Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε η Ιταλία, ελπίζει η Νορβηγία

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε η Ιταλία, ελπίζει η Νορβηγία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/10/2015 22:11
Η Ιταλία κέρδισε με 3-1 το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού και «σφράγισε» την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2016. Ελπίζει για 2η θέση η Νορβηγία, 2-0 την Μάλτα.

Τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2016 εξασφάλισε η Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» πέρασε με 3-1 από το Αζερμπαϊτζάν και θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η φιναλίστ του 2012 διατήρησε το αήττητο στον όμιλο ενώ πέτυχε για πρώτη φορά τρία γκολ υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε.

Ο Έντερ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και παρότι ο Ναζάροφ ισοφάρισε στο 31’ για τους γηπεδούχους, η Ιταλία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 43’ με τον Ελ Σαραουί. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του «φαραώ» με το εθνόσημο ύστερα από τον Νοέμβριο του 2012.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 65’ ο Νταρμιάν, ενώ ο Τζιοβίνκο είχε δοκάρι για να επεκτείνει το προβάδισμα της ομάδας του. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Μοντολίβο στην Εθνική μετά το σοβαρό τραυματισμό του σε φιλικό με την Ιρλανδία, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Με την πρόκριση της, η Ιταλία θα συμμετάσχει για 12η σερί φορά σε μεγάλη διοργάνωση (Euro ή Μουντιάλ, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που με αήττητο 49 σερί αγώνων σε προκριματικές φάσεις.

Στο άλλο παιχνίδι, η Νορβηγία κέρδισε με 2-0 την Μάλτα και ξέφυγε προσωρινά με +5 από την 3η Κροατία. Τετέι (19’) και Σόντερλουντ (52’) παραβίασαν την εστία του Χογκ (γκολκίπερ της Καλλονής), ενώ σ’ όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού.

Η Νορβηγία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +5 από την Κροατία και εφόσον οι Κροάτες δεν κερδίσουν σήμερα την Βουλγαρία, τότε θα σφραγίσει την πρόκριση.

Την τελευταία αγωνιστική οι Νορβηγοί αντιμετωπίζουν την Ιταλία εκτός έδρας και χρειάζονται μόνο νίκη (υστερούν σε ισοβαθμία με Κροατία) για να πάνε απευθείας στο Euro, αφού οι Κροάτες θα παίξουν στην έδρα της Μάλτας και δύσκολα θα χάσουν τους τρεις βαθμούς.

Η βαθμολογία:


1. Ιταλία 21
2. Νορβηγία 19
3. Κροατία 14 (8 αγ.)
4. Βουλγαρία 8 (8 αγ.)
5. Αζερμπαϊτζάν 6
6. Μάλτα 2

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.