Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U21: Πρωταθλήτρια η Σουηδία (video)

Euro U21: Πρωταθλήτρια η Σουηδία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/7/2015 00:51
Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Ελπίδων αναδείχθηκε η Εθνική Σουηδίας. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με 4-3 στα πέναλτι της Πορτογαλίας (0-0 κ.δ) και κατέκτησαν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Η Σουηδία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης U21 για πρώτη φορά στην ιστορία της! Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Πάτρικ Κάρλγκρεν, οι Σκανδιναβοί κέρδισαν με 4-3 την Πορτογαλία στα πέναλτι, έπειτα από 120 λεπτά παιχνιδιού χωρίς γκολ.

Ο τερματοφύλακας της ΑΙΚ Στοκχόλμης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ρικάρντο Εσγκάιο και Ουίλιαμ Καρβάλιο, ενώ ο γκολκίπερ της Μαρίτιμο, Ζοζέ Σα απέκρουσε την εκτέλεση του Κχαλιλί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Σουηδία γλίτωσε τον αποκλεισμό από τους ομίλους την τελευταία αγωνιστική χάρη σε γκολ στο 89’ (!) και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου νικώντας την Πορτογαλία, η οποία λίγες ημέρες πριν διέλυσε με 5-0 το θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης, Γερμανία.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ αναδείχθηκε ο νεοαποκτηθέντας άσος της Στουτγκάρδης, Ζαν Κλίμεντ χάρη στο χατ-τρικ που σημείωσε στη νίκη της Τσεχίας με 4-0 απέναντι στην Σερβία, στη φάση των ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσέχος άσος έγινε ο πρώτος που παίρνει το «Χρυσό Παπούτσι» της διοργάνωσης με τρία γκολ, μετά τον Μάσιμο Μακαρόνε το 2002. Κορυφαία επίδοση παραμένει αυτή του Μάρκους Μπεργκ στο τουρνουά του 2009 με εφτά γκολ

Σουηδία: Κάρλγκρεν, Λίντελεφ, Μιλόσεβιτς, Χελάντερ (46' Μπάφο), Αουγκούστινσον, Λεβίτσκι, Χίλιεμαρκ, Κχαλιλί, Τίμπλινγκ (66' Κουάισον), Γκουιντέτι, Τέλιν.

Πορτογαλία: Ζοζέ Σα, Ρικάρντο Εσγκάιο, Πάουλο Ολιβέιρα, Τιάγκο Ιλόρι, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Σέρζιο Ολιβέιρα (54' Τοζέ), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρικάρντο Περέιρα (70' Πασιένσια), Ιβάν Καβαλέιρο (61' Μεδέιρος).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.