Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2015 21:56
Πρωταθλήτρια Ισπανίας αναδείχτηκε η Μπαρτσελόνα! Με γκολ του Λιονέλ Μέσι, οι «μπλαουγκράνα» κέρδισαν με 1-0 την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και κατέκτησαν το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Η Ρεάλ διέλυσε την Εσπανιόλ (4-1) με χατ-τρικ του Ρονάλντο.

Την περασμένη σεζόν η Ατλέτικο εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας με νίκη στο «Καμπ Νου» και φέτος η Μπαρτσελόνα «σφράγισε» το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα των «ροχιμπλανκος». Οι Καταλανοί πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν.

Η Ατλέτικο είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ, με τον Μπράβο να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Χιμένες. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν στη συνέχεια ρυθμό, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χουανφράν ύστερα από κεφαλιά του Μέσι και είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να πάνε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο 33’ ο Μέσι έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 45’ ο Όμπλακ έδιωξε δύσκολα το δυνατό σουτ του Άλβες.

Στην επανάληψη, ο Γκοντίν έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά (52’) για να δώσει το προβάδισμα στην Ατλέτικο και στο 65’ η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός έπαιξε το ένα-δύο με τον Πέδρο και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα». Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και την Μπαρτσελόνα να κατακτά το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 5ο στα επτά τελευταία χρόνια.

Τεσσάρα η Ρεάλ, χατ-τρικ ο Ρονάλντο


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)
Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Ρεάλ κέρδισε με 4-1 την Εσπανιόλ στο «Κορνέλλα-Ελ Πρατ» και πήρε νίκη παρηγοριάς, καθώς το πρωτάθλημα είναι πλέον στα χέρια της Μπαρτσελόνα.

Πρωταγωνιστής για τη «βασίλισσα» ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (59’, 83’, 90+1’) και έφτασε τα 45 γκολ στη Πριμέρα, τέσσερα περισσότερα από τον Λιονέλ Μέσι.

Το άλλο γκολ πέτυχε ο Μαρσέλο (79’) μετά από ασίστ του Ρονάλντο, ενώ η Εσπανιόλ ισοφάρισε προσωρινά στο 73’ με τον Στουάνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρονάλντο σημείωσε το 26ο χατ-τρικ του στην Πριμέρα (ρεκόρ), έφτασε τα 310 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ και έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ρίχνοντας στην 3η θέση τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Βέβαια τα τρία γκολ του Πορτογάλου δεν ήταν αρκετά για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες της Ρεάλ για τον τίτλο.

Έχασε την ευκαιρία η Βαλένθια, ζωντανή για τετράδα η Σεβίλλη


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)
Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την 4η θέση, που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε η Βαλένθια, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα στο «Μεστάγια» και βρίσκεται στο +1 από την 5η Σεβίλλη μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ερνάντες (8’) και Οταμέντι (71’) πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης, με τις «νυχτερίδες» να χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Αλμερίας, που «καίγεται» για βαθμούς, για να εξασφαλίσουν θέση στην τετράδα.

Από την άλλη, η Σεβίλλη κέρδισε με 2-1 την Αλμερία στο «Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν» και μείωσε στο -1 τη διαφορά της από τη Βαλένθια.

Η Αλμερία κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 30 με τον Μπιφούμα, όμως η Σεβίλλη έφερε… τούμπα το ματς και πήρε τη νίκη χάρη σε δύο γκολ του Ιμπόρα (65’, 71’).

Με αυτά τα αποτελέσματα, οι Ανδαλουσιανοί χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι με τη Μάλαγα στο «Ροσαλέντα» για να ελπίζουν για την 4η θέση. Φυσικά, η ομάδα του Έμερι μπορεί να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ εφόσον κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ στον τελικό με την Ντνίπρο.

Στο χέρι της Μπιλμπάο το εισιτήριο για Ευρώπη


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)
Με τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, η Μπιλμπάο κέρδισε με 3-2 την Έλτσε εκτός έδρας και κρατάει στο χέρι της την 7η θέση που της δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Γιόνατας έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Έλτσε (32’, 45’), όμως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την επική ανατροπή. Ο Ακέτσε μείωσε στο 80’ σε 2-1, ο Σαν Χοσέ ισοφάρισε στο 87’ και ο 20χρονος Ινιάκι Ουίλιαμς ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 90+3’.

Με αυτή τη νίκη, οι Βάσκοι βρίσκονται στην 7η θέση με +2 από την 8η Μάλαγα και χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους κόντρα στην αδιάφορη Βιγιαρεάλ, η οποία έχει εξασφαλίσει την 6η θέση και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Να σημειωθεί πως η 7η θέση θα δώσει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ με την προϋπόθεση ότι η Μπιλμπάο δεν θα πάρει το Κύπελλο Ισπανίας στον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Βέβαια, εφόσον οι Βάσκοι τερματίσουν στην 7η θέση, θα βγουν στην Ευρώπη ότι και να γίνει στον τελικό.

Νίκες-«ανάσα» για Λα Κορούνια και Γρανάδα


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Πρωταθλήτρια η Μπαρτσελόνα (video)
Την πρώτη της νίκη μετά τις 6 Φεβρουαρίου πήρε η Λα Κορούνια, η οποία κέρδισε με 2-0 την Λεβάντε και έμεινε ζωντανή στη μάχη για τη σωτηρία.

Λόπο (21’) και Χουανφράν (80’) πέτυχαν τα δύο γκολ, μετά από ασίστ του Λούκας Πέρεθ (αγωνίζεται δανεικός από τον ΠΑΟΚ). Με τη νίκη, η Ντεπόρ έφτασε τους 34 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο «Καμπ Νου» κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Στους 34 βαθμούς βρίσκεται και η Γρανάδα, η οποία πήρε μεγάλο «διπλό» (3-0) στην έδρα της Σοσιεδάδ και ξέφυγε με +2 από Εϊμπάρ και Αλμερία, που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 32 βαθμούς.

Η Εϊμπάρ ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Χετάφε, με τους Μαδριλένους να εξασφαλίζουν τη σωτηρία, ενώ η Αλμερία δεν τα κατάφερε στην έδρα της Σεβίλλη (1-2).

Την τελευταία αγωνιστική η Αλμερία υποδέχεται τη Βαλένθια, η Εϊμπάρ την υποβιβασμένη Κόρδομπα και η Γρανάδα την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η βαθμολογία:


1. Μπαρτσελόνα 93
2. Ρεάλ 89
3. Ατλέτικο 77
-------------------------
4. Βαλένθια 74
-------------------------
5. Σεβίλλη 73
6. Βιγιαρεάλ 60
-------------------------
7. Μπιλμπάο 52
8. Μάλαγα 50
9. Εσπανιόλ 49
10. Βαγιεκάνο 49
11. Θέλτα 48
12. Σοσιεδάδ 43
13. Έλτσε 40
14. Χετάφε 37
15. Λεβάντε 36
16. Λα Κορούνια 34
17. Γρανάδα 34
-------------------------
18. Εϊμπάρ 32
19. Αλμερία 32
20. Κόρδομπα 20

*Η 7η θέση δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ εφόσον η Μπαρτσελόνα κερδίσει το Κύπελλο Ισπανίας

Τελευταία αγωνιστική (23/5, 19:30):


Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ
Λεβάντε – Έλτσε
Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια
Γρανάδα – Ατλέτικο
Βαγιεκάνο – Σοσιεδάδ
Ειμπάρ – Κόρδομπα
Ρεάλ – Χετάφε
Θέλτα – Εσπανιόλ
Αλμερία – Βαλένθια
Μάλαγα - Σεβίλλη




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις