Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπαρτσελόνα (video)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπαρτσελόνα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/9/2015 23:22
Με δύο εκπληκτικά γκολ από Νειμάρ (55’) και Μέσι (71’), η Μπαρτσελόνα κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και έκανε το 3x3 στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν με Τόρες (51’) οι «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στην Ισπανία βρήκε νικήτρια την Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές κέρδισαν με 2-1 την Ατλέτικο μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πανηγύρισαν την 3η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο η Ατλέτικο κράτησε το μηδέν (και με τη βοήθεια του δοκαριού σε προβολή του Σουάρες) και στο δεύτερο μέρος προηγήθηκε με γκολ του Τόρες (51’).

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, μειώνοντας σε 1-1 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νειμάρ (55’) και ο Μέσι ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 71’ μετά από εκπληκτική συνεργασία των φιλοξενούμενων. Αυτό ήταν το 20ο γκολ του Αργεντινού κόντρα στην Ατλέτικο και ο «Λίο» έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που καταφέρνει κάτι ανάλογο απέναντι σε μια ομάδα!

Το ματς:


Πριμέρα Ντιβιζιόν: «Άλωσε» το «Βιθέντε Καλντερόν» η Μπαρτσελόνα (video)
Παρά την απουσία του Μέσι στο αρχικό σχήμα (ο Αργεντινός έχασε σχεδόν όλες τις προπονήσεις λόγω Εθνικών ομάδων αλλά και της γέννηση του δεύτερου γιου του), η Μπαρτσελόνα είχε την υπεροχή κι έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 15’ με σουτ του Ράκιτιτς, το οποίο απόκρουσε ο Όμπλακ.

Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 17’, όταν ο Τόρες βγήκε μόνος του, μετά από λάθος του Μασεράνο, όμως το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον έλεγχο και στο 24’ «άγγιξαν» το γκολ, με τον Σουάρες να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εξ’ επαφής προβολή. Πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δύο λεπτά μετά έχασαν με τραυματισμό τον Βερμάελεν.

Η Ατλέτικο δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά μέχρι το ημίχρονο και στο 35’ ο Νειμάρ είχε καλή στιγμή με πλασέ, όμως η μπάλα σταμάτησε στον πεσμένο Χιμένες (η μπάλα βρήκε και στο χέρι αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν ακούσιο).

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εκρηκτικό, αφού μέχρι το 55’ είχαν σημειωθεί δύο γκολ. Στο 49’ η Ατλέτικο φώναξε για χέρι του Μασεράνο (ο διαιτητής θεώρησε ότι έγινε εξ’ επαφής), όμως τρία λεπτά μετά οι «ροχιμπλάνκος» πήραν το προβάδισμα με το 9ο γκολ του Τόρες κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι στον Τερ Στέγκεν και «έγραψε» το 1-0 με ωραίο πλασέ (και με τη βοήθεια του δοκαριού).

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 55’ ο Νεϊμάρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πέντε λεπτά μετά ο Μέσι πέρασε στο ματς και στο 67’ η Μπαρτσελόνα φώναξε δικαιολογημένα για χέρι του Γκοντίν, ο οποίος έδιωξε αντικανονικά τη μπάλα, η οποία κυλούσε στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Νεϊμάρ.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε την υπεροχή και στο 77’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Μέσι. Άλμπα, Σουάρες και Μέσι «έκρυψαν» τη μπάλα και ο Αργεντινός «έγραψε» το 2-1, αφιερώνοντας το γκολ στο νεογέννητο γιο του. Ένα λεπτό μετά η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως ο Όμπλακ έδιωξε σωτήρια με το πόδι το σουτ του Σουάρες.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έριξε στο ματς τον Βιέτο (νωρίτερα είχαν περάσει οι Καράσκο και Μαρτίνες), όμως η Ατλέτικο δεν κατάφερε να απαντήσει. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα έκανε το 3x3 στο φετινό πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα στην Ισπανία που ξεκινάει με τρεις νίκες για 3η διαδοχική σεζόν!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.