Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κοντονής: «Μίλησα με Μαρινάκη και Βρέντζο»

Κοντονής: «Μίλησα με Μαρινάκη και Βρέντζο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/11/2015 19:08
Ο Σταύρος Κοντονής παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων μίλησε με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο, αλλά όχι με ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αφού κανείς από το «τριφύλλι» δεν τον πήρε τηλέφωνο.

Σε συνέντευξη στον Alpha 9,89, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής παραδέχτηκε ότι μίλησε στην διάρκεια των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και με τον Γιάννη Βρέντζο που τον πήραν για να του κάνουν παράπονα για τα όσα γίνονται στην Λεωφόρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μίλησε με όποιον τον πήρε τηλέφωνο και είχε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ καθώς και τον αθλητικό εισαγγελέα. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μίλησε με τον διαιτητή της αναμέτρησης, ούτε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού καθώς κανείς όπως είπε δεν τον πήρε τηλέφωνο.

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή:


Στις 25 Νοεμβρίου θα υπάρξει μια ειρηνική, όπως λένε, κινητοποίηση των φίλων του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το σύνθημα δεν πάει άλλο και εγώ αναρωτιέμαι το δεν πάει άλλο που πάει;

"Σε ποιους απευθύνεται το δεν πάει άλλο, τι δεν πάει άλλο".

Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω;

"Κοιτάξτε να σας πω κάτι, ορισμένοι νομίζουν ότι μεταθέτοντας τις ευθύνες σε άλλους προσφέρουν υπηρεσίες στην ομάδα τους. Θεωρώ ότι δυο φορές τουλάχιστον υπό της Υπουργίας μου, και πέρσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε μια δεινή θέση εξαιτίας των οπαδών του. Και του τρόπου με τον οποίο έχουν χειριστεί οι πάντες, εννοώ από την ομάδα του Παναθηναϊκού αυτό το ζήτημα. Το λέω αυτό με τα λύπης μου. Απορώ δε με το συλλαλητήριο. Το δεν πάει άλλο σε ποιους απευθύνεται; Δεν πάει άλλο με την βία; Δεν πάει άλλο με αυτές τις αγριότητες; Τι δεν πάει άλλο. Γιατί αν απευθύνεται σε κάποιους άλλους εγώ θέλω να πω ότι ξεκινήσαμε αυτό το πρωτάθλημα με μια αυστηρή εφαρμογή των νόμων". Και με αντίδραση των δημοσιογράφων επίσης, να το πούμε και αυτό;

"Να το αφήσουμε ένα λεπτό αυτό στην άκρη να σας πω τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτή την ώρα έχουν κληθεί σε απολογία μέχρι σήμερα για θέματα, τουλάχιστον από εμένα όσον αφορά την ψήφιση του νόμου που ψήφισε η Βουλή τον Μάιο, ουκ ολίγες ομάδες. Θα σας πω δυο φορές ο ΠΑΟΚ, δυο φορές ο Ολυμπιακός, ακόμα και ο Παναιτωλικός για ένα περιστατικό για το οποίο τελικά απηλλάγει γιατί η ΠΑΕ Παναιτωλικός υπέδειξε τον δράστη του επεισοδίου. Θέλω να πω ότι η Πολιτεία και η Κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει με αυστηρότητα.

Αυτό δε που συνέβη χθες για πρώτη φορά να συλληφθούν 18 πολίτες, οι οποίοι παραπέμπονται οι 16 γιατί οι 2 ήταν ανήλικοι, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σήμερα στον ανακριτή, έχουν παραπεμφθεί στην κύρια ανάκριση και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Για δε τους δυο ανήλικους έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή ανηλίκων και έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη στους γονείς τους. Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Βλέπεται λοιπόν ότι ο νόμος είναι αυστηρός. Αυτό είχα τονίσει εγώ όταν είδα τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ότι να προσέξουν τα νέα παιδιά τι θα κάνουν γιατί ο νόμος είναι αυστηρός και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ζωή τους μια ανοησία ή μια έκνομη ενέργεια. Λοιπόν ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοσθεί για κάθε παραβάτη. Είναι λοιπόν απορίας άξιον όλα αυτά τα οποία συνέβησαν με εμπρηστικές ανακοινώσεις και με προσκλήσεις για συλλαλητήρια.

Εγώ εύχομαι να επικρατήσει η λογική. Να επικρατήσει η λογική και σε αυτή τη μάχη για την πάταξη της βίας να βρούμε περισσότερους συμπαραστάτες. Εδώ όμως πρέπει να βάλουμε και ένα άλλο στοιχείο στη συζήτηση. Ακούω και διαβάζω σήμερα το πρωί έναν ισχυρισμό ο οποίος υπάρχει ότι τέλος πάντων αυτά τα ίδια είχαν συμβεί και άλλες εποχές αλλού".

Από χθες υπάρχουν και τα πλάνα και τα αφιερώματα;

"Μα Σπύρο μου πράγματι είχαν συμβεί και άλλες εποχές αλλού. Αλλά τι θα κάνουμε. Επειδή συνέβησαν άλλες εποχές αλλού θα αφήνουμε να συμβαίνουν συνεχώς και επί μονίμου βάσεως. Έτσι εννοούν την ισονομία μερικοί. Γιατί εγώ την καταλαβαίνω την ισονομία με το να τηρείται ο νόμος και να τηρείται με αυστηρότητα προς όλους, έτσι όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Διαφορετικά δεν έχει νόημα μιλάμε, να έχουμε νομοθεσία. Να αφήνουμε τον κάθε άθλιο να προβαίνει σε αυτές τις πράξεις και μετά να λέμε μα επειδή το έκανε στην Ριζούπολη ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να τιμωρηθεί καμία άλλη ομάδα. Τι ωραία λογική".

Εδώ βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια σκηνικά από το 2003-05, δεν είναι πρόσφατα κ. Υπουργέ;

"Να πάμε και στο 1972-73, τότε που είχε γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης και κυνηγούσε ο Κωνσταντίνου τον Συνετόπουλο, τον μακαρίτη, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ή θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της βίας και θα απαιτήσουμε από την πολιτεία, προσέξτε τι λέω, θα το απαιτήσουμε να εφαρμόζονται οι νόμοι απαρέγκλιτα και όχι να απαιτούμε από την πολιτεία να μην εφαρμόζει το νόμο. Ή θα πρέπει να βυθιστούμε σε αυτό το πηγάδι χωρίς πάτο της βίας και της μισαλλοδοξίας".

Διευκρινίστε μου κάτι κ. Υπουργέ και σας ρωτώ ευθέως γιατί έχει γραφτεί, έχει ειπωθεί, το έχετε ακούσει και εσείς. Είχατε συνομιλία με εκπροσώπους των δύο ομάδων στο επίμαχο χρονικό σημείο; Διότι ο Παναθηναϊκός το αρνήθηκε με ανακοίνωσή του.

"Ναι, βεβαίως. Δεν είχα καμία συνομιλία με εκπροσώπους του Παναθηναϊκού. Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο. Με πήραν τηλέφωνο ο αθλητικός εισαγγελέας, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΒ, με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βρέντζος για να μου παραπονεθεί για τα επεισόδια, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να μου παραπονεθεί γι’ αυτά που συνέβαιναν. Σε όλους απάντησα ότι αρμόδιος είναι ο διαιτητής για το αν θα διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι. Αυτός είναι ο άρχων του αγώνα".

Δηλαδή λέτε ότι μιλήσατε με αυτούς που σας κάλεσαν;

"Βεβαίως, με κάλεσαν στο τηλέφωνο μου".

Άρα αν διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός ότι υπήρξε μία δική σας επικοινωνία με άλλους φορείς ή με εκπροσώπους του Ολυμπιακού αφορά την μη, αν θέλετε την πρωτοβουλία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να μιλήσουν μαζί σας. Δεν καλέσατε κάποιον εσείς ή το γραφείο σας…

"Εγώ κανέναν δεν κάλεσα".

Έχει σημασία γιατί αντιλαμβάνεστε αλλιώς δίδεται σε ένα κομμάτι της δημοσιότητας, έχω την υποχρέωση να ρωτήσω;

"Μα τι λέτε τώρα. Και προς όλους τόνισα, βεβαίως όχι στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΒ με τους οποίους είχα συνεχή επαφή και επικοινωνία μαζί τους, το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε λεπτό, σε όσους με κάλεσαν –διότι απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την ανακοίνωση αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί ότι εγώ είχα παρέμβαση στον διαιτητή και στον παρατηρητή του αγώνα, αυτό αντιλαμβάνομαι".

Μόνο που δεν το έχουν πει ευθέως, δεν έχει γραφεί ξεκάθαρα;

"Το τονίζω αυτό το πράγμα ότι εγώ ουδεμία επαφή είχα με τον άνθρωπο που είχε οριστεί διαιτητής ή παρατηρητής, καμία. Προς όλους τόνισα ότι θα πρέπει να αφήσουμε τον διαιτητή να αποφασίσει ο ίδιος αν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι".

Οφείλω να σας ρωτήσω ποια άποψη έχετε για την πρόθεση του κ. Αλαφούζου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου;

"Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο Σπύρο για αυτά τα πράγματα".

Η πιθανότητα αποχώρησης μιας ομάδας από το πρωτάθλημα, επί παραδείγματι του Παναθηναϊκού, είναι πλήγμα για το πρωτάθλημα;

"Κοιτάξτε, αυτά αφορούν την ομάδα, ας αποφασίσει το Διοικητικό της Συμβούλιο ότι νομίζει και ότι θέλει. Δεν έχω εγώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Εμένα με ενδιαφέρει η δημόσια πλευρά αυτής της υπόθεσης που είναι η βία και η διαφθορά που επικρατεί αυτή την ώρα. Και για αυτά τα πράγματα η Κυβέρνηση συνεχώς αγωνίζεται για να τα πατάξει. Δεν τοποθετήσαμε αθλητικούς τακτικούς δικαστές για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να υπάρχει πιστή εφαρμογή και άψογη εφαρμογή των κανονισμών προς όλους. Διότι τα παράπονα

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.