Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε με τριάρα!

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε με τριάρα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/8/2015 23:24
Η ΑΕΚ έκανε ονειρεμένη επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας με 3-0 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Βάργκας (27’), Γκάλο (47’) και Αραβίδης (58’) οι σκόρερ για την «Ένωση» που μπήκε με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Μετά από δύο χρόνια στις μικρές κατηγορίες, η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ανήκει, κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στον Πλατανιά. Η «Ένωση» πήρε εμφατική νίκη με 3-0 στο ΟΑΚΑ και έδειξε με το… καλημέρα πως επέστρεψε για να πρωταγωνιστήσει.

Περισσότεροι από 30.000 οπαδοί της ΑΕΚ είδαν τους Βάργκας (27’), Γκάλο (47’) και Αραβίδη (58’) να πετυχαίνουν τα πρώτα γκολ της «Ένωσης» στην Σούπερ Λιγκ, 889 ημέρες μετά το τελευταίο τέρμα των «κιτρινόμαυρων» στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είχε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα. Ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε ο Ντιέγκο Μπουονανότε, που πέρασε στον ματς στο 75’.

Το ματς:


Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 2ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Βάργκας, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ολιμπά. Η «Ένωση» είχε την υπεροχή, πίεζε τον Πλατανιά στο μισό του γηπέδου, όμως δυσκολευόταν να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων.

Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 19’ με άστοχο σουτ του Πλατέλλα και στο 27’ η ΑΕΚ άνοιξε λογαριασμό στο νέο πρωτάθλημα. Ο Γιόχανσον έβγαλε όμορφη ασίστ στον Βάργκας, ο οποίος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολιμπά, βάζοντας… φωτιά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα προσπάθησε να πάει με ένα δεύτερο γκολ στα αποδυτήρια, έχοντας καλή στιγμή στο 36’ με μακρινή απευθείας φάουλ του Γκάλο που αιφνιδίασε τον Ολιμπά, όμως ο γκολκίπερ του Πλατανιά κατάφερε να αποκρούσει.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (47’), «κλειδώνοντας» τη νίκη. Σκόρερ ο Γκάλο, ο οποίος σημάδεψε με το αριστερό το «γάμα» της εστίας του Πλατανιά, πετυχαίνοντας το ωραιότερο γκολ της βραδιάς.

Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί! Τζεμπούρ (47’), Πλατέλλας (50’ ) και Αραβίδης (50’) είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και ο τελευταίος κατάφερε να βρει δίχτυα στο 58’, «γράφοντας» το 3-0 από κοντά, έπειτα από γύρισμα του Σιμόες.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην πέτυχαν άλλο γκολ, ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε αφορμή στους οπαδούς της ΑΕΚ να σηκωθούν ξανά από τις θέσεις τους, προκειμένου να αποθεώσουν τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός πέρασε στο 75’ και είχε καλή στιγμή για να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του δεν ήταν δυνατό και ο Ολιμπά μπλόκαρε την μπάλα.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66’ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52’ Μπαρμπόσα).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (71’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55’ Τσουράκης), Γκόμες (55’ Ντίνας), Ανγκούλο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.