Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Έκλεισε θέση στους ομίλους η Άρσεναλ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Έκλεισε θέση στους ομίλους η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2015 20:50
Με αυτογκόλ του Μπλάκετ στο 82’, η Άρσεναλ έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξασφάλισε ουσιαστικά τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τη νίκη-πρόκριση στο «Όλντ Τράφορντ» για το Κύπελλο τον Μάρτιο, η Άρσεναλ έφυγε με «χρυσό» βαθμό (1-1) από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή της στην τριάδα.

Με το βαθμό της ισοπαλίας, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στους 71 βαθμούς και βρίσκονται στο +2 από την 4η Γιουνάιτεντ, η οποία την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Χαλ εκτός έδρας. Αντίθετα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει αγώνα λιγότερο και θα υποδεχτεί τις Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ με στόχο να «σφραγίσει» και μαθηματικά τη συμμετοχή της στους ομίλους.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και είχαν ευκαιρίες με Γιάνγκ (6’) και Φαλκάο (9’) για να ανοίξουν το σκορ. Στο 21’ σημειώθηκε η φάση του αγώνα, με τον Τζόουνς να… θυσιάζεται για να αποτρέψει τον Ζιρού απ’ το να σκοράρει. Παρότι πεσμένος στο χορτάρι, ο Άγγλος αμυντικός έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι, αψηφώντας ένα σοβαρό τραυματισμό.

Η Γιουνάιτεντ γλίτωσε το γκολ και στο 30’ κατάφερε να προηγηθεί με τον Ερέρα, ο οποίος νίκησε τον Οσπίνα με σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Γιανγκ. Η Άρσεναλ προσπάθησε να απαντήσει στην επανάληψη και είχε ευκαιρίες με Σάντσες, Ζιρού και Ράμσεϊ.

Στο 74΄ο Ντε Χέα τραυματίστηκε και αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του στον Βίκτορ Βαλντές. Ο Ισπανός πορτιέρο έκανε ντεμπούτο ωστόσο στο 82’ χρειάστηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Μετά από γύρισμα του Γουόλκοτ, η μπάλα βρήκε στον Μπλάκετ και κατέληξε στα δίχτυα της Γιουνάιτεντ.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Άρσεναλ να παίρνει το «χρυσό» βαθμό που ουσιαστικά της έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους. Στα αξιοσημείωτα πως ο κόσμος της Γιουνάιτεντ έμεινε στο «Όλντ Τράφορντ» στο φινάλε του αγώνα και αποθέωσε την ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή σεζόν.

Τα γκολ:




Η… αυτοθυσία του Τζόουνς:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.