Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαμπιονά: Πρωταθλήτρια για 3η σερί χρονιά η Παρί, στους ομίλους η Λιόν (video)

Σαμπιονά: Πρωταθλήτρια για 3η σερί χρονιά η Παρί, στους ομίλους η Λιόν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2015 03:31
Η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 2-1 την Μονπελιέ και «σφράγισε» το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Λιόν, στο χέρι της Μονακό η 3η θέση. Έπεσε η Εβιάν.

Το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το πέμπτο συνολικά στην ιστορία της κατέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη νίκη της με 2-1 στην έδρα της Μονπελιέ.

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν, χωρίς τον Ιμπραΐμοβιτς στη σύνθεση της, «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση νίκη χάρη στα γκολ των Ματουιντί (17΄) και Λαβέτσι (25’). Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 40’ με τρομερό γκολ ο Μουνιέ, ο οποίος κρέμασε από πλάγια θέση τον Σιρίγκου.

Πλέον, η Παρί στρέφει την προσοχή της στον τελικό Κυπέλλου με την Οσέρ (30/5) έχοντας στόχο το εγχώριο «τρεμπλ».

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Λιόν, κρατάει το σεντόνι η Μονακό


Σαμπιονά: Πρωταθλήτρια για 3η σερί χρονιά η Παρί, στους ομίλους η Λιόν (video)
Μπορεί να μην πήρε τον τίτλο, ωστόσο η Λιόν εξασφάλισε θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Οι «λιονέ» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπορντό στο «Ζερλάν» και «σφράγισαν» το εισιτήριο για την κορυφαία δασολογική διοργάνωση.

Ο Κριβελί έδωσε το προβάδισμα στην Μπορντό μόλις στο 3ο λεπτό, όμως η απάντηση της Λιόν ήρθε άμεσα, χάρη σε γκολ του Φεκίρ στο 9’. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το βαθμό από το «Ζερλάν» και να εξασφαλίζουν την 6η θέση που θα της δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο εάν η Παρί κατακτήσει το Κύπελλο.

Τον πρώτο λόγο για την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μονακό. Η ομάδα το Λεονάρντο Ζαρντίμ νίκησε με 2-0 την υποβιβασμένη Μετς στο Πριγκιπάτο και διατήρησε το +2 από Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν.

Μπερνάντο Σίλβα (45’) και Ζερμέν (88’) πέτυχαν τα γκολ για τους Μονεγάσκους, που θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Λοριάν για να εξασφαλίσουν την 3η θέση.

Ελπίζουν για σεντόνι Μαρσέιγ και Σεντ Ετιέν, έπεσε η Εβιάν


Σαμπιονά: Πρωταθλήτρια για 3η σερί χρονιά η Παρί, στους ομίλους η Λιόν (video)
Ζωντανή για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των προκριματικών έμεινε η Μαρσέιγ. Η ομάδα του Μπιέλσα πήρε εντυπωσιακή νίκη με 4-0 στην έδρα της Λιλ και διατήρησε το -2 από την 3η Μονακό.

Ζινιάκ (2’), Φανί (26’), Αλεσαντρινί (70’) και Αγιού (76’) πέτυχαν τα γκολ για τους Μασσαλούς, που χρειάζονται νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Μπαστιά αλλά και ισοπαλία ή ήττα της Μονακό για να τερματίσουν στην 3η θέση (η Μαρσέιγ ευνοείται στην ισοβαθμία).

Ελπίδες για την 3η θέση έχει και η Σεντ Ετιέν, η οποία διατηρήθηκε στο -2 από την Μονακό μετά τη νίκη της με 2-1 στην έδρα της Εβιάν.

Και τα δύο γκολ των «στεφανουά» πέτυχε ο Γκραντέλ (12’, 82’ πεν.), ενώ για την Εβιάν ισοφάρισε προσωρινά ο Ντουαμέλ (42’). Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι γηπεδούχοι αποχαιρέτησαν και μαθηματικά την κατηγορία, παρά την ήττα της Τουλούζ με 2-1 από την Γκινγκάμπ.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.