Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό με εξάρα η Αργεντινή (video)

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό με εξάρα η Αργεντινή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2015 09:20
Η Αργεντινή διέλυσε με 6-1 την Παραγουάη και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Πρωταγωνιστές Παστόρε, Ντι Μαρία, τρεις ασίστ ο Μέσι.

Καταιγιστική ήταν η Αργεντινή κόντρα στην Παραγουάη. Η «αλμπισελέστε» πήρε εμφαντική νίκη με 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Χιλή για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ρόχο (15’), Παστόρε (27’), Ντι Μαρία (47’, 53’), Αγκουέρο (80’) και Ιγκουαίν (83’) οι σκόρερ για την Αργεντινή, η οποία θα παίξει για 27η φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Παραγουάη αντιμετώπιζε προβλήματα με τραυματισμούς και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 43’ με γκολ του Μπάριος.

Η Αργεντινή θα διεκδικήσει το πρώτο της Κόπα Αμέρικα μετά το 1993. Μία φορά έχει αντιμετωπίσει την Χιλή σε τελικό, στη διοργάνωση του 1955, που διεξήχθη επίσης μέσα στη Χιλή! Συνολικά μετράει τέσσερις κατακτήσεις και δύο χαμένους τελικούς σε διοργανώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στη Χιλή.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό με εξάρα η Αργεντινή (video)
Η Παραγουάη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 5ο λεπτό με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ, ο οποίος βρήκε χώρο για σουτ αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Η Αργεντινή ανέβασε ρυθμό, απείλησε στο 11’ με σουτ του Παστόρε και τέσσερα λεπτά μετά άνοιξε το σκορ με τον Ρόχο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η «αλμπισελέστε» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 27’ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Παστόρε. Ο άσος της Παρί συνεργάστηκε με τον Μέσι και με ωραίο σουτ, διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας τους.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Παραγουάη, καθώς εκτός από τα δύο γκολ, είχε χάσει με τραυματισμούς τους Ντέρλις Γκονσάλες και Ρόκε Σάντα Κρους. Η Αργεντινή πίεζε για ένα 3ο τέρμα, ωστόσο η «αλμπιρόχα» κατάφερε να μειώσει στο 43’. Ο Οταμέντι έκανε το λάθος και ο Μπάριος νίκησε τον Ρομέρο με εξαιρετικό σουτ, μειώνοντας σε 2-1.

Στην επανάληψη η Αργεντινή μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και τα κατάφερε με δύο γρήγορα γκολ του Ντι Μαρία. Μετά από αντεπίθεση στο 47’, ο Παστόρε βρήκε εξαιρετικά τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και αυτός έκανε το 3-1 με διαγώνιο σουτ.

Έξι λεπτά μετά ο ίδιος σκόραρε ξανά, «κλειδώνοντας» τη νίκη της Αργεντινής. Μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Μέσι, ο Παστόρε σούταρε πάνω στον Βιδάρ, αλλά ο Ντι Μαρία πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σε κενή εστία ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Η Αργεντινή κατέβασε ρυθμούς, ωστόσο κατάφερε να πετύχει ακόμα δύο γκολ. Στο 80’ ο Αγκουέρο έκανε το 5-1 και τρία λεπτά μετά ο Ιγκουαϊν έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 6-1, μετά από νέα ασίστ του Μέσι.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.