Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Επιτέλους νίκη!

Προκριματικά Euro: Επιτέλους νίκη!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/10/2015 20:55
Η Εθνική είχε περίπου δύο χρόνια να σκοράρει στην έδρα της, ωστόσο κόντρα στην Ουγγαρία πέτυχε τέσσερα γκολ (!) και πήρε νίκη γοήτρου με 4-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης», βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί 12 αγώνων χωρίς νίκη!

Μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για ψυχολογικούς λόγους ενόψει του νέου ξεκινήματος πήρε η Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε με 4-3 την Ουγγαρία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκλεισε με νίκη την πορεία της στα προκριματικά του Euro, την πρώτη της σ’ αυτή την εφιαλτική προκριματική φάση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε να σκοράρει σε εντός έδρας ματς από τις 15 Νοεμβρίου 2013 και το παιχνίδι με την Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ, ωστόσο κόντρα στους Ούγγρους πέτυχε τέσσερα τέρματα με τους Σταφυλίδη (5’), Ταχτζίδη (56’), Μήτρογλου (79’) και Κονέ (86’).

Φυσικά για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έλειψαν τα προβλήματα στην άμυνα, τα οποία επέτρεψαν στους Ούγγρους να γυρίσουν προσωρινά το σκορ και να πάρουν δύο φορές το προβάδισμα με τέρματα των Λόβρενσικς (26’) και Νέμεθ (54’, 75’).

Το ματς:


Προκριματικά Euro: Επιτέλους νίκη!
Η Εθνική ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι αφού κατάφερε να προηγηθεί στο 5ο λεπτό με πρώτο γκολ του Σταφυλίδη με το εθνόσημο. Μετά από σέντρα του Κίτσιου, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και έφτασε στον αμαρκάριστο Σταφυλίδη, ο οποίος «έγραψε» το 1-0 με ωραίο τελείωμα.

Το γρήγορο γκολ έφερε ενθουσιασμό στους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι προσπάθησαν να βγάλουν κάποιους ωραίους συνδυασμούς και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά το δεκάλεπτο, η Ουγγαρία πήρε τον έλεγχο, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 22’, ο Μπόντε αστόχησε με προβολή προ του Καρνέζη, όμως στο 26’ ο Σταφυλίδης έχασε τον Λόβρενσικς και ο Ούγγρος ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά. Δύο λεπτά πριν το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Πέλκας είχε σημαντική στιγμή για το 2-0, όμως το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο 33’ η Ουγγαρία θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή με τον Τζούτζακ, ο οποίος αστόχησε από κοντά, ενώ στο 45’ το σουτ του Λόβρενσικς βρήκε στον Μόρα και κατέληξε κόρνερ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, η Ελλάδα είχε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν… τούμπα στο ματς στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Νέμεθ. Μετά από κόρνερ του Τζούτζακ στο 55’, ο Έλεκ έκανε την προβολή και ο Νέμεθ από κοντά «έγραψε» το 2-1!

Οι πανηγυρισμοί των Ούγγρων δεν κράτησαν για πολύ, αφού ένα λεπτό μετά το γκολ, ο Μάνταλος έστρωσε ωραία στον Ταχτσίδη, κι αυτός με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ισοφάρισε το σκορ σε 2-2.

Το γκολ αποδιοργάνωσε την Ουγγαρία, η οποία άφηνε αρκετά κενά στα μετόπισθεν και η Ελλάδα είχε ευκαιρίες για να ξαναπάρει σχεδόν άμεσα το προβάδισμα, όμως τα σουτ των Ταχτσίδη (62’) και Μήτρογλου (65’) υπό καλές προϋποθέσεις πέρασαν πάνω από τα δοκάρια.

Η «γαλανόλευκη» δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και στο 75’ πλήρωσε για ακόμα μια φορά τα κενά της άμυνας της, με τον Νέμεθ να πλασάρει ανενόχλητος μέσα στην περιοχή για το 3-2 υπέρ της Ουγγαρίας.

Όπως και στο πρώτο γκολ του Νέμεθ, η Εθνική αντέδρασε άμεσα και στο 79’ έφερε για 3η φορά το παιχνίδι στα ίσα με τον Μήτρογλου! Έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Ταχτσίδη, ο φορ της Μπενφίκα ισοφάρισε σε 3-3 με ωραίο τελείωμα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο μετά από σχεδόν δύο χρόνια!

Η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο, απείλησε στο 81’ με προβολή του Κονέ και πέντε λεπτά μετά ο άσος της Ουντινέζε διαμόρφωσε το τελικό 4-3 με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Εθνικής μετά από τις 24 Ιουνίου του 2014 και το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ.

Μ’ αυτή τη νίκη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 12 αγώνων και πλέον το ζητούμενο είναι να γίνουν οι σωστές επιλογές από την ΕΠΟ, ώστε η Εθνική να γίνει ξανά η ομάδα που μας έκανε περήφανους.

Ελλάδα: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35’ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63’ Τζανετόπουλος), Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος (71’ Κονέ), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ουγγαρία: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Ελεκ, Τζουντζακ (70’ Νάγκι), Νέμεθ, Γκέρα (70’ Καλμαρ), Μπόντε, Λόβρενσικς (61’ Νίκολιτς), Λεάντρο, Γιούχαζ.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Β. Ιρλανδία 21
2. Ρουμανία 20
---------------------
3. Ουγγαρία 16
---------------------
4. Φινλανδία 12
5. Ν. Φερόε 6
6. Ελλάδα 6


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.