Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Σκίμπε στην Εθνική

Εποχή Σκίμπε στην Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/10/2015 16:53
Ο Μίχαελ Σκίμπε είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ο Γερμανός τεχνικός θα υπογράψει διετές συμβόλαιο, αναλαμβάνοντας το στόχο να οδηγήσει την «γαλανόλευκη» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σε εποχή Σκίμπε μπήκε η Εθνική Ελλάδας. Ο Γερμανός τεχνικός ήρθε σε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ και καλείται πλέον να αναλάβει το δύσκολο έργο της «αναγέννησης» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο 50χρονος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης της «γαλανόλευκης».

Όσον αφορά το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, ο Σκίμπε θα λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους 560 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, εφόσον οδηγήσει την Εθνική στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα λάβει άλλες 500 χιλιάδες ως μπόνους πρόκρισης. Τον Σκίμπε θα πλαισιώσει ένας συνεργάτης του με συμβόλαιο 70.000 ευρώ, αλλά και ο Κώστας Τσάνας που θα εισπράττει 5.000 ευρώ το μήνα.

Το ντεμπούτο του νέου προπονητή στον πάγκο της Εθνικής αναμένεται να γίνει στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Λουξεμβούργο, σε φιλικό το οποίο είναι προγραμματισμένο στις 13 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση και το βιογραφικό του:

Ο κ. Μίκαελ Σκίμπε θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1965 στο Γκεσλενκίρχεν και το 2000, δηλαδή σε ηλικία 35 ετών, διατέλεσε για μία τετραετία συνεργάτης του κ. Φέλερ στην Εθνική Γερμανίας. Η προπονητική του καριέρα άρχισε πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1988 όταν ανέλαβε την ευθύνη της παιδικής ομάδας της Σάλκε για μία σεζόν.

Την αμέσως επόμενη χρονιά και για έξι συναπτά έτη εργάστηκε στην αντίστοιχη κατηγορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ στον ίδιο σύλλογο διατέλεσε βοηθός προπονητή της πρώτης ομάδας (1995-1998) και πρώτος προπονητής (1998-2000).

Μετά τη θητεία του στην Εθνική Γερμανίας, ο κ. Σκίμπε ανέλαβε την Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι το 2008, οπότε προσελήφθη από την Γαλατασαράι, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εργάστηκε στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης και αμέσως μετά στην τουρκική Εσκισεχίρσπορ. Έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από την Σάλκε στις αρχές του 2012, ο κ. Σκίμπε συμφώνησε με την τουρκική Καραμπούκσπορ και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η ελβετική Γκρασχόπερ, στην οποία δούλεψε από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τον ίδιο μήνα επέστρεψε στην Εσκισεχίρσπορ, στην οποία παρέμεινε μέχρι τη λήξη της προηγούμενης σεζόν.

Ο κ. Σκίμπε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το οποίο θα ανανεωθεί αυτομάτως μέχρι το Μουντιάλ της Ρωσίας σε περίπτωση πρόκρισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.