Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Πρόκριση για Γερμανία και Πολωνία, στα μπαράζ η Ιρλανδία

Προκριματικά Euro: Πρόκριση για Γερμανία και Πολωνία, στα μπαράζ η Ιρλανδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/10/2015 23:47
Με γκολ του Κρούσε, η Γερμανία κέρδισε δύσκολα με 2-1 την Γεωργία στη Λειψία και «σφράγισε» την πρόκριση για τα τελικά τoυ Euro. Στην… Γαλλία και η Πολωνία, η οποία κέρδισε με το ίδιο σκορ την Ιρλανδία και την έστειλε στα μπαράζ.

Την πρόκριση στα τελικά του Euro για 12η σερί φορά (ρεκόρ) πανηγύρισε η Γερμανία. Τα «πάντσερ» κέρδισαν με 2-1 την Γεωργία στη Λειψία, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα τελικά της Γαλλίας.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, κυρίως με τον Ρόις, επιχείρησαν συνολικά 18 σουτ, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Μάλιστα, στο 28’ ο Οκριασβίλι ανάγκασε τον Νόιερ σε απόκρουση και μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε στο ημίχρονο τους παίκτες του Λεβ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Οζίλ κέρδισε πέναλτι από τον Κάνκαβα και ο Μίλερ το μετουσίωσε σε γκολ στο 50’, φτάνοντας τα εννέα τέρματα στην προκριματική φάση. Η Γεωργία δεν πτοήθηκε, απείλησε στο 53’ με τον Κβεκβεσκίρι και στο ίδιο λεπτό ο Κάνκαβα ισοφάρισε σε 1-1, παίρνοντας το αίμα του πίσω για το πέναλτι που έκανε.

Μάλιστα οι Γεωργιανοί είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Καζαϊσβίλι (57') και Οκριασβίλι (60') για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Νόιερ κράτησε το μηδέν.

Ο Ρόις συνέχιζε να σπαταλά ευκαιρίες για την Γερμανία, ωστόσο ο Κρούζε χρειάστηκε μόλις μια επαφή με τη μπάλα για να χριστεί σκόρερ, «γράφοντας» το 2-1 στο 79’ με υπέροχο πλασέ. Η Γεωργία, που ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, δεν κατάφερε να απαντήσει και η Γερμανία «σφράγισε» το εισιτήριο για τα τελικά της Γαλλίας.

Προκρίθηκε η Πολωνία, στα μπαράζ η Ιρλανδία


Προκριματικά Euro: Πρόκριση για Γερμανία και Πολωνία, στα μπαράζ η Ιρλανδία
Έστω και αν αγχώθηκε, η Πολωνία κέρδισε με 2-1 την Ιρλανδία και προκρίθηκε στα τελικά του Euro για 3η σερί φορά.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν στο 13’ με τον Κριχόβιακ, ισοφαριστήκαν στο 16’ με πέναλτι του Γουόλτερς, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι «έγραψε» το 2-1 στο 43’, φτάνοντας τα 13 γκολ στα προκριματικά. Μάλιστα αυτή είναι η καλύτερη επίδοση παίκτη σε ευρωπαϊκή προκριματικά φάση, ισοφαρίζοντας αυτή του Ντέιβιντ Χίλι με την Βόρειο Ιρλανδία στα προκριματικά του 2008.

Η Ιρλανδία αν είχε καταφέρει να ισοφαρίσει σε 2-2 θα είχε πάρει αυτή την 2η θέση στην ισοβαθμία με την Πολωνία. Αυτό δεν έγινε και έτσι οι Πολωνοί «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα τελικά της Γαλλίας. Αντίθετα, οι Ιρλανδοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω μπαράζ.

Στο 3ο και αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι του ομίλου, η Σκωτία διέλυσε με 6-0 το Γιβλαρτάρ, το οποίο δέχτηκε 56 γκολ (αρνητικό ρεκόρ) στην παρθενική της συμμετοχή σε προκριματικές φάσεις. Χατ-τρικ πέτυχε ο Φλέτσερ (52’, 56’, 85’) ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Μάρτιν (25'), Μαλόνεϊ (39') και Νέισμιθ (90').

Η βαθμολογία:


1. Γερμανία 22
2. Πολωνία 21
3. Ιρλανδία18
4. Σκωτία 15
5. Γεωργία 9
6. Γιβραλτάρ 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.