργηθεί στην Εθνική Ελλάδας, όπως είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση στην ομάδα ο Γκέκας: «Η ΕΠΟ έφερε τον Καραγκούνη με την ελπίδα αυτό το πράγμα να εξισορροπηθεί. Έβλεπα έναν Σαρρή που είχε έναν άνθρωπο δίπλα του να του ζαλίζει το κεφάλι. Το παίζει ακόμα παράγοντας αυτός ο άνθρωπος. Ένα περιστατικό που δεν έχω διηγηθεί είναι πως μετά την ήττα της Εθνικής από τη Βόρειο Ιρλανδία, αριστερά στα αποδυτήρια είναι το γραφείο του προέδρου, είδα έναν ποδοσφαιριστή της Εθνικής – για να καταλάβετε το πρόβλημα των σχέσεων – με τα μάτια του γυαλισμένα και το στόμα του να αφρίζει να μπαίνει μέσα ωρυόμενος και απαιτούσε από τον Σαρρή να διώξει τον Ρανιέρι. Ο πρόεδρος δεν τον έδιωξε αφού πίστευε στο πλάνο του Ρανιέρι».

Για τις σχέσεις του Ρανιέρι με τους παίκτες: «Από εκεί που υπήρχε η πειθαρχία και κανείς δεν κουνιόταν στον Σάντος και τον Ρεχάγκελ, πήγαμε σε μία τελείως διαφορετική νοοτροπία που πλήρωσε τελικά ο Ρανιέρι. Ο Ρανιέρι τους άφησε πιο χαλαρούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τους άφηνε να δουν τα παιδιά τους και να μην είναι πιο συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας, βλέποντας βίντεο και να αναλύουν περισσότερο της τακτική που θα ακολουθήσει η Εθνική. Ρισκάρω να πω ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και κατά δεύτερον ο Βασίλης Τοροσίδης κατάλαβαν τη νοοτροπία. Ευθύνες έχουν εξ ημισείας και οι παίκτες και ο προπονητής».

Για τη συνεργασία του Ρανιέρι με την διοίκηση της ΕΠΟ: «Ήταν λάθος όλο αυτό το πράγμα με τις προσλήψεις και έγιναν καυγάδες για αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω τη διαδικασία και δεν μπορώ να φανταστώ πως ο Ρανιέρι δεν είχε σχέση από τη στιγμή που δήλωσε το αντίθετο. Κανείς τότε δεν βγήκε να τον κοντράρει για αυτό το θέμα. Ήταν τρομερό λάθος η πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει. Είχε πει ότι αν αποκλειστούμε από το Euro θα είναι καταστροφή. Η συνέντευξη αυτή ήταν καθοριστική για τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τους παίκτες».

Για τη σχέση του ίδιου με τον Ρανιέρι: «Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας πολίτης του κόσμου, ένας άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και πίστεψε στα αλήθεια πως με το πλάνο που είχε για την Εθνική θα περνούσε πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις, ακόμη και αν αποκλειόμασταν από τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είχαμε πει πως θα πάω στο τελευταίο παιχνίδι της Λέστερ για να τον συναντήσω. Ήταν ευτυχισμένος για την παρουσία του στη Λέστερ και τα όσα κατάφερνε τότε με την ομάδα του. Έχει κάνει την αυτοκριτική του και σκοπεύει σύντομα να αναφερθεί σε δύο-τρία σημεία για την πορεία του και στην Εθνική».Ομάδες που αφορά: ΜΕΤΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Σχολιασμός

13 σχόλια:

στις 04/05/2016 16:52
μας εχετε πριξει με τον ρανιερι! εχασε 2 φορες απο τα νησια φεροε και θα τον κρατουσαμε;

στις 04/05/2016 17:09
sthn POUTSARA MAS H ITALIDA! TO KSEROUME OTI OI PAIXTES MAS EINAI TEMPELIDES!

στις 04/05/2016 17:24
Η επιλογή του Ρανιέρι ήταν κακή. Στην Λέστερ είχε δεκαεννέα παίκτες και τους χρησιμοποίησε. Εδώ δεν ήξερε κανέναν, και δεν έβρισκε και κανέναν κατάλληλο για επίπεδο εθνικών ομάδων, για αυτό και κάλεσε πενήντα πέντε.

Για να το κλείσουμε, άλλο οι σύλλογοι και άλλο οι εθνικές. Ας πάρουμε τον Μουρίνιο για παράδειγμα. Σε όσους συλλόγους εργάστηκε, θεωρείται πετυχημένος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν αναλάβει μια καλή εθνική ομάδα, π.χ. Βραζιλία, Σουηδία, Ρωσία κλπ θα την πάει καλά. Μπορεί να καταποντιστούν και η ομάδα, και αυτός σαν προπονητής.

στις 04/05/2016 18:12
gamblingman μαλακιες λες

στις 04/05/2016 21:04
gamblingman,το τεντωνεις πολυ το πουλακι σου?

στις 04/05/2016 23:14
ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ.....ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΗΤΑΝΕ ΕΔΩ ΠΑΛΙ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΕ/.....ΜΕ ΤΟ 1-0 ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ Η ΛΕΣΤΕΡ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...ΜΕ ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΟΦΑΡΔΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ....ΟΠΟΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΩ......ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.....ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 1-0 0-0 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΡΙΑΖΟΤΑΝΕ Ο ΡΑΝΙΕΡΙ......Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΛΛΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ..Ο ΡΕΧΑΝΚΕΛ........ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΟΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ Ο ΡΑΝΙΕΡΙ....ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ....ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Μ ΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ...ΑΥΤΠΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΒΟΟΥΥΡΡ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΠΤΙ ΓΙΝΕΙ...ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ 2-3 ΠΑΙΧΤΕΣ ...ΑΛΛΑ

στις 04/05/2016 23:18
ΕΧΟΥΝΕ ΣΙΝΓΚΑΕΙ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΡΟΣΤΕΡ,..ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗ ΛΕΣΤΕΡ..ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΛΕΩΦΩΡΕΙΟ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΜΑΖΙ

στις 04/05/2016 23:20
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΛΕΣΤΕΡ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΡΑΝΙΕΡΙ ..ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...ΕΥΓΕ

στις 05/05/2016 04:44
me prixate me ton ranierh poy pere protathlima sto pio diskolo toy kosmoy toy bgikan ta pegnidia kai to pere na doyme toy xronoy th tha kanh men fygh san ton moyrinio

oso gia thn ethnikhmas

XAXNOYME NA BROYME 11 KAI eseis asxolisteme ta bajek

giath osoi exoy perasi apo ton olimpiako ene kai stin ethniki

mporite na moy pite pote exete di pekti apo alli omada ektos apo tis 4 protes

den meni na perasete nomo osoi pezoyne ston olimpiako katethian stin ethniki olimpiakos ene kanoyme oti theloyme

στις 05/05/2016 09:20
Μισό λεπτό ρε παίδες, μα ποιός είναι τέλος πάντων ο ποδοσφαιριστής που απαίτησε να φύγει ο Ρανιέρι;

στις 05/05/2016 17:09
οσο δειναν οι books τα φεροε να νικησουν δειναν κ την λεστερ να παρει πρωταθλημα..βγηκαν κ τα δυο.....που ειναι το περιεργο???

στις 05/05/2016 17:13
2η παρατηρηση..οταν πειραμε το euro το πηρε ο ρεχαγγελ?? αν ναι γιατι δεν το ξαναπηρε??του ρανιερι απλα τουκατσε...τοχει κανει και η λαρισα στην ελλαδα αυτο...

στις 05/05/2016 17:14
ελεοσ πλεον με ολα αυτα....

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: