Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Λύγισε» ο Κασίγιας στο «αντίο» του (video)

«Λύγισε» ο Κασίγιας στο «αντίο» του (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/7/2015 14:24
Σε δάκρια ξέσπασε ο Ικέρ Κασίγιας κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου. «Όπου κι αν πάω, πάντα θα φωνάζω Ζήτω η Ρεάλ», δήλωσε ο Ισπανός πορτιέρο.

Μετά από 25 χρόνια στις τάξεις της Ρεάλ, ο Ίκερ Κασίγιας αποχαιρέτησε την ομάδα της καρδιάς του, αφού από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα τα Πόρτο.

Στο «αντίο» του, ο εμβληματικός τερματοφύλακας της «βασίλισσας» δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρια του και απέσπασε το χειροκρότημα από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην αίθουσα Τύπου του «Μπερναμπέου».

Ο «Άγιος Ίκερ» δήλωσε πως θα είναι πάντα ευγνώμων στη Ρεάλ, ευχαρίστησε τους οπαδούς ενώ απέφυγε να αποχαιρετήσει τον σύλλογο, καθώς εμφανίστηκε βέβαιος πως στο μέλλον θα επιστρέψει.



Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κασίγιας:


«Ήρθα σε αυτό το σπουδαίο γήπεδο για να σας αποχαιρετήσω. Ειδικά τους οπαδούς της Ρεάλ. Από το Σάββατο δεν είμαι πλέον παίκτης της Ρεάλ, αλλά της Πόρτο. Πηγαίνω εκεί για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο προπονητής της μου μετέφερε τον ενθουσιασμό του. Δεύτερον γιατί με κέρδισαν με τον τρόπο που με προσέγγισαν και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάρουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε.

Αυτή η ομάδα δεν μου δίδαξε μόνο να είμαι ένας καλός αθλητής, αλλά και άνθρωπος. Έμαθα πολλά από όλους τους προπονητές μου. Έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της καριέρας μου. Κάθε ημέρα συνθέτουμε ένα κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης και πάντα με υποστήριζαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους για την υποστήριξή τους, για τη βοήθεια που μας έδωσαν να κατακτήσουμε κάθε τίτλο, για κάθε νίκη, που ήταν δίπλα μου σε καλές και κακές στιγμές. Που μου έδωσαν ένα χέρι όταν χρειαζόμουν βοήθεια... Μετά από 25 χρόνια στην κορυφαία ομάδα του κόσμου, ήρθε η δυσκολότερη στιγμή, η στιγμή του αποχαιρετισμού.

Μοιάζει σαν χθες που έβαλα τη φανέλα της Ρεάλ και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Στο διάστημα αυτό υποφέραμε, γελάσαμε, κλάψαμε και περάσαμε καλές στιγμές μαζί. Πάντα ένιωθα αγάπη και ο σύλλογος ήταν πάντα δίπλα μου, στις καλές και κακές στιγμές. Ο σύλλογος μού μετέδωσε αξίες όπως σεβασμό, ομαδικό πνεύμα, αφοσίωση, ταπεινότητα και προσπάθησα να αποπνέω αυτές τις αξίες όπου κι αν εκπροσωπούσα τη Ρεάλ.

Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στους συμπαίκτες μου, με τους οποίους ζήσαμε μοναδικές κι ανεπανάληπτες στιγμές, με τους οποίους δημιουργήσαμε μια οικογένεια και μοιραστήκαμε δάκρυα και γέλια. Αφήνω πίσω μου καλούς φίλους, αλλά γνωρίζω πως όπου κι αν είμαι θα μπορώ να βασιστώ πάνω τους, όπως κι αυτοί σε μένα.

Οι προπονητές που είχα ήταν πραγματικοί δάσκαλοι, οι κορυφαίοι στον κόσμο και θέλω να τους ευχαριστήσω για τις συμβουλές, την κατανόηση, την εμπειρία και τον επαγγελματισμό τους. Έμαθα τόσα πολλά από αυτούς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το σταφ, που πάντα ήταν κοντά μου ό,τι κι αν ήθελα. Όλοι ήταν γεμάτοι κατανόηση, σοφία, εμπειρία και επαγγελματισμό.

Δεν θέλω να με θυμούνται σαν έναν καλό ή κακό τερματοφύλακα, αλλά σαν έναν καλό άνθρωπο, με τα λάθη μου. Σας ευχαριστώ. Χίλια ευχαριστώ. Όπου κι αν πάω, πάντα θα φωνάζω Ζήτω η Ρεάλ. Είμαι βέβαιος πως στο μέλλον θα τα ξαναπούμε. Δεν θα πω αντίο, γιατί δεν είναι αντίο. Ελπίζω να τα ξαναπούμε. Σας ευχαριστώ όλους
»

Οι 10 καλύτερες αποκρούσεις του Κασίγιας (στο Νο. 2 το στοπ στον Κοβάσεβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό):



Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του Ράμος στον Ίκερ με τίτλο «Δέκα χρόνια συμπαίκτες»:



Το βίντεο-αφιέρωμα στον Κασίγιας:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.