Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το πικρό «αντίο» του Τσεχ στους οπαδούς της Τσέλσι

Το πικρό «αντίο» του Τσεχ στους οπαδούς της Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/6/2015 18:21
Μέσω συγκινητικής επιστολής, ο Πετρ Τσεχ αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Τσέλσι, τονίζοντας πως λόγος της αποχώρησής του ήταν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του από τον Ζοζέ Μουρίνιο, για τον οποίο δεν ανέφερε ούτε λέξη.

Μετά από έντεκα χρόνια στην Τσέλσι, ο Πετρ Τσεχ αποχώρησε από το «Στάμφορντ Μπρίτζ», υπογράφοντας συμβόλαιο στην Άρσεναλ.

Ο θρυλικός γκολκίπερ των «μπλε» αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Τσέλσι, τονίζοντας πως δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα αποτελούσε παρελθόν από τον σύλλογο. Ο ίδιος εξήγησε πως λόγος της αποχώρησής του ήταν ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του και ότι επιθυμούσε νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Η γραπτή επιστολή του Τσεχ στους οπαδούς της Τσέλσι:


«Δεν περίμενα να έρθει αυτή η στιγμή, όμως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την Τσέλσι. Τον σύλλογο που έζησα κάθε λεπτό από τον Ιούλιο του 2004, τον σύλλογο που πίστευα ότι θα κρεμούσα τα γάντια μου και θα τελείωνα την καριέρα μου. Όπως κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα φαντάζεσαι.

Από όταν υπέγραψα, το 2004, έζησα ένα απίστευτο ταξίδι με πολλά θετικά και λίγα αρνητικά. Καταφέραμε να κερδίσουμε κάθε τρόπαιο στην Αγγλία, το Γιουρόπα Λιγκ και το μεγαλύτερο όλων, το Τσάμπιονς Λιγκ. Κοιτώντας πίσω σε όλα τα επιτεύγματα, το πρώτο νταμπλ του 2010, τους back-to-back τίτλους το 2005 και 06 και τις κατακτήσεις των Κυπέλλων, δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος. Ως ομάδα, γράψαμε ιστορία, όλοι μαζί.

Το περασμένο καλοκαίρι τα πράγματα άλλαξαν και κατάλαβα ότι δεν ήμουν πλέον η πρώτη επιλογή τερματοφύλακα. Όμως, ένιωσα ότι δεν ήταν η σωστή στιγμή για να αποχωρήσω. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, έγινε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση μου δεν θα βελτιωνόταν. Γνωρίζω ότι δεν είμαι σε αυτή τη φάση της καριέρας μου, όπου θα θέλω να κάθομαι στο πάγκο. Πήρα την απόφαση μου και αναζητώ νέες προκλήσεις.Ο περιορισμένος χρόνους που είχα, μου έδωσε την ευκαιρία να ανανεωθώ και να ξεκουραστώ ψυχικά, καθώς και να καταλάβω πόσο πολύ απολαμβάνω να παίζω ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Μου έλλειπε τόσο πολύ αυτό όταν δεν βρισκόμουν στην ενδεκάδα στις ημέρες των αγώνων. Έχω την ίδια αφοσίωση για το ποδόσφαιρο, το ίδιο κίνητρο και τη δίψα για επιτυχίες, όπως στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Αγαπάω τις προκλήσεις που μου προσφέρουν οι τόσο ποιοτικοί παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, απλά το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο.

Γι’ αυτό μίλησα με τον κ. Αμπράμοβιτς. Του γνωστοποίησα την απόφαση να παραμείνω στην Πρέμιερ Λιγκ και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το γεγονός ότι σεβάστηκε την επιθυμία μου. Σημαίνει πολλά για μένα γιατί χωρίς αυτόν, η Τσέλσι δεν θα ήταν εκεί που είναι τώρα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στην Τσέλσι για την υποστήριξη τους. Τους παίκτες, το σταφ, τους προπονητές και όλο το προπονητικό επιτελείο που είχα την χαρά να δουλέψω όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε τόσα πολλά.

Όμως, το πιο σημαντικό από όλα – ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους οπαδούς της Τσέλσι. Έκανα τα πάντα για εσάς και μου το ανταποδώσατε με την αγάπη σας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα μείνει μέσα μου για πάντα. Θα συναντηθούμε ξανά, όμως αυτή τη φορά θα βρίσκομαι στην απέναντι εστία. Ελπίζω να θυμάστε την ιστορία μας και να κατανοήσετε ότι ήρθε η στιγμή για να ξεκινήσω μια νέα περιπέτεια.

Εύχομαι στην Τσέλσι ότι καλύτερο για τη νέα σεζόν και για το μέλλον της. Σας ευχαριστώ για έντεκα φανταστικά χρόνια
».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.