Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Νίκη πρωτιάς για Αργεντινή (video)

Κόπα Αμέρικα: Νίκη πρωτιάς για Αργεντινή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2015 02:37
Με γκολ του Ιγκουαΐν (11’), η Αργεντινή κέρδισε με 1-0 την Τζαμάικα και εξασφάλισε την πρωτιά του 2ου ομίλου. Χιλή- Ουρουγουάη το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών.

Την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο εξασφάλισε η Αργεντινή. Η «αλμπισελέστε» κέρδισε με 1-0 την Τζαμάικα και την Παρασκευή (26/6) θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο τρίτο της φάσης των ομίλων.

Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Μαρτίνο πέτυχε στο 11ο λεπτό ο Ιγκουαΐν, έπειτα από ασίστ του Ντι Μαρία, με τους δύο παίκτες να είχαν και από ένα δοκάρι.

Η Τζαμάικα κέρδισε μέτρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με τρεις ήττες, όλες με 1-0!

Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι, καθώς ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έγινε ο 5ος στην ιστορία που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Αργεντινής. Χαβιέρ Ζανέτι (145), Ρομπέρτο Αγιάλα (115), Χαβιέρ Μασεράνο (114) και Ντιέγκο Σιμεόνε (106) οι άλλοι τέσσερεις.

Με τη νίκη της, η Αργεντινή άφησε στη δεύτερη θέση την Παραγουάη, η οποία θα αντιμετωπίσει τον πρώτο του 3ου ομίλου, ενώ η 3η Ουρουγουάη θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την διοργανώτρια Χιλή, σε ματς που θα γίνει την Τετάρτη, 24 Ιουνίου.

Το ματς:


Κόπα Αμέρικα: Νίκη πρωτιάς για Αργεντινή (video)
Η Αργεντινή είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Ντι Μαρία βρήκε τον Ιγκουαϊν στο σημείο του πέναλτι και ο επιθετικός της Νάπολι έγραψε το 1-0 με όμορφο… σεντερφορίσιο γκολ, δικαιώνοντας τον Μαρτίνο για την επιλογή του να τον ξεκινήσει βασικό.

Η «αλμπισελέστε» πίεζε ασφυχτικά την Τζαμάικα, που είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο. Στο 22’ ο Ιγκουαϊν θα μπορούσε να σκοράρει ξανά, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 34’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία από τον Λιονέλ Μέσι, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μίλερ.

Στο 39’ ο Ντι Μαρία έφτασε μια «ανάσα» από το πρώτο του γκολ στο τουρνουά, όμως ο Λόρενς απόκρουσε στη γραμμή το πλασέ του Αργεντινού, ο οποίος είχε βγει στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Ρομέρο. Ο ίδιος είχε νέα ευκαιρία στο 42’, όμως ο Μίλερ απόκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το 1-0.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τρίτη μεγάλη ευκαιρία στο 52’, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Πέντε λεπτά μετά ο Μέσι προσπάθησε να νικήσει τον Μίλερ με λόμπα, όμως ο γκολκίπερ της Τζαμάικας κατάφερε να απομακρύνει.

Στη συνέχεια η Αργεντινή προτίμησε να ρίξει το ρυθμό και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας την ευκαιρία στη Τζαμάικα να κερδίσει μέτρα.

Η ομάδα του Σάφερ προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να πετύχει το πρώτο της γκολ στο Κόπα Αμέρικα, όμως η «αλμπισελέστε» αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα στο 87’ ο Τέβες έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ της ομάδας του, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίγλια, Παστόρε (59' Περέιρα), Μέσι, Ντι Μαρία (84' Λαμέλα), Ιγκουαΐν (72' Τέβες).

Τζαμάικα: Μίλερ, Μαριάπα, Χέκτορ (71' Τέιλορ), Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, Γουότσον, ΜακΚλίρι, Λάινγκ (71' Ντόκινς), ΜακΆναφ, Μπράουν (78' Μπαρνς).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Αργεντινή 7
2. Παραγουάη 5
3. Ουρουγουάη 4*
-------------------------
4. Τζαμάικα 0

* Η Ουρουγουάη περνάει ως καλύτερη 3η

Τα γκολ:




Selfie με τον Μέσι στο φινάλε του αγώνα:




Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.