Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Απώλεια η Ρεάλ, αγκαλιά με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα (video)

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Απώλεια η Ρεάλ, αγκαλιά με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2015 23:05
Όπως και πέρσι, η Ρεάλ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βαλένθια στο «Μπερναμπέου» και χρειάζεται... θαύμα για να «κλέψει» το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα. Προηγήθηκαν με Αλκάθερ (20’) και Φουέγο (26’) οι «νυχτερίδες», ισοφάρισε με Πέπε (56’) και Ίσκο (84’) η «βασίλισσα», που είχε τρία δοκάρια και χαμένο πέναλτι με τον Ρονάλντο στο πρώτο μέρος!

Τέλος στα όνειρα τίτλου της Ρεάλ έβαλε η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από το «Μπερναμπέου» και επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με +4 στην κορυφή, δύο «στροφές» πριν το φινάλε της σεζόν.

Η ομάδα του Νούνο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος χάρη στα τέρματα των Αλκάθερ (20’) και Φουέγο (26’). Στην επανάληψη η «βασίλισσα» έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ των Πέπε (56’) και Ίσκο (84’), όμως δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» τον τίτλο με νίκη την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Ατλέτικο. Ωστόσο ακόμα και αν ηττηθεί στη Μαδρίτη, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θα σηκώσει το πρωτάθλημα με νίκη απέναντι στην Λα Κορούνια, την οποία υποδέχεται στο «Καμπ Νου» την τελευταία αγωνιστική.

Στα αξιοσημείωτα πως η Βαλένθια έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πριμέρα που κατάφερε να έρθει ισόπαλη σε τέσσερις σερί επισκέψεις της στο «Μπερναμπέου».

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Απώλεια η Ρεάλ, αγκαλιά με τον τίτλο η Μπαρτσελόνα (video)
Η Βαλένθια είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με μακρινό σουτ του Αλκάθερ στο 1ο λεπτό και στο 10’ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, ωστόσο ο Πιάτι έστειλε τη μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας.

Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον Μπέιλ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 19’ οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι με κεφαλιά του Ρονάλντο και ένα λεπτό μετά η Βαλένθια κατάφερε να σκοράρει.

Μετά από σέντρα του Γκαγιά, ο Αλκάθερ πρόλαβε τους αμυντικούς της «βασίλισσας» και με προβολή νίκησε τον Κασίγιας για το 1-0 των «νυχτερίδων». Στο 25’ ο Κρόος αποχώρησε με πρόβλημα στο δικέφαλο και ένα λεπτό μετά η Βαλένθια πέτυχε δεύτερο γκολ! Ο Παρέχο εκτέλεσε το φάουλ και ο Φουέγο με γυριστή κεφαλιά «πάγωσε» ξανά το «Μπερναμπέου», «γράφοντας» το 2-0.

Η Ρεάλ πίεσε για να επιστρέψει στο ματς και στο 40' είχε νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Ερνάντες.

Στο 45’ η ομάδα του Αντσελότι κέρδισε πέναλτι για σπρώξιμο του Γκαγιά στον Μπέιλ και είχε την ευκαιρία να κλείσει με γκολ το καταστροφικό γι’ αυτήν πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο ο Ντιέγο Άλβες απόκρουσε το πέναλτι του Ρονάλντο και έγινε ο πρώτος γκολκίπερ που νικάει δύο φορές τον Πορτογάλο από την άσπρη βούλα. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος έγραψε ιστορία, καθώς ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του Θουμπιθαρέτα με 16 αποκρούσεις πέναλτι στην ιστορία της Πριμέρα.

Στην επανάληψη ο Αντσελότι έριξε τους Καρβαχάλ και Μαρσέλο αντί των Αρμπελόα και Κοεντράο και η Ρεάλ άσκησε ασφυχτική πίεση για να επιστρέψει στο ματς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 56’ με κεφαλιά του Πέπε έπειτα από κόρνερ του Χάμες και στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες για το 2-2.

Στο 69’ ο Ρονάλντο προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Άλβες και δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Ράμος. Η Βαλένθια είχε καλή στιγμή στο 83' όταν ο Νεγρέδο δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και λίγα δευτερόλεπτά μετά ο Άλβες μπλόκαρε το γυριστό του Τσιτσαρίτο.

Ωστόσο στο 84’ ο Ίσκο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 για τους «μερένγκες», σκοράροντας με υπέροχο σουτ. Η Ρεάλ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να ολοκληρώσει την ανατροπή, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους. Ο Νεγρέδο έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Ντε Πολ, όμως το σουτ του Ισπανού (90+3’) δεν ήταν καλό και ο Κασίγιας κατάφερε να μπλοκάρει.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.