Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε τριάρα στην Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε τριάρα στην Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/8/2015 19:58
Ποιο ντέρμπι; Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν άκρως ανώτερη κόντρα στην Τσέλσι και πήρε εμφατική νίκη με 3-0 στο «Έτιχαντ», κάνοντας το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα. Χωρίς νίκη και στο -5 από την κορυφή οι πρωταθλητές.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Τσέλσι και πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 στο «Έτιχαντ», κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στους πρωταθλητές του περσινού πρωταθλήματος.

Οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά προβλήματα των «μπλε» και πήραν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν χάρη στα τέρματα των Αγκουέρο (31’), Κομπανί (79’) και Φερναντίνιο (85’).

Απογοητευτική εμφάνιση από την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, η οποία απείλησε ελάχιστα την εστία του Χαρτ, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε ως οφσάιντ το γκολ του Ραμίρες στο 50’.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Τσέλσι τον Αύγουστο σε παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από εννέα χρόνια, με τους «μπλε» να μένουν χωρίς νίκη και στο -5 από την κορυφή μετά από δύο αγωνιστικές.

Το ματς:


Πρέμιερ Λιγκ: Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε τριάρα στην Τσέλσι
Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε μεγάλη ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού παιχνιδιού, όταν ο Αγκουέρο βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέλγο γκολκίπερ.

Ο Μπέγκοβιτς πήρε τη θέση του τιμωρημένου Κουρτουά και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, σταματώντας άλλες δύο φορές τον Αγκουέρο (16’, 17’) με εξαιρετικές αποκρούσεις.

Η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, η άμυνα της Τσέλσι αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και στο 21’ ο Αγκουέρο είχε νέα ευκαιρία για γκολ, όμως δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ του Μπέγκοβιτς, μετά από σέντρα του Κολάροφ.

Ο Αργεντινός ήταν εντυπωσιακός και στο 31’ κατάφερε να σκοράρει με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι, αφού κανένας από τους παίκτες της Τσέλσι δεν μπόρεσε να τον σταματήσει στην περιοχή.

Οι «μπλε» προσπάθησαν να αντιδράσουν ωστόσο δεν είχαν απάντηση. Οι αμυντικοί της Σίτι είχαν μπλοκάρει τον Ντιέγκο Κόστα, οι Αζάρ και Φάμπρεγκας κινήθηκαν ξανά σε ρηχά νερά, ενώ στο ημίχρονο ο Μουρίνιο αντικατέστησε τον Τέρι με τον Ζούμα, αφού ο αρχηγός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τον πιο γρήγορο Αγκουέρο (δεν είχε χάσει λεπτό στο περσινό πρωτάθλημα).

Η Τσέλσι είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 50’ ο Ραμίρες παραβίασε την εστία του Χαρτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, σε μια πολύ δύσκολη φάση που προκάλεσε την αντίδραση των φιλοξενούμενων.

Οι «μπλε» δεν είχαν λύσεις στην επίθεση και στα επόμενα λεπτά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Χαρτ. Η Σίτι κέρδισε μέτρα μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, απείλησε στο 65’ με σουτ του Αγκουέρο, ενώ η απάντηση των «μπλε» ήρθε στο 70’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Αζάρ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Χαρτ απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Βέλγου.

Η είσοδος του Κουαδράδο αντί του Ραμίρες δεν βοήθησε καθόλου την Τσέλσι και στο 79’ η Σίτι πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Κομπανί, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Μετά από κόρνερ του Κολάροφ, ο αρχηγός της Σίτι νίκησε τον Ιβάνοβιτς στον αέρα και «έγραψε» το 2-0.

Όπως και κόντρα στην Σουόνσι, ο Ιβάνοβιτς βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και από νέο δικό του λάθος προέκυψε το 3ο γκολ της Σίτι στο 85’. Ο Σέρβος έχασε την μπάλα από κόντρα του Σίλβα, αυτή στρώθηκε στον Φερναντίνιο και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Η Τσέλσι είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις για να πετύχει το γκολ της τιμής, ωστόσο το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο θα πρέπει να βελτιώσει πολλά ενόψει της συνέχειας, έχοντας μείνει πλέον στο -5 από την κορυφή.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.