Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Football League: «Σφραγίζει» την άνοδο η ΑΕΚ (video)

Football League: «Σφραγίζει» την άνοδο η ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/5/2015 22:04
Με γκολ του Γροντή (49’), η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται ακόμα ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ.

Παρότι παρουσίασε ξανά προβληματική εμφάνιση, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλο στο ΟΑΚΑ και πλέον θέλει έναν ακόμα βαθμό, την προσεχή Κυριακή, απέναντι στον Ηρακλή, προκειμένου να «κλειδώσει» και μαθηματικά την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα και η «Ένωση» ξεκίνησε ορεξάτα, απειλώντας στο 4’ με σουτ του Γιόχανσον, ενώ στο 15’ ο Αραβίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρίζο, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλάγια θέση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στις ευκαιρίες στο 16’. Έπειτα από λάθος του Μπακάκη, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντόπουλο, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή και απείλησαν ξανά στο 21’, ωστόσο ο Διαμαντόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Βούρα. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 23’, με τον Αραβίδη να βγάζει τον Πλατέλλα τετ α τετ με τον Ρίζο, όμως ο άσος της «Ένωσης» καθυστέρησε και δεν πρόλαβε τον Έλληνα πορτιέρο.

Στο 31’ ο Μπιτάνγκ βρέθηκε ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Μπακάκης απομάκρυνε και στο 45’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ μετά από λάθος διώξιμο του Μπουτζίκου, όμως ο Ρίζος πρόλαβε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την «Ένωση», η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο 49’ με γκολ του Γροντή. Ο Αραβίδης σημάδεψε το δοκάρι του Ολυμπιακού Βόλου και ο Γροντής πήρε το ριμπάουντ «γράφοντας» το 1-0 με δυνατό σουτ.

Το γκολ του Έλληνα άσου (σ.σ. το πρώτο του επαγγελματικό) ήταν αυτό που έκρινε το νικήτη της αναμέτρησης. Με τον Γιόχανσον να κάνει καλό παιχνίδι στο κέντρο, η ΑΕΚ έλεγξε το ρυθμό, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου να απειλήσει σημαντικά και κράτησε το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Στα άσχημα ο τραυματισμός του Μπακάκη στο 55’ με το ιατρικό επιτελείο να εκφράζει φόβους για χιαστούς.

Με Λουκίνα ο Ηρακλής, πρώτη νίκη για Παναχαϊκή


Football League: «Σφραγίζει» την άνοδο η ΑΕΚ (video)
Στη δεύτερη θέση με -3 από την ΑΕΚ παρέμεινε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» κέρδισε με 1-0 την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο και έκανε ακόμα ένα βήμα για την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.

«Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Λουκίνας (74’), ο οποίος νίκησε με καρφωτή κεφαλιά τον Αποστολίδη, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έφτασε τους 19 βαθμούς και δεν χάνει την άνοδο, ενώ οι «βυσσινί» έμειναν στην 4η θέση με 6 βαθμούς.

Από την άλλη, η Παναχαϊκή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα πλει-οφ. Οι Αχαιοί επιβλήθηκαν με 4-3 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Κόρινθο και έφτασαν τους 3 βαθμούς.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης κατάφερε να προηγηθεί στο 42' με τον Ανγκούλο, όμως η Παναχαϊκή έφερε… τούμπα το ματς στο δεύτερο μέρος χάρη στα γκολ των Τρίγκα (48’) και Κοντοχρήστου (52’). Ο Χοτζάλι «έγραψε» το 3-1 στο 60’ και οχτώ λεπτά μετά ο Στεργίδης αποβλήθηκε.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την Παναχαϊκή να πετύχει ακόμα ένα γκολ, με Μαρουκάκη να «γράφει» το 4-1 στο 75’. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει σε 4-3 με δύο τέρματα του Ανγκούλο (76’, 89’), με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να μένει στην 3η θέση με 7 βαθμούς.

Η βαθμολογία:


1. ΑΕΚ 22
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 7
4. ΑΕΛ 6
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.